Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vlad74
|
Пуснато на: Вто Авг 26, 2008 4:31 pm Заглавие: Нещо много добро се задава - 3DCoat |
|
|
http://www.3d-coat.com/index.html
Това ще бъде много добра програма. Май ЗБ и МБ трябва наистина да внимават.
Свалих си trial-ла. Ами има страшно много функции.
В следващия release се говори за volumetric scuplting, което от своя страна ще елиминира проблемите с полигоните и топологията - ех от кога го чакам това.
Дискусията на http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=59&t=667648&page=1&pp=15
Оказа се че е само един програмист пишещ програмата - Андрей Шпагин.Като гледам е от калибъра на Офер Алон. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 3:03 am Заглавие: |
|
|
ха .. още един клонинг на збръш :))
Влад я кажи ако си я тествал ? как е ?
вижда ми се интересно и аз ся тегля демото .. _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 2:54 pm Заглавие: |
|
|
Само изглежда че е клонинг на ЗБ но под шапката е коренно различна програма. Нали знаеш е ЗБ само фейква 3д-то. 3д коут е истински като Мъдбокс. Тествах го за малко. Ами какжо да кажа. Супер е. Като интерфейс е малко кофти ама можеш да си го настроиш. Сега всички чакат Андрей да пусне следващия рилийз с волуметрик скултинга. Според мен тая програма има страшно бъдеще. Дано да съм прав.
Кажи какви са ти впечатленията като го изтеглиш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 3:00 pm Заглавие: |
|
|
Забравих. Другото нещо е че има ритополоджи(страхотен е) и поузинг модул. Системата на ЗБ за ритополоджи е направо смешна сравнена с тая на 3д коут. А цената на която се продава е направо смешна за всичко това. Много ги уважавам братушките. Направо са железни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

Регистриран на: 12 Мар 2005 Мнения: 442 Местожителство: Булгаристан
|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 8:47 pm Заглавие: |
|
|
А мойто мнение по въпроса е че точно само ретополоджи тула става другите неща искат яко оправяне или поне на мен така ми се струва _________________ My Linkedin profile
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Пробвах го преди, като се казваше 3DBbush. още тогава имаше много удобни функции, например Projection Paint на Seamless Textures - супер удобно превю с настройки. Дори ми се стори по удобно от това на "modo". Пък и пеинтваш едновремено с три леара. Дано скоро да има и опция за пеинт с различни UV като при "modo". За скулпт май има нововъведения, преди се скъсвах да смуутвам. Иначе само го бях пробвал , не съм го използвал много. Пеинт по криви беше супер, всеки леар можеше да е алфа, проджекшън във фотошопа, амбиент оклужана е удопство, процедурал текстурите. Тая програма е пълна с оригинални идеи. Има странен, но много удобен бърз УВ ънуарп. Ако сега го инсталирам ще се сетя за още толкова неща. Vlad, дано стане тва с волумето :) , звучи много добре. Автора доколкото помня е писал в началото софта за себеси, за собствено удобство. Такаче това е софт който е правен за да спестиш доста време в процеса на работа. Според мен има и потенциал да стане на про-ниво. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|