Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dundy

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 12:53 pm Заглавие: подаряваме си котето |
|
|
Това е Фокси, на една година е почти. Преди една седмица бяхме на алерголог и на сина ми му поставиха диагноза бронхиална астма. Съответно в изследванията излезе, че е алергичен към котки и в момента търсим на кой да подарим Фокси. Тя е женска, има си навиците на домашна котка. Купихме я за персийска - незнам до колко е породиста...Много си я обичаме, но няма как - изрично ни казаха да и намерим нови стопани.
Ако някой има желание, моля да ми пише на мейл
daniella@gbg.bg
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 6:29 pm Заглавие: Re: подаряваме си котето |
|
|
dundy написа: | Съответно в изследванията излезе, че е алергичен към котки |
Принципно така се прави ма не съвсем правилно. И аз имах алергия към котки. Водили са ме по лекари и те казали котката вън, ма случайно съм попаднал при лекар билкар, който посъветвал да оставим животинката. С времето тялото си изгражда имунитет. Вече нямам алергия от котки или е много притъпена. Ма се пак вие си преценете. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 7:23 pm Заглавие: |
|
|
Зависи в какво се изразява алергията. С астмата шега не бива. Котката не може да е по-важна от детето все пак. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 7:58 pm Заглавие: |
|
|
За малко дете да има алергия към котки и да го оставиш да се задушава, щото да си изгражда "имунитет"... що за глупост?
Не му е мястото да обсъждате подобен род неща, още повече че алергията е свръх остра реакция срещу изразени антигени - т.е. имунна реакция. Сори за офтопика. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 10:17 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Зависи в какво се изразява алергията. С астмата шега не бива. . |
Мда, принципно е така, шега не бива. Точно за бронхиална астма ставаше дума и в моя случай, но при всеки е различно все пак.
FPrint написа: | За малко дете да има алергия към котки и да го оставиш да се задушава, щото да си изгражда "имунитет"... що за глупост?
. |
Ако детето се задушава и е твърде остра реакция ДА, в противен случай лекарства, билки, да не се завира котката в детето, до няколко години отшумява, говоря от личен опит, не си измислям въпросните "глупости"
Иначе имам хора дет си търсеха коте, така, че ше ги питам!
сорри за офф-а:.. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dundy

|
Пуснато на: Нед Апр 12, 2009 10:39 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за отношението. Сина ми не е изразявал до сега такива реакции. Просто имаше настинка и през нощта започна да се затруднява с дишането. Отидохме на лекар и след изследванията се оказа, че е алергичен към котки, кучета и полени. Сина ми е на 9 години и сам събира парите, за да си купи котето, сега му е много тъжно, но не мога да рискувам.
Demon_Hunter - обичаме Фокси, но не може да рискуваме. Благодаря за съвета и разбирането. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Buhal

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 10:48 am Заглавие: |
|
|
Алергията може да причини асматичния пристъп. Има разлика между астматичен бронхит и бронхиална астма. Ако си само алергичен към котки и кучета може и да живееш с тях, по този начин с времето да заглушиш алергията към животни. Първо, бронхиалната астма трябва да се лекува по лекарски път. Още повече че детето от скоро е развило заболяването. То е само на 9 години и в момента не е достатъчно голямо и здраво за да се прибягва до допълнително самолечение. С времето когато риска от пристъпи е по малък и детето е по-здраво физически, може. Никакви дразнители на този етап. Чистене редовно за прах. Ако има и алергия към треви полени и др. Да се внимава когато го пращате на планина без вас. Ако са някакви лагери от училище винаги взимайте сериозни мерки. Предварително да има лекар или учител запознат с проблема и медикаменти за успокояване на пристъпа. Попитайте лекаря алерголог какъв е риска от подобни лагери. Там рядко може да се окаже качествена помощ при астматичен пристъп.
Задължително намерете спорт който да не е опасен за заболяването, по късно и друг спорт. Здравословна храна задължително, дори да не я обича. Мното внимавайте с какво го храните, ако е еднообразна храна може да развие и повече алергии. Това е една от големите грешки които се допускат.
Заболяването се лекува много внимателно и деликатно. Никакви съвети от познати и близки. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kristina Iovcheva

|
Пуснато на: Съб Апр 18, 2009 4:41 pm Заглавие: |
|
|
Аз не искам да ставам нахална или да решите, че се застъпвам за котката вместо за детето:))) Аз съм израстнала с бронихална астма - и то от по-лошия вариант - проявена в пубертета. Алерголозите казват, че ако се прояви преди пубертета, има по-голям шанс за надживяване. Мойта се прояви по време на пубертета, но въпреки това я надраснах - сега вече не се проявява.
Алергията ми е към домашен прах, към пух, перушина, котки и кучета. Откакто се помня имам две кучета и една котка... И сега е така, пък съм на 30. Преживах и бременността си и отгледах (силно казано, щото е на 4:)) дъщеря ми пак със същото количество животни. Първото ми куче ми го подариха, като бях на три:)))))
Та приказката ми е - ако си обичате котката и детето не проявява много остри реакиции към котето (аз примерно се ограничавах в пипането му - не че не го пипах, но не прекалявах), изчакайте... Наистина отминава и се надраства. Това е от мен. Шанса е по-голям ако се сбори с алергията.
Ако все пак решите да я дадете, ще разпитам тук там :)
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dundy

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 11:08 am Заглавие: |
|
|
Още веднъж много благодаря за съветите.
Много мъдрувахме, но все пак решихме да се разделим с котето. Лекарката ни предписа едни лекарства, които да пие сина ми в продължение на 3-4 масеца. Те са доста скъпички, но учудващо ни ги изписаха безплатно през здравната каса. Детето се чувства добре, но не мога да рискувам в тази възраст. Наистина ми е много трудно и ми е шок все още.
Трудно може да ограничим достъпа на детето до котето, защото живеем в 2 стаи и това е невъзможно. Майка ми и свекърва ми упорито ме съветват да го пусна едва ли не на улицата, защото още не сме намерили стопанин, но в това отношение съм категорична, че първо ще намеря кой да се грижи добре за нея. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Апр 21, 2009 12:32 pm Заглавие: |
|
|
dundy написа: | Много мъдрувахме, но все пак решихме да се разделим с котето. ... Детето се чувства добре, но не мога да рискувам в тази възраст. |
Според мен не трябва да се мъдрува толкова много. А пък и не трябва да се рискува с децата дори и на по-голяма възраст.
Въпреки, че обичам животните бих разкарал веднага котката. Дано да има кой да я прибере... Щото и това е гадно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dundy

|
Пуснато на: Съб Апр 25, 2009 9:10 pm Заглавие: |
|
|
Подарихме котенцето на много мили и добри хора. Благодаря още веднъж за отзивите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|