Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rootstonic

|
Пуснато на: Чет Мар 12, 2009 10:41 pm Заглавие: Cyanotype - първи опити |
|
|
Днес ми пристигнаха химикалите нужни за процеса и веднага си ги забърках, това са буквално първите опити.
Първите 2 са на най-обикновен бял картон, а другите 2 на Archex Platine изложени на слънцето за 15 минути в доста облачен ден.
Определено ще правя повече опити, но няма да е в близките 2 седмици, защото нямам време и най-важното, което научих от днес е никога да не се слагат директно под течащата вода! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lukcheto

Регистриран на: 18 Сеп 2003 Мнения: 42 Местожителство: по света и у нас :)
|
Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 12:21 am Заглавие: Re: Cyanotype - първи опити |
|
|
Може да фиксираш и с оцет първо (но е важно да не предържиш) и след това във вода, тогава ще имаш повече разработка в мидтоунс...
Също, течащата вода е важен фактор защото кислорода ти е всъщност този който фиксира, т.е окисляването фиксира емулсията :)
Според мен кадрите се нуждаят поне от още една две минути експонация от това кеото виждам!
Всъщност не съм много убедена че точно тук е форума за тези процеси, но.. _________________ *mY lIfeStyLe iS wiNdsUrfIng fReeRide* |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Мар 14, 2009 6:05 pm Заглавие: |
|
|
защо не тук, но при положение че не сме наясно със самия процес, само седим и гледаме _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Мар 15, 2009 11:33 am Заглавие: |
|
|
Тези процеси са част от историята на фотографията, съответно тук си имат място, просто не прекаляваме с тях - стига в основата преди химичните процеси кадрите да са ценни като фотография, т.е. да не е само залитане по даден вид обработка, била тя дигитална или химична, без никаква разлика. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|