Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
fader
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 1:37 pm Заглавие: Представяне: Ники Коев, уеб дизайн |
|
|
Здравейте,
Както обещах пускам няколко от нещата, които съм правил.
От 9 години се занимавам с уеб дизайн. Преди това съм работил в рекламна агенция с печатна реклама и графичен дизайн. Силната ми страна е, че сайтовете ми станаха популярни и от бизнес гледна точка са железни. Двете компании които ръководя са edynamo.com и zavedenia.bg. Едната в Щатите (продаваме я в момента), другата е в БГ.
Харесва ми да правя сайтове и подобни дейности в които има визия. Простото правило което следвам в композицията е, че ако изместя елемент с 1-2 пиксела в някоя посока и няма съществена разлика във визията, значи този елемент не си е на мястото. Старая се работата ми да излъчва характера на бизнеса или фирмата, която представя. От този тип професионалисти съм, които знаят 2 и 200. Вълнува ме графичната култура в България като цяло и за това реших да се представя тук. Мисля, че бих могъл да коментирам стойностно и градивно.
10x.
http://www.clubinside.bg/index.php
---
http://www.am-gul.com/
---
http://www.after5drink.com/index.php
---
http://www.edynamo.com
---
http://www.mivadesign.net
--- _________________ Няма безплатен обяд, но има безплатна вечеря :-)) http://sofia.zavedenia.com/game/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:02 pm Заглавие: |
|
|
http://www.after5drink.com/index.php
и
http://www.edynamo.com
е можело още да се помисли... особено по фонтове и пр.
в а5д мейн меюто е ненужно усложнено с бг/енг надписи и неподходящ фонт. спокойно може да се юзват имг там... с по интересен фонт...
събменюта и линкове цсс без ъндерлайн че при тоя фонт и сайз изобщо не са четливи...
в динамо сайта логото е кофти елемент с тоя аутлайн... хинт.. слагаш едно бяло облаче за подложка и логото воала е четливо... информацията се излива леко хаотично... можело е да не е толкова бъбриво като карета фонтс и елементи в гр.дизайн.
другите дизайни са ми безразлични... не виждам нищо което да ми направи впечатление!
Желая ти успех за в бъдеще! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:07 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: |
в динамо сайта логото е кофти елемент с тоя аутлайн... хинт.. слагаш едно бяло облаче за подложка и логото воала е четливо... |
да поясня визирам по-големи резолюции... елемента-облачето да не е в бгр флатнато... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fader
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:20 pm Заглавие: |
|
|
10x Др2
edynamo logoto - така е. има проблем с аутлайна. Ще го оправя с .png и прозрачност.
after-a - дълго е за обяснение защо има 2 езика в менюто, но приемам забележката. За шрифтовете може да спорим много. Моята позиция е, че тр да се ползват стандартни шрифтове и текстов формат за навигацията. Това е от СЕО гледна точка. АЛТ-тагове и всякакви други хватки са по-слаби от простия текстов линк. Това е визуален проблем, но в случая визията отстъпва пред другия приоритет - сайта тр. да излиза напред в търсачките.
Късмет! _________________ Няма безплатен обяд, но има безплатна вечеря :-)) http://sofia.zavedenia.com/game/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:44 pm Заглавие: |
|
|
Имай предвид, че това е форум, специализиран за графичен дизайн. Не за СЕО, не за код и програмиране.
Изхождайки от това е много грубо да представиш дизайн, който не е твой, а е тема за уърдпрес. Грубо е и да не упоменеш автора и технологията във футъра. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 2:56 pm Заглавие: |
|
|
sami е някаква ходеща енциклопедия :))))))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:01 pm Заглавие: |
|
|
Не аз, Гугъл го направи 0:-) _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fader
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Ок Sami форума е за графичен дизайн, но графичния дизайн не е и уеб дизайн. Защо тогава има тема уеб дизайн? Да се коментира само и единствено визията във уеб дизайна е малко смешно. Както и да е, за шрифтовете няма да се погодим лесно в този форум. Приемам, че може да са по-добри. Надявам се в бъдеще да се реши проблема с ембедването на шрифтове за уеб по-ефикасно и да не се налагат подобни коментари.
За темата от wordpress съжалявам, че го приемаш за грубо. Темата така или иначе е модифицирана за да пасне на философията и бизнес модела на сайта. Умишлено е изчистена за да изпъкне добре съдържанието. Ще спомена, че е по мотиви на arthemia. За това си права,
благодаря. _________________ Няма безплатен обяд, но има безплатна вечеря :-)) http://sofia.zavedenia.com/game/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:33 pm Заглавие: |
|
|
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:33 pm Заглавие: |
|
|
fader написа: | Ок Sami форума е за графичен дизайн, но графичния дизайн не е и уеб дизайн. Защо тогава има тема уеб дизайн? Да се коментира само и единствено визията във уеб дизайна е малко смешно. Както и да е, за шрифтовете няма да се погодим лесно в този форум. Приемам, че може да са по-добри. Надявам се в бъдеще да се реши проблема с ембедването на шрифтове за уеб по-ефикасно и да не се налагат подобни коментари.
За темата от wordpress съжалявам, че го приемаш за грубо. Темата така или иначе е модифицирана за да пасне на философията и бизнес модела на сайта. Умишлено е изчистена за да изпъкне добре съдържанието. Ще спомена, че е по мотиви на arthemia. За това си права,
благодаря. |
wow :)))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:34 pm Заглавие: ам |
|
|
чудя се ... е в левия синичкото е по-хубаво :) това ли било пасване на философия и бизнес модел ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 3:57 pm Заглавие: |
|
|
Как да кажа какво мисля, така че да е възможно най-ясно - не знам.
Въпреки че съм се занимавал с уеб дизайн навремето (във времената на Нетскейп 4.7), аз съм никой в тази сфера. И тогава си бях никой, сега още повече. И тогава не ми беше много ясен този бранш, а сега хич.
Тази работа ми изглежда като монета с две страни. Естествено е, че когато се прави дизайн на интерфейс от какъвто и да е род, не само уеб, функционалността и... кво беше там... юзъбилити, са приоритет. Но все пак.... едно време като че ли повече хора полагаха старание и за другия аспект на "дизайна".
И от тази си позиция, няма и да се опитам да коментирам сайтовете. Честно казано в момента някой като ме попита нещо за уеб дизайн, отговора ми винаги е: Бе занимава ли се още някой с тези неща?
И това е вследствие на факта, че постоянно ми попадат разни темплейти, сайтове за по 100 кинта и т.н.
И оставам с впечатлението, че именно това е нещото което дразни повечето хора графици. Аз лично не мога да преценя дали този бизнес се развива или умира. Аз, както казах, си мислех, че е умрял отдавна, но явно не! Само не мога да определя дали се развива или все още просто кашля кръв.
Съвсем офтопик - Абе, Сами, ти момченце ли си или момиченце? Щото тази жар, този плам.... :) впечатлявам се. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fader
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 4:31 pm Заглавие: |
|
|
Искаш да кажеш, че ТЕ са взели твоята модификация и я представят за своя тема?!
За бизнеса не знам дали да споменавам. В момента уърдпреса, комбиниран с копирано съдържание, положено между безкраен брой карета на гугъл си шири масово. Уви, вече и за съдържание не се мисли. За тях това е сбор ключови думи, кукички за гугъл, Много гадна практика, за тези дето си плащат за съдържание и имат наивността да ценят съдържанието и ролята на медията. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Пу, от дамски род съм. Преди някой да е почнал да си мери нещо да го кажа :) _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 4:42 pm Заглавие: |
|
|
бе няма никъф смисъл от чесане на езици :) ицо ще дойде и ще каже, все пак си е негова работа кво влиза в горния форум :)
тряя да има място за всички под слънцето :) е, не задължително тва място да е в тоя форум де :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fader
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 4:52 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Как да кажа какво мисля, така че да е възможно най-ясно - не знам.
Въпреки че съм се занимавал с уеб дизайн навремето (във времената на Нетскейп 4.7), аз съм никой в тази сфера. И тогава си бях никой, сега още повече. И тогава не ми беше много ясен този бранш, а сега хич.
Тази работа ми изглежда като монета с две страни. Естествено е, че когато се прави дизайн на интерфейс от какъвто и да е род, не само уеб, функционалността и... кво беше там... юзъбилити, са приоритет. Но все пак.... едно време като че ли повече хора полагаха старание и за другия аспект на "дизайна".
И от тази си позиция, няма и да се опитам да коментирам сайтовете. Честно казано в момента някой като ме попита нещо за уеб дизайн, отговора ми винаги е: Бе занимава ли се още някой с тези неща?
И това е вследствие на факта, че постоянно ми попадат разни темплейти, сайтове за по 100 кинта и т.н.
И оставам с впечатлението, че именно това е нещото което дразни повечето хора графици. Аз лично не мога да преценя дали този бизнес се развива или умира. Аз, както казах, си мислех, че е умрял отдавна, но явно не! Само не мога да определя дали се развива или все още просто кашля кръв.
Съвсем офтопик - Абе, Сами, ти момченце ли си или момиченце? Щото тази жар, този плам.... :) впечатлявам се. :) |
Spacer, напълно те разбирам и ми е ясно защо не ти се коментира. Твоето изказване ми напомня реакцията на джаз музикантите и класическите музиканти по времето когато се появиха синтезаторите :-) Всички бяха големи скептици говореха наляво и на дясно, че истинската музика и звучене се обезличавало, че се правят еднодневки и т.н., че със синтезатор никога не може да се имитира истинска цигулка и т.н. Е, мина време и нещата си дойдоха на мястото. Почти няма запис, в който да не участва синтезатор или секуенсър и съответни музиканти и специалисти по този вид инструменти.
Уеба си е уеб и се развива постоянно, и все повече и повече. Това, че има темплейти е част от времето и не можем да го променим. В същото време е абсолютно глупаво тяхното съществуване да се оплюва и да си говорим за колко по-добре е било едно време. Всеки краде и взаимства колкото може. Сега средствата са повече защото има интернет. Грапхлла е пълна с работи, които приличат на други работи. Уникалните неща се броят на пръсти и това е нормално. Все пак всички работим за пари. Не бих казал, че този форум е място където се представя графично изкуство от висок клас или поне в момента не ми прилича на такъв. Повечето хора представят проекти по които са работили за някакви пари. Неща с които си изкарват прехраната. Това трябва да се уважава.
При цялата гама free или евтини картинки и темлейти, които могат да се намерят е пълна глупост да преоткриваш колелото. Това, което хората правят е да взаимстват и адаптират. Според мен е важно ако си направил нещо да стои убедително и да върши работа. Не е грях да взаимстваш, грях е да го правиш и да твърдиш, че си уникален. Мисля, че би било хубаво ако грапхилла се открехне за приложенията на графичното изкуство и визията като цяло. Няма нужда да се тъпче на едно място ами по-добре да ползваме това, което имаме за да създаваме работещи неща, които са естетически издържани и в същото време вършат функцията за която са създадени.
До всички:
След като има раздел уеб дизайн - показвайте как хората са се справили с проблемите със шрифтовете, показвайте флаш сайтове, които нямат проблем с оптимизацията и стоят добре на екрана. Показвайте творби, които изглеждат добре и същевременно не им липсват проблеми с ползваемостта. Показвайте примери на работи които изглеждат добре във всеки аспект. От логото - до цялостната визия и функциониране. Да сравняваме уеб дизайна с графичния дизайн е все едно да сравняваме киното с фотографията. Нека бъдем съвременни, толерантни, градивни и позитивни.
Успех и късмет на всички. _________________ Няма безплатен обяд, но има безплатна вечеря :-)) http://sofia.zavedenia.com/game/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 4:58 pm Заглавие: |
|
|
fader написа: | Не бих казал, че този форум е място където се представя графично изкуство от висок клас или поне в момента не ми прилича на такъв... |
Оли.... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 5:01 pm Заглавие: |
|
|
fader написа: | spacer написа: | Как да кажа какво мисля, така че да е възможно най-ясно - не знам.
Spacer, напълно те разбирам и ми е ясно защо не ти се коментира. Твоето изказване ми напомня реакцията на джаз музикантите и класическите музиканти по времето когато се появиха синтезаторите :-) Всички бяха големи скептици говореха наляво и на дясно, че истинската музика и звучене се обезличавало, че се правят еднодневки и т.н., че със синтезатор никога не може да се имитира истинска цигулка и т.н. Е, мина време и нещата си дойдоха на мястото. Почти няма запис, в който да не участва синтезатор или секуенсър и съответни музиканти и специалисти по този вид инструменти.
Уеба си е уеб и се развива постоянно, и все повече и повече. Това, че има темплейти е част от времето и не можем да го променим. В същото време е абсолютно глупаво тяхното съществуване да се оплюва и да си говорим за колко по-добре е било едно време. Всеки краде и взаимства колкото може. Сега средствата са повече защото има интернет. Грапхлла е пълна с работи, които приличат на други работи. Уникалните неща се броят на пръсти и това е нормално. Все пак всички работим за пари. Не бих казал, че този форум е място където се представя графично изкуство от висок клас или поне в момента не ми прилича на такъв. Повечето хора представят проекти по които са работили за някакви пари. Неща с които си изкарват прехраната. Това трябва да се уважава.
При цялата гама free или евтини картинки и темлейти, които могат да се намерят е пълна глупост да преоткриваш колелото. Това, което хората правят е да взаимстват и адаптират. Според мен е важно ако си направил нещо да стои убедително и да върши работа. Не е грях да взаимстваш, грях е да го правиш и да твърдиш, че си уникален. Мисля, че би било хубаво ако грапхилла се открехне за приложенията на графичното изкуство и визията като цяло. Няма нужда да се тъпче на едно място ами по-добре да ползваме това, което имаме за да създаваме работещи неща, които са естетически издържани и в същото време вършат функцията за която са създадени.
До всички:
След като има раздел уеб дизайн - показвайте как хората са се справили с проблемите със шрифтовете, показвайте флаш сайтове, които нямат проблем с оптимизацията и стоят добре на екрана. Показвайте творби, които изглеждат добре и същевременно не им липсват проблеми с ползваемостта. Показвайте примери на работи които изглеждат добре във всеки аспект. От логото - до цялостната визия и функциониране. Да сравняваме уеб дизайна с графичния дизайн е все едно да сравняваме киното с фотографията. Нека бъдем съвременни, толерантни, градивни и позитивни.
Успех и късмет на всички. |
wow, woow! :)))))))
аз ще бъда градивен и позитивен :) горните приказки са пълен нонсенс, но градивно и позитивно си имаш право на това мнение. е го, даже ще умра, за да имаш право да го казваш... във форума представяне :))))
а още по градивно - кат ше гепнеш и "взаимстваш", хубаво би било ПОНЕ нещата да станат по-добри от оригинала :))) еле па ако оригинала е безплатен, пък ти се опитваш пари да спечелиш :)
уф, нямаше нужда от приказки де, ама шпацера е виновен :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Не ми отговори!!! [потропва леко с босите крака] _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|