Graphilla.com :: Преглед на тема - Photoshop CS4

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Photoshop CS4
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

CS излиза на 14 месеца. не щото толкова се разработва а защото тези които се абонират за 2 години да хванат един ъпдейт и една нова версия. От цигания е (бизнес демек)
Щото иначе с 1 абонамент ще получиш 2 нови версии.
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 11:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ето го и секси илюстратора...

както и индизайн-а...

Adder

Местожителство: Бургас/Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори за офф-а
Аз забелязвам нещо много кофти в CS4 shortcut-a за междубуквеното при селектнат текст CTRL+Left/Right Arrow - НЕ РАБОТИ поне при мен...на това което си изтеглих.... крадено за мак.
Всички останали shortcut-и от сорта работят... а немога да го изровя от менютата..
При вас как е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Adder написа:
Сори за офф-а
Аз забелязвам нещо много кофти в CS4 shortcut-a за междубуквеното при селектнат текст CTRL+Left/Right Arrow - НЕ РАБОТИ поне при мен...на това което си изтеглих.... крадено за мак.
Всички останали shortcut-и от сорта работят... а немога да го изровя от менютата..
При вас как е?

ми сигур щото шорткъта е алт/опшън + стрелка :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 3:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сложих няква хава, да разгледам. не работи тоз "смуут" зум. цък с лупата и то си седи, кат пусна - зумва като нормален фотошоп. не ще и да ми върти канвас-а. вика - тряяло опенджиел енейбълд докюмънт, квото и да значи тва.

аджъсмент леърите и маските са куул, ама нищо кой знае кво (за мен). вайбранс-а е куул яко, ама... вече не корегирам нищо в шопа, ми в конвертора, а там си го има отдавна, яко е да можеш да си правиш къстъм панели, ама за 10 години толко съм свикнал с дефолтните, че... деа знам.

нещо немога да видя далавера засега от надграждане, ма ще му дам още малко шанс да го поогледам :)
Върнете се в началото
Adder

Местожителство: Бургас/Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 3:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
Adder написа:
Сори за офф-а
При вас как е?

ми сигур щото шорткъта е алт/опшън + стрелка :)

Опшън+Стрелка е на Илюстратор... и не работеше
Но го разгадах в Префренсис/Тайп/ Тракинга ми беше на "0" незнайно защо....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tzekin

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
сложих няква хава, да разгледам. не работи тоз "смуут" зум. цък с лупата и то си седи, кат пусна - зумва като нормален фотошоп. не ще и да ми върти канвас-а. вика - тряяло опенджиел енейбълд докюмънт, квото и да значи тва.

смуут зум, и канвас въртене са функции които ползват GPU-то. Или картата ти е стара или си изключил опцията в Preferences. Тези настроики са отделни за всеки документ, почти съм сигурен в това. В момента не съм на CS4 и не мога го проверя.
tzekin

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 4:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
CS излиза на 14 месеца. не щото толкова се разработва а защото тези които се абонират за 2 години да хванат един ъпдейт и една нова версия. От цигания е (бизнес демек)
Щото иначе с 1 абонамент ще получиш 2 нови версии.

Това не го знаех, в кои държави освен Австралия има абонамент? Дай малко инфо. Мерси
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tzekin написа:
Аватарче написа:

смуут зум, и канвас въртене са функции които ползват GPU-то. Или картата ти е стара или си изключил опцията в Preferences. Тези настроики са отделни за всеки документ, почти съм сигурен в това. В момента не съм на CS4 и не мога го проверя.

в префренсис са включени "зум" далаверите, а картата е gforce 7300 le 256mb ram. стара е вярно, ама... чак па толкоз, че изобщо да не захапе :)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И тук си има, сега чакаме оферта за CS4 с подобен абонамент.
tzekin

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
tzekin написа:
Аватарче написа:

в префренсис са включени "зум" далаверите, а картата е gforce 7300 le 256mb ram. стара е вярно, ама... чак па толкоз, че изобщо да не захапе :)

Доста странно според мен. Картата би трябвало да работи добре с CS4. Каква е машината? Не че това трябва да има занчение за GPU-то.
tzekin

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 7:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
И тук си има, сега чакаме оферта за CS4 с подобен абонамент.

До сега с абонамнет ли си бил и от кого го купи?
Bio

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

с тия административните работи не се занимавам аз, но досега не сме били с абонамент.
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 10:53 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

Абе аз гледам една PS CS4-ка, 64 битова, съвсем легално можете да си trial-нете така да се каже... Само дето OpenGL екстрите не работят под 64 bit XP, а само под XP32 bit и VISTA 32/64 bit. Чудя се дали Microsoft имат нещо общо с това...
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2008 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tzekin написа:
Доста странно според мен. Картата би трябвало да работи добре с CS4. Каква е машината? Не че това трябва да има занчение за GPU-то.

my bad. имало си use Open GL в preferences / performance. ся зум-ва :)
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2008 6:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ужасно, ама ужасно много ме дразни, че като съм селектнал няколко леъра, копирам ги в нов документ, правя си квото правя с тях, затворя документа и се върна в стария - палетата с леърите се е "превъртяла" на най-горния леър. и трябва да скролирам пак - да си намеря къде са ми селектнатите леъри (примерно да ги скрия) щото цонтрол + клик с муув тула на вече селектирани леъри нищо не прави.... тва го има и в ЦС3, ся и тука. мноо шлякано...

в цс3 имаше мноо гаден бъг, че като си на голям зум - някъде по документа - правиш копие примерно на дадена селекция, пействаш в нов файл - после като се върнеш на оригиналния документ, той "избягал" - изобщо не показва мястото на което ти е селекцията - ми се е върнал някъде при координати Х и У = 0... тва поне са го фикснали в ЦС4
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2008 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
Ужасно, ама ужасно много ме дразни, че като съм селектнал няколко леъра, копирам ги в нов документ, правя си квото правя с тях, затворя документа и се върна в стария - палетата с леърите се е "превъртяла" на най-горния леър. и трябва да скролирам пак - да си намеря къде са ми селектнатите леъри (примерно да ги скрия) щото цонтрол + клик с муув тула на вече селектирани леъри нищо не прави.... тва го има и в ЦС3, ся и тука. мноо шлякано...

в цс3 имаше мноо гаден бъг, че като си на голям зум - някъде по документа - правиш копие примерно на дадена селекция, пействаш в нов файл - после като се върнеш на оригиналния документ, той "избягал" - изобщо не показва мястото на което ти е селекцията - ми се е върнал някъде при координати Х и У = 0... тва поне са го фикснали в ЦС4

за първата част не съм прав - в цс3 не губи "фокуса" върху леъра -просто го позиционира като най-долу в палетата. но там па остава проблема с местенето на фокуса на самата картинка...
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2008 7:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

нещо объркан ми се струвате млади господине
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 21, 2008 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zing написа:
нещо объркан ми се струвате млади господине

тва е щото чисто новия ми лаптоп не ще да работи с цс4 :))))

ма който избира по красота - тай ша е, па и няма бачкам дома, кво толкоз :)
Върнете се в началото
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Окт 24, 2008 6:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Някои от нещата, които са ми са сторили по-интересни в PS CS4:

1. При избран Brush Tool
Alt + Right Click + Drag - увеличава и намалява размера на четката.
(Твърдостта се променя + Shift)

2. Smart Object вече носят на Free transform, Perspective и прочие, освен това ако има маска на слоя се закача без проблем.

3. Яко превключване между инструментите.
Ако съм с Brush Tool и искам да си направя бърза селекция мога примерно да натисна L и да задържа. Докато натискам L съм на Lasso Tool, пусна ли ме връща пак на Brush Tool.

4. Шорткътите за Channels са Ctr+2,3,4...
Ctr+1 е Actual Size

5. На CS3, за да изтриеш слой (Del, Backspace) трябваше да си на Move Tool, сега няма значение на кой инструмент си.

6. Казват с Cmd+` на Mac се превключва между табовете

7. При увеличено изображение и Hand Tool при натискане и задържане на H ти дава превю на цялото изображение за бърза навигация до желанато място.
(Това само при Enabled Open GL)

8. В Adjustment палета на Curves, H&S и B&W има едно Target Adjustment Tool, с който се вземат стойности от изображението и се коригират те и подобните им, а не цялото изображение.

9. На Dodge и Burn Tool има един турбо як чек бокс Protect Tones, който е чуден.

10. В Edit - Auto Align Layers Има едно Vignette Removal което оправя изкривяването.

11. При наличие на няколко снимки на едно и също нещо, при които фокусът е паднал на различно място има едно Edit - Auto Blend Layers, което се стреми да вземе зоните с фокус и да направи едно единствено изображение.

12. Edit - Content Aware Tool
Smart resize

Общо взето това съм прочел, видял и тествал. Може да споделите и вие какво сте намерили. Особено за 3D layer ите. Гледам един вкара 3D Studio обект, който в PS се запази като 3D обект, въртя го, сука го и го текстурира.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети