Graphilla.com :: Преглед на тема - Филмите на М. Найт Шаямалан

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Филмите на М. Найт Шаямалан
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 11:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм фен на пича, кефи ме. именно заради различния подход и атмосферата, която създава. ма то за всеки влак си има пътници /само дето някои остават на гарата :)))))) /
кошмар

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 11:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм гледал още Явлението, но за Селото още не съм му простил. Няма такава глупост! Съжалявам, ама историята с хора в костюми още от Скуби Ду се изтърка :)))). Вярно, че идеята беше друга, ама моля ви се.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreamer

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:
Не съм гледал още Явлението, но за Селото още не съм му простил. Няма такава глупост! Съжалявам, ама историята с хора в костюми още от Скуби Ду се изтърка :)))). Вярно, че идеята беше друга, ама моля ви се.

Е добре де, тва ли запомни от филма??? Хора с костюми........?? Не беше ли по-важен мотива на тия хора да се скрият в гората и да се върнат 200г назад........?

Ето това за което говори Био - хората или искат екшън и ефекти, или искат послание някакво :)) Няма как да се хареса филм и на двата контингента явно... :)

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bethoven

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чааакай малко. Аз говоря за последните му филми. Следите е от най-добрите филми изобщо. Но сравнение между Следите и Явлението просто не може да става.

Симо... изпитваш ме на тема бюджети на филми... екстра :) 12.5 милиона са му платили и правилно! Има найстина много много неща в този филм. Изтория... разработка...

В Явлението имали развитие на персонаж? Жена му излезнала с друг, ама защо? И къде е връзката на това с целия сюжет? Абсолютно клише в киното е, двойка която преживява екстремна ситуация, да се събере отното и да си родят дете. А онзи цветаря? През цялото време не спря да повтаря колко са били бажни разтения... и отново всичко се случва в САЩ... да покаже че там да най-големите консоматори.

И къде е връзката между разтенията там и тези в Европа, че решиха да направят абсолютно същото?

Много може да се говори... за онази отшелничка... уроците за малки деца - "Не взимай това което не е твое, иначе ще те преснат през ръцете" - всеки го знае. Не кради, не лъжи, не прелюбодействай или ще бъдеш наказан... нищо ново.

Слаб филм. За 57 милиона можеше, трябваше да направи повече. И със зор ще изкара дори и тези пари. Както се казва, ще е на границата.
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Двойката хич нямаше типичните проблеми :)
Жена му не е излязла с друг в смисъла в който го правят повечето жени...
и точно в това е различието на ситуацията. Двама наивници, които са по-добри души от "нормалното". Бабката просто живееше със старите поучения - със стария начин на живот. Нищо общо няма с "невзимай каквото не е твое". Просто се беше отрекла от хората и беше станала още по-зла... :)))) Търсиш под вола теле, а не си видял това, кеото е на повърхонстта ;) Пак да кажа - за друго става въпрос във филма - ето защо ви се вижда банален или недобре направен...

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
кошмар

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dreamer написа:
NP написа:

Е добре де, тва ли запомни от филма??? Хора с костюми........?? Не беше ли по-важен мотива на тия хора да се скрият в гората и да се върнат 200г назад........?

Ето това за което говори Био - хората или искат екшън и ефекти, или искат послание някакво :)) Няма как да се хареса филм и на двата контингента явно... :)

О не ме разбирай погрешно, аз също съм ЗА посланията! Просто в случая беше гавра със зрителя, защото във филма се наблягаше не на посланието, а именно на "чудовищата".
П.С. - от филмите, които Био спомена само Денят на Независимостта го харесвам. Просто съм луд по извънземни :))).
Върнете се в началото
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

специялно го сплитнах и качих

Shyamalan
dreamer

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:
О не ме разбирай погрешно, аз също съм ЗА посланията! Просто в случая беше гавра със зрителя, защото във филма се наблягаше не на посланието, а именно на "чудовищата".

Ми според мен умишлено те отдалечаваха в дадена посока с тия чудовища, за да е изненадата от истинската развръзка още по-силна... :) То на какво се набляга като извод накрая зрителя си решава, не зависи от скрийнтайм-а :)) Мисля че успешно те заблуждаваше като зрител автора, за да е още по-неочаквана развръзката :)) Е да, никой, който е отишъл с нагласата за Алиен-ски зверилища не е останал доволен, тва е повече от ясно :) :) Просто никога не трябва може би да се гледа филм с предварителна нагласа, а повече да се оставиш автора да те насочи анянкъде, което пак е субективно, но тръгвайки с идеята че ще гледаш зъби и нокти, някакси нормално е се разочароваш за кво реално идеше реч във филма :)

Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
daysleeper

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 3:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Луд фен съм му ..
най-любими са ми първите 3 - Sixth sence; Unbreakable; The Signs ...

The Unbreakable ми е ТОП :)
а най-слабия му, според мен, е "Lady in the Water"

още не съм гледал Явлението, за това и не съм изчел постовете в тая тема ..
да не би некой умник да ми развали кефа

cinemotion.bg
Върнете се в началото
кошмар

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дриймър прав си, в случая ме подлъга трейлъра, който естествено не можеше да издаде развръзката и се наблягаше само и единствено на чудовищата. Този момент съвсем умишлено е търсен. А никой не обича да го лъжат, особено когато си плаща за това.
Върнете се в началото
dreamer

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 5:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:
Дриймър прав си, в случая ме подлъга трейлъра, който естествено не можеше да издаде развръзката и се наблягаше само и единствено на чудовищата. Този момент съвсем умишлено е търсен. А никой не обича да го лъжат, особено когато си плаща за това.

Ами замисли се - неуведомените хора в самото село съще не трябваше да подозират дори най-малко за какво иде реч.. Вниманието им е насочено в коренно различна посока :) Един вид поставен си на равно с тях... мен пък това ми хареса :) Почувствах се подведен и метнат, но точно както героите във филма... Куул :)))

Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NP написа:
А никой не обича да го лъжат, особено когато си плаща за това.

Кво речи?! хахаха, човек отива на кино за да го лъжат. Да го размятат, подвеждат, изненадват, плашат и квот се сетиш друго. И си плаща за това.
кошмар

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 5:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dreamer написа:
NP написа:

Ами замисли се - неуведомените хора в самото село съще не трябваше да подозират дори най-малко за какво иде реч.. Вниманието им е насочено в коренно различна посока :) Един вид поставен си на равно с тях... мен пък това ми хареса :) Почувствах се подведен и метнат, но точно както героите във филма... Куул :)))

И аз се почувствах метнат. И метнах още 3-ма човека отгоре на всичкото :))). В случая както казах - бях подведен. Отидох да гледам филм със зверове, а бях завлечен в карнавал с маски. Не ме разбирайте погрешно, на мен идеята на филма ми хареса. Не ми хареса начинът, по който ми беше поднесена.
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 6:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе няма угодия
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е тук не мога да не се съглася с Био - всичко е поднасяно за да ни излъже. Който се хваща - еми негова си работа. Но недейте да обвинявате филмите заради трейлърите. :))) Пък трейлърите да бяха само подвеждащото... ех, мале, брейв ню уърлд, перъдайз.

Ако ще съм хейтър на нещо, това може би са трейлърите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DinYa

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 7:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Истина е че доста голяма част от филмите "не се харесват" защото всъщност не се разбират.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DinYa написа:
Истина е че доста голяма част от филмите "не се харесват" защото всъщност не се разбират.

Много добре казано, подкрепям!
А иначе, фен съм на Шаямалан :)
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

FPrint написа:
...Ако ще съм хейтър на нещо, това може би са трейлърите.

и аз така.
Hicks

Местожителство: 708 A

МнениеПуснато на: Нед Юни 22, 2008 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

>>> фен съм на режисьора, но последния му филм е най-слаб от всичките досега...
и понеже е нещо като тенденция при него, всеки следващ да е все по-слаб, изгарям от любопитство дали това ще се отнася и за следващия...ако направи друг след този...:Р
Bio

МнениеПуснато на: Нед Юни 22, 2008 8:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Толкова си може човека. Те затова му дават пари за да му се смеят експерите като нас, колко ниско може да изпадне и да му гледат резила.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети