Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:37 am Заглавие: Фото-исторически QUIZZ |
|
|
Привет, друзя!
Запънал съм се от вчера и не ми дава мира, не мога да работя, ще ме изгонят от работа. Гледах си сайта на Ервин Олаф http://www.erwinolaf.com/ и си се потисках тихичко, докато не попаднах на галерията LABORAL ESCENA, GIJON, SPAIN, в секция PHOTOGRAPHY.
Там тъкмо си се кефех как готино човекът е направил фото-римейк на картини на испански художници и без да искам видях заигравката - във всеки кадър/картина, има по един крещящ анахронизъм, очевидно съвсем целенасочено оставен.
Имам само два кадъра, за които нямам идея. По-точно имам идея, но сам не си вярвам.
Та, помагайте да ги открия, че се поболях! За победителя - две бири! _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:45 am Заглавие: |
|
|
ам кажи кои точно те затрудняват де :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MissMims

Регистриран на: 20 Юли 2007 Мнения: 152 Местожителство: sofia/bourgas
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:54 am Заглавие: |
|
|
на Dama del Armino, последната мисля че е, има бримка на белия шал, но и аз не съм сигурна, дали е това. На Караваджо - cena in emmaus, единия има часовник другия оранжева гумена гривна, на Ramirez мисля че е механизма на вратичките отзад...а на Антонио идея нямам какво му е :D
другите се виждат, да.
много е добър :) и автопортретите в началото са мега :) _________________ And me, I still believe in paradise. But now at least I know its not some place you can look for, cause its not where you go. Its how you feel for a moment in your life when you'rе apart of something, and if you find that moment... it lasts forever... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:55 am Заглавие: |
|
|
MissMims написа: | на Dama del Armino, последната мисля че е, има бримка на белия шал, но и аз не съм сигурна, дали е това. На Караваджо - cena in emmaus, единия има часовник другия оранжева гумена гривна, на Ramirez мисля че е механизма на вратичките отзад...а на Антонио идея нямам какво му е :D
другите се виждат, да.
много е добър :) и автопортретите в началото са мега :) |
антонио е с кожен елек с ципче :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MissMims

Регистриран на: 20 Юли 2007 Мнения: 152 Местожителство: sofia/bourgas
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:00 pm Заглавие: |
|
|
картината е 14-15 век, значи е това :)
"Първият прототип на циповете (zipper) е създаден от американеца Уиткомб Джъдсън (на англ. Whitcomb L. Judson) през 1893 година" _________________ And me, I still believe in paradise. But now at least I know its not some place you can look for, cause its not where you go. Its how you feel for a moment in your life when you'rе apart of something, and if you find that moment... it lasts forever... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:06 pm Заглавие: |
|
|
Мдам, това с бримката го има, но ми се струва твърде сложно, а и не съм дотолкова запознат с материите. Няма ли естествени тъкани, които могат така да се бримкосат. В интерес на истината това е едната картина, която ме мъчи. Аз се чудех дали тръбата не е бетонна, но изглежда като някакъв естествен гранит.
Другата е на RAMIREZ, да, и аз гледах дръжките на шкафчетата, но се питах дали не са цветята. Някой познава ли цветята какви са. Да не са някакви, внесени в Европа по-късно?
А на APOLONIA се убих да търся, но най-накрая го намерих - фасът на пода, хич не си е в епохата. _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:07 pm Заглавие: |
|
|
the jester написа: |
А на APOLONIA се убих да търся, но най-накрая го намерих - фасът на пода, хич не си е в епохата. |
освен фаса има и смачкан пакет уинстън вляво :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:08 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | освен фаса има и смачкан пакет уинстън вляво :) |
Да бе! Вярно :) _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:12 pm Заглавие: |
|
|
MissMims написа: | На Караваджо - cena in emmaus, единия има часовник другия оранжева гумена гривна, |
освен това мозайките отзад не са от оригинала :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | MissMims написа: | На Караваджо - cena in emmaus, единия има часовник другия оранжева гумена гривна, |
освен това мозайките отзад не са от оригинала :) |
та в таз връзка нищо чудно и на дамата delarmino тия мотиви отзад да са на някой мноо супер-дупер известен съвременен интериорен дизайнер :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:19 pm Заглавие: |
|
|
Аз не мисля, че е толкова скрито. Все пак, наличието на цип, фас, часовник или уокмен, не изисква наблюдателят да е кой знае какъв изкуствовед. Точно това ме кара да мисля, че има нещо друго, почти очевидно, което ми убягва. _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:29 pm Заглавие: |
|
|
и на тоз с часовника му се види ластика на слиповете ;) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:32 pm Заглавие: |
|
|
а на мацката с бримката, мисла че уловката е френския маникюр ;) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Това коженото от какво животно е? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 1:46 pm Заглавие: |
|
|
Ми ако съдим по заглавието, "Dama del Armino", трябва да е хермелин, въпреки че на испански думата е с онова N, s ~ отгоре, дето се чете нь. _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 1:48 pm Заглавие: |
|
|
тази картина е пресъздал... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 2:01 pm Заглавие: |
|
|
Е да де, това ясно. И аз на тази база реших, че много лесно ще видя разликите, но той си е включил доста волно интерпретиране, та сравняването с оригинала не подейства. _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Този кривогледия на Веласкес е с обувки Адидас и на стената има контакт, като за радиоточка ... На Рамирес натюрморта може да е бялото грозде ... не знам кога е селектиран бял сорт |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Сеп 16, 2009 2:31 pm Заглавие: |
|
|
на натюрморта отзад в беграунда има фаянсови плочки...
обаче в DAMA DEL ARMIÑO, EL GRECO не вдявам... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|