Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 2:17 pm Заглавие: |
|
|
Ми има си компетентни органи, нека са заинтересуват - както националните символи са под специален режим на използване, така трябва и да бъдат пазени като част от суверенитета ни.
Мисля, че трябва да ги махнат от колекцията - стилизиран лъв може да се нарисува по много начини, не е нужно да е копие на нашия герб. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 6:49 pm Заглавие: |
|
|
Един познат ми обърна внимание, че всички символи са гербове или част от такива. Долу пише heraldry vector package. Може би наистина имат право да го правят, след като е колекция. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Не вярвам, част от който и да било държавен герб би могъл да служи за придобиване на девиденти чрез продажбата му. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 10:56 pm Заглавие: |
|
|
Утре някой ще си го купи тоя пакет и ще лепне част от герба на България върху марка китайски потници, мюсли или елексир за потентност. И тогава вече ще е жалко... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
gomedia е един от най-популярните сайтове за вектор сток... отделно този пакет го има във всеки торент, със сигурност лъвчето е в обръщение... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yonqo

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:26 pm Заглавие: |
|
|
Между другото въпросният герб и изчертаването на лъва вече не са актуални.
Актуалните могат да се видят тук: www.identity.egov.bg
Иначе и аз не смятам, че някой има право да слага подобни изображения във векторен пакет,
понеже са интелектуална собственост на съответните им автори,
а и употребата им се регламентира със специално изготвени закони. _________________ Ту ди аирпорт ма, оооооооу... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 2:09 am Заглавие: |
|
|
уф.. к`во се занимавате с глупости... к`во ви пука толкова от това дали някъф грозен лъф ше се появи на някоя японска тениска или неонов надпис? по тая логика ако тръгнем, аз нямам право да си взема герба на англия и да си го лепна татуиран на дупето, и после да стана стриптизьорка в някой бар и да изкарвам кинти с татуираният си гъз .. а всъщност, едва ли на някой ше му пука от това.. виж, ако напиша книга с известността на хари потър и лепна герба на гърба на униформата на главния ми герой и после започне издаването на екшън фигурки и к`во ли не с лика му плюс гербъ, тогава трябва ли да плащам на държавата? грънци.. реално аз не печеля от смотания герб, а от качеството на това, върху което е лепнат.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 2:21 am Заглавие: |
|
|
освен това, имала съм ситуация преди девет години, когато този герб щеше да ми е много полезен векторен, за да го плесна директно в една политическа
карикатура за вестник 168 часа. вместо това, се наложи да го гугълвам из нета, да го намеря в мнол малък пиксилиран вариант и да импровизирам
грозно за да стане като герба.. а тогава трябваше да бързам за два часа да съм готова с картинката и помня, че си скъсах нервите..
ей тук, я намерих да скифнете..  _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 2:25 am Заглавие: |
|
|
и забравих да добавя, че за тази карикатура ми платиха.. трябва ли да ме съди сега някой за да си иска парите, че съм изкарала кинти на гърба на националния ни герб? хм.. те бяха 30лв. тогава.. колко ли трябва да платя на някого при това положение? 5лв? _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 11:24 am Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | и забравих да добавя, че за тази карикатура ми платиха.. трябва ли да ме съди сега някой за да си иска парите, че съм изкарала кинти на гърба на националния ни герб? хм.. те бяха 30лв. тогава.. колко ли трябва да платя на някого при това положение? 5лв? |
всъщност, ако имаше истинска държава - да - трябваше да те съдят и да ти праснат глоба, доста по-висока от взетия хонорар (не лично тебе де - вестника). има си правила за използването на държавните знаци, пък за поругаването им - санкции. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 12:17 pm Заглавие: |
|
|
тук не си спазила 2 основни правила ...
1) не може лъвовете да са по-големи от Борисов
2) не може да са обърнати към него и да ръмжат ... трябва да са обърнати с гръб към него и да бягат |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 12:56 pm Заглавие: |
|
|
dalibg е прав но с малка промяна може и така да останат само трябва лъвовете трябва да са с белезници. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 3:58 pm Заглавие: |
|
|
9 , 900 все тая ... има си канони :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 4:12 pm Заглавие: |
|
|
... и никони! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 9:27 pm Заглавие: |
|
|
Тука е време да спрете да ми взаимствате аватара, ей, оригинал е и съм го патентовал, Дриймъре! :Р
Джапанке - тъкмо беше взела да ми правиш много приятно впечатление напоследък. Ами... не само ми пука, дали символ със значение за мен ще е по китайски потници, ами си има и правила/закони за съответното ползване на държавни знаци, както и за поругаването им. Ако налепя твои рисунки на щампа по тениски на Илиенци - няма да ти пука ли?
А това, че си работила за ВАЦ с техния основен инструмен на име Гугъл - не променя нито етиката, нито законите. И, да - знам, че на ВАЦ никога не им е пукало от това :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|