Graphilla.com :: Преглед на тема - Hellboy II

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Hellboy II
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
кошмар

МнениеПуснато на: Пон Юли 21, 2008 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
NP написа:
главният герой си позволява да удари тупаница в лицето на бабичка ...

Дори и тук можем да поспорим :)

Знам какво ще кажеш и съм съгласен, ама да не разваляме кефа на хората ;)...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 21, 2008 11:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя филм е пълен леж.. не че някога съм харесвал филми с "същества" [[[=
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nuanda

МнениеПуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина много красив филм.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Юли 25, 2008 12:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда... красив е найстина. Много цвят, контраст всичко.... но.... смисъла на всичко ми се губеше... до момента в който принцесата не се бодна. Тогава вичко просто пропадна. Изключително нелогично е това? Ако трябва да е драматично, не е, а е нелогично. Защо го направи? Щеше да убие Хелбой? Пфф...

Миналия филм е далеч напред по сюжет пред този. Усещам нещото което се случи и с Батман преди, че се случва и с Хелбой. Пренатрупване от същества който играят главна роля. Определено моментите в който се зачеква събдата на Хелбой, са най-притегателните части на филма. И това беще невероятното в първата част, и дано в третата част отново се върнат на това.
nuanda

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 7:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven - не мога да се съглася с мнението ти. Както и да го погледнем - естетически,художествено,драматургично - филмът е с класи над първият :).Направен е с много повече вкус и си личи,че хората,които са го създали са изпитвали истинско удоволствие от това,което правят и са имали пълна свобода.За разлика от първата част, тук хуморът е доста по-сдържан и клишираните моменти въпреки че пак има много,са по-малко.В подобен тип филми логиката обикновенно води до пошлост,примерите са десетки.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bio

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 7:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бетовен - да, щеше да убие Хелбой. С лека ръка. И затова го направи. А и защото вярваше че не трябва да престъпват дадената дума и да нарушават примирието. Какво нелогично има? Тя още в началото се съгласи с присъдата над принца.
Елфска честа, едно друго... такива ми ти работи.

Мойто мнение за филма:

Битките - красиви!
Елфите - феноменални!
Краля елф - Върха!
Принца - Върха!
Меча копие - ВЪРХА!
Елемента - Върха !
Швабмайстер - Върха!
Бабата трол - Невероятно, особено как се сецна и и се прибраха очичките, умирам за тоя филм!
Хелбой - ултратъп в добрия смисъл!
Смъртта на хелбой - Феноменален персонаж!
Онова малкото дето се оплакваше от Хелбой и дето умря по Станиславски - велико!
Пазара на троловете - Лудница!
Персонажа със замъците които му излизаха от главата - невероятен!
Оня Уинк-Пинк или как беше , когат се оплакваше че Хелбой му е потрошил ръчичката - Велик момент!

Когат Хелбой и Сейпиън се напиха - е не е ли ултра яко и както смешно така и показващо че филма не се взима прекалено насериозно.

И да има някъв недостатък то е като малка бенчица на задника на Ардиана Лима.
wicky

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 10:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен бабката-трол ми допълни усещането за сходство с Мъже в Черно - с всичките "странни същества" в "отдела за паранормално" и разните костюмари, които се разхоxдаха насам-натам... но аз много обичам и Мъже в черно - така че нямам против :P

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 26, 2008 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
...но аз много обичам и Мъже в черно -...

Само да разберат колегите ти....
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 10:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
wicky написа:
...но аз много обичам и Мъже в черно -...

Само да разберат колегите ти....

Или гаджето :)

Сходството с MIB наистина е доста, но като помислиш, функцията на този отдел е същата - та няма как :)
Пазара на троловете ми припомни как се чувствах като гледах Междузвездните войни като малък :)
А принцесата се самоуби, защото ако той беше убил Хелбой и взел короната, просто нямаше да има какво да го спре да изтрепи всичко по земята... елфа си беше кръвожаден :)
Фен съм!
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

****не четете ако не сте гледали филма все още*****Неделя е! Марш на кино! :)))))****

Бях толкова впечатлен като го изгледах този филм, че чак пуснах тема по въпроса. :))) След третото гледане, все още съм на същото мнение, но разбирам и негативните мнения. Естествено не на всеки са му присърце подобни филми.

Сега, "Тя защо така? Пък той що?" са логични въпроси. И аз се чудих доста как щяха да осъдят принца, без да убият и принцесата. И също доста се чудих с кой акъл я беше взел за заложничка с "нож на гърлото" при положение че нараняваше и себе си. Хуавото в случая е че историята върви с такова равномерно темпо, че не те оставя да се чудиш много дълго.

Иначе същества имаше всякакви, някои по безумни, някои не толкова. И наистина имаше усещането от баровете в star wars. И също така е вярно че те просто си бяха изсипани там, без да допринасят за историята. Но пък създаваха усещане, което си е важно! :)

За мен по-важно е, ако има следващ хелбой, как ще се вържат 3-те и какво ще е общото впечатление след време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехехе.. да де ясно, че щеше да убие Хелбой, това едвали има някой който да не го е усетил. Въпроса е, защо се съмооби заради него? Какъв й е Хелбой на нея? Колко много тя го цени? Повече от баща си ли? Що не се наръга когато на всички беше ясно, че брат й отива да убие баща и, краля? Кой е по-важен за нея, Хелбой, дето го познава от два дни, или баща й?

Или накрая е видяла колко огрооомна грешка е направила, че е допуснала да убият баща й, и за това решила да спре брат си преди да убие и Хелбой. Само че, ако е така, то тя не каза нито един път, че съжалява, или дори и не поплака. Егати жената.

Изобщо, целия задвижващ момент на филма, не е добре обуснован. Имаме невероятно силна армия, дето лощия герой иска да командва, при положение че във всеки един момент могат да го спрат, не го правят, просто за да има филм, и естествено точно преди лошия да убие добрия една жена се съмоубива и спасява всички.

А що не се запитате, защо просто не се намушка в ръката? Щото така пак щеше да го спре, и да спаси Хелбой, или пък дори баща си още в началото....
кошмар

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя спасявайки Хелбой спаси и любовта си Сейпиън. Аз намирам саможертвата и за съвсем логична. Ти какво си мислиш, че като приключи с Хелбой, ще отиде с останалите на по сладолед и пуканки :)? Плюс това по този начин тя запази мира с човеците и възвърна честта на народа си. Смъртта на краля беше абсолютно наложителна. Първо - добре илюстрира края на старото време и едновременно целеустремеността и жестокостта на принца. Щом можеш да убиеш баща си, значи си кораво и мръсно копеле - перфектни черти за главен злодей :Р. Филмът си е перфектно замислен, като изключим парадоксите, които Spacer спомена.
Върнете се в началото
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 12:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ок, само дето както казах, можеше да се наръга в ръката още в самото начало и да не позволява баща й да умре. Или пък на края.

А иначе, тези неща за илюстрирането на края на старото време и колко е лош принца..... ХАХАХА.... само това че тръгва да го уби е е пре-достатъчно. Факта е факт. Можеше да бъде спрян, още в самото начало, а не да се чака просто за да се намери голямата любов. Пфф.. дето и тя е от два дни.... сигурен ли си, че принцесата си е казала - ммм.... баща ми трябва да умре за да дойде края.... ммм... туко що се запознахме, ти си много симпатичен, и за това ще спася теб, щото баща ми не посмях да спася...

Пък и първия път, принса просто с лекота можеше да убие Хелбой, но разбираемо с лекота го остави жив, за да му дадът това което иска. Ама втори път все едно не беше същия принц. Явно Хелбой, умиращ, е тренирал за следващата си битка с принца, за да може да го надвие.

Ето заради тези глупости, първия Хелбой е много по. И тази вечер ще и го гледкам :)
кошмар

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо си мислиш, че е толкова лесно да си наръгаш ръката или по-лошо да посегнеш на живота си, за да спасиш друг. Казваш го все едно е нещо естествено и част от ежедневието. Колко пъти ти се е налагало да направиш избора между твоя живот и този на твой близък? И още по-трудното, ако ситуацията го е изисквала си бил способен да го направиш. При първата си битка с принца Хелбой очевидно беше на мотика - ти обаче удобно пропускаш този факт (щеше да падне по стълбите егаси). Пак ще повторя - кралят трябваше да умре, дори и най-малкото за да му се отнеме короната, контролираща златната армия.
Върнете се в началото
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок ок... краля е трябвало да умре... ХАХА
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А пък, за това кое е по-лесно, да се боднеш в сърцето, или в ръката... сам си отговори. Аз също понякога съм прекалено запален от някой филм, че във всичко да виждам върховната логика. Но на последак нещо не се намира такъв филм....

И още по време на трейлъра, втория Хелбой не ме грабна така както първия....
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нужно ли е когато един филм има тоооооолкова много качества, да хвърляме тооооолкова много усилия да търсим недостатъците му. Рядкост са в последно време филмите в които историята да е безупречна. Казвам рядкост, за да не кажи че изобщо липсват. На фона на всичко останало, тези спорни точки са пренебрежимо малки, за да ме накарат да изгубя задоволството си от филма. Много неща е можело да станат по различен начин, но със сигурност тогава историята изобщо нямаше да струва. Както и да го мъдрим, филмът е факт, страхотно изграден, невероятно нарисуван и работата по него е била доволно количество. Не ми се мисли как са го създали и определено им се възхищавам.
кошмар

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Именно! Аз дори не съм си задавал въпросите, които Bethoven си задава. Фактът, че предпочита първия Хелбой пред новия, обаче е тревожен.
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Юли 31, 2008 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
Хехехе.. да де ясно, че щеше да убие Хелбой, това едвали има някой който да не го е усетил. Въпроса е, защо се съмооби заради него? Какъв й е Хелбой на нея? Колко много тя го цени? Повече от баща си ли? Що не се наръга когато на всички беше ясно, че брат й отива да убие баща и, краля? Кой е по-важен за нея, Хелбой, дето го познава от два дни, или баща й?

Или накрая е видяла колко огрооомна грешка е направила, че е допуснала да убият баща й, и за това решила да спре брат си преди да убие и Хелбой. Само че, ако е така, то тя не каза нито един път, че съжалява, или дори и не поплака. Егати жената.

Изобщо, целия задвижващ момент на филма, не е добре обуснован. Имаме невероятно силна армия, дето лощия герой иска да командва, при положение че във всеки един момент могат да го спрат, не го правят, просто за да има филм, и естествено точно преди лошия да убие добрия една жена се съмоубива и спасява всички.

А що не се запитате, защо просто не се намушка в ръката? Щото така пак щеше да го спре, и да спаси Хелбой, или пък дори баща си още в началото....

Абе ти си един ограбен човек. :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Авг 05, 2008 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Често не съм съгласен с Био, ама този път изказванията му са на място :)
Накефих се!
Обаче, ебаси гадното мазно копие ми прожектираха в Арена, с некви огромни субтитри! Чакам с нетърпение на излезе HD версия някъде, за да го гледам пак.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети