Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
paddg

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 5:23 pm Заглавие: фотошопско питане |
|
|
На някой да му е попадал материал из нет-а относно различни начини на ретуш на кожа??
Нещо не съм доволен от метода, който използвам, та реших да се поразровя, но досега нищо полезно.
Как процедирате вие при пи ретуш на кожа. _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kalvera

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Аз за това се сетих
 _________________ "Imagination is more important then knowledge" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:05 am Заглавие: |
|
|
Зависи какво искаш да постигнеш.
Лично аз винаги работя на слоеве.Оригиналния винаги най-отдолу.По принцип си ги разделям на 2 части - цветови корекции и ретуш(козметични корекции),като всяка по-фрапантна корекция на нов слой,за да мога да определя доколко ми е нужно,но ако съм прекалил,то просто променям процента на плътност за да получа желания ефект.
При цветовите корекции е по-трудно да се обясни кое и как,защото всичко зависи от кадъри и целта,а и също от субективното мнение на коригиращия.Ако беше за определено печатно издание нещата стоят по-различно.Например имахме клиент,който искаше цветовете на кожите да имат следните стойности:
в светлите части:C - 0%,M - 8-10%,Y - 10-12%,C - 0%
в срединте части:C - 10-30%,M - 30-50%,Y - 40-60%,K - 10% max.
в тъмните части:C - 30-50%,M - 60-80%,Y - 70-90%,K - 50% max.
Като цяло тази комбинация прави кожите "по-топли",като Total Ink. се получава максимум 280%,което пък води до "по-отворени" сенките.Също така в сенките се предпочита да има предимно черно,за сметка на синьото,което най-вече допринася за "топлия" цвят.
Говоря за CMYK,защото така съм се научил,но мога да получа почти същите стойности и в RGB - просто в панела "Info" гледам и 2те стойности.
За ретуша има по-лесно обяснение.Ползвам предимно "клониращия печат" на процент - макс. 20-30%.Омазвам хубаво кожата с множество повторениия на близки области,като внимавам да не променя структурата и формата(мишката цъка като обезумяла при тази дейност и отнема повечко време),после слагам маска на слоя и си мацвам с четката в областите,като четката ми е на процент.Така може по-прецизно да се пипа.Кожата не губи структурата си,но в същото време се прикриват умело всякакви дефекти.Прилагам един пример,като съм го коригирал според моят вкус,без художествени претенции...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 10:56 am Заглавие: |
|
|
Мен ме интересува в ретуша по-скоро цялостното омекотяване и заглаждане на кожата. С бемки и бръчки обикновено се справям, но като цяло омекотяването на кожата винаги ми е било голям проблем. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:18 am Заглавие: |
|
|
mujimasa, малко по-малки? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 10:40 pm Заглавие: |
|
|
Implant - извинявам се!Сега се надявам да е по-добре.
И пак да кажа-това е по мой вкус! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
icolin
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 10:41 pm Заглавие: |
|
|
Много восъчна изглежда...малко по-лек ретуш.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
icolin написа: | Много восъчна изглежда...малко по-лек ретуш.... |
повтарям се,ама нейсе - това е мое виждане!
Мога и така:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:18 pm Заглавие: |
|
|
То не е ясно защо е хвърлен труд да се ретушира този кадър изобщо. Днес не само че ми се вие свят от картинките във форума, ами и врата ме заболя. И двата опита за ретуш не стават. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:31 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | То не е ясно защо е хвърлен труд да се ретушира този кадър изобщо. Днес не само че ми се вие свят от картинките във форума, ами и врата ме заболя. И двата опита за ретуш не стават. |
...мммдам,явно всеки само гледа без да чете! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 12:22 am Заглавие: |
|
|
Нито първия ретуш, нито втория според мен - къде отива структурата на лицето, по дяволите... не стига, че мацките наоколо стават все по-силиконови, ами и пластмасови. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:34 am Заглавие: |
|
|
и изначале, това лице е твърде олизано от неподходящо осветление, което какъвто и да е ретуша, няма да го оправи
и извинявай, ама изражението й е като някой да й е извил ръката _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 12:45 pm Заглавие: |
|
|
mujimasa, сега разбра ли за какво говоря в другата тема? Няма значение дали преди 50 години са правили ретуш, той е бил много различен от този в момента и това да ги сравняваш е меко казано смешно. Съвременната корекция може да е необходимост, но според мен трябва да е невидима. Което в повечето случаи е невъзможно .. от там и бруталното съсипване на фотографията като такава. Заключения от сорта на "това се търси, това се предлага" само подкрепят думите ми.
Специално за този твой "ретуш"... е на ниво аматьорски едит. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 2:36 pm Заглавие: |
|
|
mim - да,така е!Кадъра не струва и никъде не съм твърдял обратното.Показвам него,защото ми е под ръка,а темата е за ретуша.Пипал съм го за собствен кеф!
Implant,не съм ги сравнявал.Казвам,че това,което се прави днес с компютрите се е правило и преди,но по-друг начин.Съгласен съм,че добрия ретуш е този който не се забелязва.За да се получи добре,трябва всичко да е обмислено,планирано и да знаеш какво правиш!За съжаление не само фотографията се "съсипва" - и в много други области е така.
А специално за този мой "ретуш" - всеки има право на мнение... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 3:09 pm Заглавие: |
|
|
Toва да не е Росито или се бъркам?
За ретушът нямам коментар. _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 4:01 pm Заглавие: |
|
|
muji, нищо лично... надявам се, не съм те засегнал. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 1:03 pm Заглавие: |
|
|
emmsky, благодаря за линка към Арена, изглежда много полезен и днес го почвам :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 6:14 pm Заглавие: |
|
|
Аре, време е за един speed chalenge по ретуш на голо женско тяло. ако не ми мине номера поне на лице да бъде. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jozef

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Най важното за мен и както сте го казали по горе е да се запази ДЕТАЙЛА, като начало не се мачи да правиш чудеса,
прави по лек ретуш, но в никакъв случай не МАЖИ, не прави красивите модели, пластмасови изкуствени манекени, това където го гледаме във Вог или други списания (бели, пластмасово изглеждащи) са специални сесии и 80 % от този ефект го постигат с Гримове, а не с мазане в шопа !
... а и си търси красиви модели с хубава кожа(поддържана) за да имаш по-малко работа след това :)
ето и един пример от мен, със съвсем малко работа ...
 _________________ ~ keep walking |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|