Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
GameTwister

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 4:31 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:03 pm Заглавие: |
|
|
здравей, честита и на теб... на колко си години? имаш хубави неща. имаш добри попадения като цвят и идея, но навсякъде имаш анатомични грешки и композиционни. рязанията ти не са убедителните. пропорциите на фигурите също. трябва да обмисляш замъгляванията да са на подходящите места, а не навсякъде, под дрехите не навсяъде формата на мускулатурата е убедителна. не ги завършваш. трябва да доработиш материалността, както на рицаря трябва материята с шлема и перата отгоре трябвада подчертаеш по-дбре блясъците на метала и фактурата, защото на някои места изчезва материалността,която е добре направена на другите места. степенувай по-добре плановете. и мисли за функцията на действащото лице в илюстрацията, да изразява действието по-убедително. Например не те ли притеснява в този синкав мъж с куб вместо китката защо се е озовал там. При орка със щита ръката зад него не може да се побере, поне покажи как излиза лакътя зад него, пък на предната която е хванала меча в областта на китката ставите си показал прекалено меки. не трябваше и да режеш така цялата фигура, можеш да я доработиш като добавиш пространство отдолу и дорисувах краката как са стъпили. бягащия човек не е добре, защото не е стъпил е първото, второто е, че е неубедителна поза и действие. физиономиите,които правиш са ми малко безлични. офф ...виж рисувай много анатомия - костна система, скици на цял ръст фигури, шлайфай детайла. и лъв с конско тяло мхм... не е добро съчетание....мисли върху идеята....успех...можеш повече. _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:22 pm Заглавие: |
|
|
". и лъв с конско тяло мхм... не е добро съчетание..."
E, ubavo e, 4e si imame SEM... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2009 12:30 pm Заглавие: |
|
|
Yaroslav Kuzmin написа: | имаш хубави неща. имаш добри попадения като цвят и идея | Благодаря.Сега анатомията не ми е най-силната част, но са ми казвали, че рисунките са ми анатомични.Искам да ми покажеш каде съм рязал на стави, защото не си прав за ''неубедителните рязания''. Yaroslav Kuzmin написа: | Например не те ли притеснява в този синкав мъж с куб вместо китката защо се е озовал там | - Пие бира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2009 1:11 pm Заглавие: |
|
|
все по-малко ми се занимава с обясненията по-принцип, но ще ти напиша - да вземем за пример лакътната става, която в свито положение към нас явно си показва ръба(самия лакът), което при изобразяването трябва да си личи, че е твърдо(изобразява се с рязък ръб - по-рязък от тези на залавните места при мускулите, нали знаеш, как всяко едно от влакната се залавя за костната тъкан - ръбовете им са мо пмеки на всяко едно влакно. Да разгледаме протегнатата ръка на орка - тези мускули, които ни идват най-напред към нас имат по-силен ръб в залавното място отколкото лакътната става малко вляво, същото става и в областта на китката, освен, че дъгата на костите там трябва да е извита навън, което при тебе е точно обратното, защото четвъртата кост хлътва навътре, но за твърдостта има, просто ги подчертай рязко, също така икостта на предмишницата, където ти е като топче, освен, че е по-малко, а и по-твърдо. да се върнем пак към пръстите - имат някаква обратна перспектива, защото незавиват както трябва, а имат повече светлина от горните кости. ето на следващата картинка, колкото и да е странно, но ръцете там са ти изключително по-добре направени от тази по-горе. При другите, незнам при този син чичо трябва да подчертаеш възловите моменти на гръдната клетка с мечовидната кост отдолу, виж анатомията на предмишницата, защото мускулните влакна там са доста по-малко - в горната част, където имаш пронация(завъртане навътре) - те са 2групи и се залавят зад бицепса, докато долу в лакътя имаш още 2 влакна, които се връзват към лакътната става. виж на 2-та колко са добре ръцете, пък колената са меки, защото не си подчертал чашката и залавните места на четириглавия мускул на коляното, същото важи и за главите. костните изпъкналостите са доста по-важни от мускулните съединения, ако направиш изсушен човек като външност подчертавайки скулите и костичката на носаи на челюстта или на челото - ще изглежда доста по-стабилно от това да направиш увиснали мускули, които няма да мога да се заловят никъде. Това е за чистата анатомия, за деформациите може да имаш право, при този дъжащ черепа, а и виж колко по-добре е самия череп от неговата глава. _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 2:36 am Заглавие: |
|
|
Yaroslav Kuzmin написа: | и виж колко по-добре е самия череп от неговата глава. | И черепът и главата са еднакво добри. Деформирани са и двете, въпреки че едното е череп, a и черепът има коса, което e доста откачено не мислиш ли? Според мен орка важи и така, но мисля да го коригирам малко в бъдеще...Не знаех, че мечовидния израстък е толкова важнен. Даже не стърчи... и на някои хора е доста малък. Гръдна клетка = Гръден кош? Колената са доста трудни, доста интересни. При жената ще ги подчертая... Жената и останалите неща са правени от един човек, който знае анатомия на едно и също ниво,което теб не те задоволява.Чух ти мнението по върпоса - антомия. И все пак долавям нещо лично в постовете ти. Предлагам ти да ми пишеш на ЛС - лични съобщения. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 3:50 pm Заглавие: |
|
|
GameTwister написа: | ..... Предлагам ти да ми пишеш на ЛС - лични съобщения. :) |
отваряш тема в представяне и искаш да ти пишат на лична?!?!
рано ти е още за спец форума..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 5:07 pm Заглавие: |
|
|
maceman е прав (wait) _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 6:47 pm Заглавие: |
|
|
Yaroslav Kuzmin написа: | maceman е прав (wait) | Реших малко да се пошегувм.. с ЛС то :).На 19 години съм, а ти на колко си Ярославе?
@Maceman - Мисля, че се получи гласно неодобрение от колкото негласна възхита :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yaroslav Kuzmin

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 8:40 pm Заглавие: |
|
|
има ли значение :( айде, успех _________________ you may bark, but you'll never sing! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 11:44 pm Заглавие: |
|
|
Yaroslav Kuzmin написа: | има ли значение :( айде, успех | Благодаря ти за постовете Ярославе!!!Бяха като библия за мен...Няма значение на колко си години за мен:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 8:41 am Заглавие: |
|
|
имаш изградена цветова култура, добре изграждаш обеми- работите ти куцат на ниво композиция и особено анатомични подробности....
даже фигурата да е фентъзи и да търпи деформации, мускули и пропорции трябва да се правят убедително... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2009 10:00 pm Заглавие: |
|
|
Анатомични подробности ми звучи по-стряскащо, сложно отколкото просто анатомия. Гледах композициите ми да приличат на композиции на хора от форума - е сега не се е получило. Пропорциите на някои от нещата са .... - е не сега не се е получило. Ако имаше някоя истинска мацка в темата ми щеше да се получи по-интересно представяне - е сега не се е получило.
@maceman - 10x |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Яну 14, 2009 2:26 am Заглавие: |
|
|
ц, ц... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Яну 14, 2009 10:54 am Заглавие: |
|
|
Още работа те чака... Работиш добре с цвета, но за да пресъздадеш обем на който зрителя да повярва трябва да имаш ясна представа за структурата на една фигура. Навлегни на тренировките в това отношение и зарежи цвета и желанието си са направиш картинка подобна на някой от художниците които харесваш. Не слагай каруцата пред коня. Имай търпение и наблегни на анатомията. Също така никакво цвилене от недоволство, че не сме признали гения ти. Опасен капан за всеки, който си повярва прекалено много. Успех!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GameTwister

|
Пуснато на: Пет Яну 16, 2009 9:01 pm Заглавие: |
|
|
@velinov - 10x |
|
Върнете се в началото |