Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Kliment
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 3:43 pm Заглавие: |
|
|
...има хора доста и аз ще помагам ;)
ще стане работата! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 3:45 pm Заглавие: am |
|
|
sh sh batiovci, daite da napravia 2 stranici :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Аз бих направил кавър-а :) Даже още по-яко ще е да се направи контест примерно за кориците :) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 6:25 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност, вече имаме материалите одобрени за изложбата
От тях спокойно може да се направи една книжка, като се запише и дискче с всички творби (уебърите ще спретнат едно флашче или нещо подобно) + лекциите от семинара.
за около 1000 тираж, можем да се включим за около 3-4 лв с диска(в зависимост от формата и страниците)
При по големи тиражи, ще падне още цената на бройка _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 6:35 pm Заглавие: :-) |
|
|
Браво!
Успех!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 6:43 pm Заглавие: |
|
|
нещо не мога да я разбера тази драма с дезигнето на книжката
той си е готов
- плаката на 1-ва корица
- плаката на брус ли с автографите става 4-та корица
- контента и той ясен - 1:1 с изложбения вид, само титулни страници трябва да се вмъкнат за отделните секции.
ако не дойдат страниците за коли - се слагат малко снимки от откриването и лекциите, може и интервю с Ел Президенте + другите президенти
остава само Ел Президенте да си изпие чая и да реши дали иска още премеждия водещи към инфаркт :)
па ко нема спонсори - ще треа събираме песос за печата - сметам 10-20 лева на никой няма да му решат финасовите проблеми - 200 човека по 20 - леа си стигат за един тираж 1000 броя |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 7:02 pm Заглавие: |
|
|
Zing написа: | нещо не мога да я разбера тази драма с дезигнето на книжката
той си е готов
- плаката на 1-ва корица
- плаката на брус ли с автографите става 4-та корица
- контента и той ясен - 1:1 с изложбения вид, само титулни страници трябва да се вмъкнат за отделните секции.
ако не дойдат страниците за коли - се слагат малко снимки от откриването и лекциите, може и интервю с Ел Президенте + другите президенти
остава само Ел Президенте да си изпие чая и да реши дали иска още премеждия водещи към инфаркт :)
па ко нема спонсори - ще треа събираме песос за печата - сметам 10-20 лева на никой няма да му решат финасовите проблеми - 200 човека по 20 - леа си стигат за един тираж 1000 броя |
Можете спокойно да ги пускате в RGB - Bat fat ще ги отнесе като куцо пиле домат
Пък ако имат и Toyo + HKS + RAL..;-P _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 7:24 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, че подобно издание трябва да е с необходимото качество и големина. А за дизайна вътре - ми все пак на изложбата имаше доста пана с по 2-3 картини на едно място. За книгата ще е хубаво мисля, да са си по една картина на страничка (с оглед на това, че става въпрос за по-малък формат все пак...)
Та това, което малко ме притеснява е как се намира финансиране за подобно чудо (защото ако пуснем просто книжка с не дотам добро качетсво - няма да е много добра самореклама)! _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 7:32 pm Заглавие: |
|
|
Лесна работа Уики!
Не са кой знае колко парите!
Особенно, ако обещаем две страници на рекламодатели. При очаквано разпостранение от около 3-4 хиляди книжки, ще се навият.
Двете - 3 реклами ще платят книжката;-)
Това е вариант 1
Вариант 2
Може да се направи смесена схема на финансиране.
Пускат се пари по банкова сметка предарително за книгата. На платежното нареждане има данните на платилия. Така се събират някакви пари за капаро на тиража. Пуска се печат и с останалите продажби се покрива разликата след време. 3 месечни забавяния на плащаията са нормалана работа в бранша.
Остана само някой да се навие да описва парите. Но Спупара ми изглежда честно момче - ще свърши работа;-)
Останалото са подробности _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 7:50 pm Заглавие: :-) |
|
|
А да не забравяме, че GE и GCW имаха спонсори.
Доволни!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 10:13 pm Заглавие: |
|
|
За мен книжката требва да е без спонсори, форума вече е търговска марка при добър мениджмън може да се издаде перфектния албум и дори печалба дасе реализира. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 12:17 pm Заглавие: |
|
|
Като.. и ако ще се прави .. аз съм да се направи както трябва. Тука тва онва с тая изложба, няма да стане така си мисля... хващаме се, сядаме и го правим за чудо и приказ...тва е! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 12:35 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм много 'за', ама кой се наема да е главен организатор и координатор на това начинание? Не е малко тичане и разправия.. Иначе за парите, не мисля, че ще е проблем да съберем.
Добре е и да се мине без реклами, ако може. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 12:50 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Аз съм много 'за', ама кой се наема да е главен организатор и координатор на това начинание? Не е малко тичане и разправия.. Иначе за парите, не мисля, че ще е проблем да съберем.
Добре е и да се мине без реклами, ако може. |
РоТ-а е добра кандидатура, оправно момче, па и ще има кой да го наритва от време на време :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 1:15 pm Заглавие: |
|
|
Аз си плащам предварително за 1-2 бройки. :)
Мисля, че книга към ежегодната (нали, нали? :Р) графила изложба е прекрасна идея та всички, които нямат възможност да присъстват да се облажат.
А мисля тук има много хора, които се занимават с дизайн и печат и могат да направят сметка какви биха били разходите включвайки цялата организация на пазарни цени, каквито биха получили за един нормален проект.
За да се минимизира риска, който се поема мисля, че крайната цена може да се заплати предварително от желаещите тук (гарантирайки си, че ще се вместят сред притежателите на това издание).
На мен цена м/у 20 и 50лв ми се струва напълно приемлива. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 1:27 pm Заглавие: |
|
|
ако е наистина изпипана книгата, печата, гланцове, матове, частичен лак и т.н. айкендита, и ако съдържанието е на ниво дори и 100лв са чудесна цена.. хората плащат такива пари за албуми и чакат със седмици да им пристигнат :) единствения недостатък е че може би ще е по-малко достъпна за широката публика с тая цена :) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 1:42 pm Заглавие: |
|
|
Ако ще се прави подобно начинание при всички положения естеството му ще е и комерсиално. Може да се използват средствата за развитие на комюнитито или да се отделят във фонд който да се използва за изяви, като изложба или очередяването на годишни награди или нещо такова... Мисля, че си заслужава да се помисли в тази насока. Сякаш му е дошло времето за нещо подобно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 1:42 pm Заглавие: |
|
|
не можете да говорите за пари преди да се значт определени параметри, а някои от тях зависят от самия дизайн. дайте едно по едно - да се реши със сигурност ще се прави ли, да се уточнят съответните параметри и т. н. другото е рутинка _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 1:49 pm Заглавие: |
|
|
Принципни въпроси могът да се разискват по всяко време...
Чисто технологичните да си ги бистрят тези които ще се заемат с производството... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2009 2:13 pm Заглавие: |
|
|
аре по-решителни де...
колко требват, 2К енуф ли са ?
А) 100 човека по 20 лева?