Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 9:07 pm Заглавие: |
|
|
Малък, по твоя въпрос с картичката правиш следното: зимаш адресите на сички други, дето като теб са получили картичка от твоите клиенти и им изпращаш същата картичка, ама с подходящ текст, от който да разберат кой е автора ... после да те съдят, ако искат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 10:10 pm Заглавие: |
|
|
SIMPLI написа: | Малък, по твоя въпрос с картичката правиш следното: зимаш адресите на сички други, дето като теб са получили картичка от твоите клиенти и им изпращаш същата картичка, ама с подходящ текст, от който да разберат кой е автора ... после да те съдят, ако искат. |
как само ме изпревари... _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:56 pm Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | ако направиш това, ще си направиш много лоша самореклама. недей. |
Тук няма как да не се съглася с жапанката. Не ги слушай тия кибици, на чужд гръб и 100 тояги са малко ;) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:00 am Заглавие: |
|
|
"минимиро предоставя за ползване тази коледна картичка на всички, които не могат да си го позволят като дизайнер" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:29 am Заглавие: |
|
|
Абе като се замисля, май наистина първосигнално реагирах, но е гадно да знаеш че с бездействието ги караш да се чувстват по-велики от теб и безнаказано да ти се подиграват. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:33 am Заглавие: |
|
|
SIMPLI написа: | "минимиро предоставя за ползване тази коледна картичка на всички, които не могат да си го позволят като дизайнер" |
dobro !!!
...no az mislq, che ne im dreeeeme. Taka, che Zing mnogo mudro ti go rekna. Po nqkakuv stranen zakon se narejdat neshtata, taka che vinagi imash vuzmojnost da im go ... . Togava reshavai dali imash jelanie ili ne ! _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 5:22 am Заглавие: |
|
|
Един съвет към всички вас. Подобен тип дела и легални действия са загубен мач. Просто защото ще изхарчите много повече пари и нерви отколкото .. е нужно.. незнам как да го формулирам.
Моя съвет - Намерете си добър адвокат, който да ви състави един приличен непробиваем текст, на който само да му сменяте да кажем, вида услуга или стока която ще предложите (илюстрация, сайт, лого) и Винаги го слагайте под носа на клиента ви, и изисквайте подписа му. Така ще имате двустранна конвенция, която има много голяма тежест в съда, и може да бъде ползвана (не дай Боже) в по-горните ситуации.
Същността на това което казвам е следната - Направете така, че клиентът ви да бъде предупреден формално, чрез договор или неформално, че ще последват последствия и че не може да се ебава с вас. Взимайте превантивни мерки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 6:02 am Заглавие: |
|
|
мда. това си е най-добре като вариант, но аз поне имам голяма преграда когато ми връщат пари, които съм дала назаем.. никога не ги броя пред човека, който ми ги връща - първо, щото за да не демонстрирам, че не му вярвам, второ за да демонстрирам че му имам пълно доверие.. по същия начин подхождам към клиентите си.. когато ме потърсят по работа не им поставям подобни условия още преди да свърша работа - първо, за да не ги карам да се чувстват неудобно и второ, защото подобен договор ме кара да изглеждам в очите им като голяма работа, а недай си боже после да се изложа я със срока, я с друго - и ще си подроня афтортетъ малко повече, отколкото без договоръ..
но, кво да обяснявам... проблема е в моя телевизор.. един такъв договор винаги е добро решение, стига да имаш очи да си поискаш да ти го подпишат. :) хихи. отивам спъ. лека нош.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Нормално към приятел да се подходи с нужното уважение и доверие, но като говорим за клиент, който по подразбиране е опериран от морал и етика, то човек е хубаво да има някакъв документ във вид на договор или възлагателно писмо - просто така за всеки случай.
Но, като погледна назад, най добре е работило при мен авансовото плащане преди стартиране на дадена поръчка. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Най-добре си е договор, в който е опоменато авансово плащане, изходни материали, корекции и всички необходими неща за да се започне работата, след което започва да тече срока и всяка промяна да се заплаща. Та този вариант не само на непознати клиенти, а и на роднини го препоръчвам, за да си запазите приятелските взаимоотношения. Често липсата на тези точки води до неприятни последствия, разваляне на отношения и неприятно чувство, защото липсата на договор, кара хората да очакват повече от другия за по-маллко, да не говорим, че така и лесно може да се пренебрегнат всякакви уговорки, а хората "забравят" уговорките. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 7:17 pm Заглавие: |
|
|
та да се върна на темата ... все още е рано да се каже, но мисля че ще има битка с тез сладури, които иначе и билборд са си пуснали :)
 _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 7:21 pm Заглавие: |
|
|
оооо баси наглите типове! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 8:40 pm Заглавие: |
|
|
курчовци ша крадът ми виш им портфолиото деебеш _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 10:45 am Заглавие: |
|
|
mucho написа: | ...иначе и билборд са си пуснали :)... |
Забелязах втори, на бул. Каблешков до пазара в кв. Борово... Действат със замах?!?! :)) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 6:44 pm Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | ... Действат със замах?!?! :)) |
аз също ;)
 _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пон Яну 19, 2009 5:24 am Заглавие: |
|
|
Явно това е най-харесваното лого в света. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пон Яну 19, 2009 10:45 am Заглавие: |
|
|
ааааааа еееееееее тука крилата са други, тва си е уригиналну + тва тез сладури праат и логута тъй, че ... ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|