Graphilla.com :: Преглед на тема - Astfgl - "kazva Bauhaus Cyr Bg"

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Astfgl - "kazva Bauhaus Cyr Bg"
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пет Сеп 11, 2009 10:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

cleos написа:
Е - не е добре така, пробвай с овали като на 'З'.

К - крачето трябва да излиза повечко напред, сега е в дисбаланс и залита надясно.

C,с - не стои добре, но тук може и да бъркам, трябва да се тества да се види кой е най-удачния вариант за него.

Ф - нз защо си го резнал отгоре и защо е прекъснат точно там, но определено не виждам логика да е така.

Х,х - най се цепи от целият шрифт, пробвай да го флипнеш на 90 гр. и с овалите на 'А' го направи.

Ч - нз дали е от картинката, но ми теснее.

ц, щ, Ц, Щ - там опашките още не ми стоят добре.

Вече ти казаха за другите неща.
Постави го в реални ситуации, повече тестове си прави със шрифта, всяка бувка до всяка друга, съчетания от срички, цели параграфи, така най-лесно ще си видищ грешките и ще видиш къде има нужда да се бутне шрифта, но тези стъпки вскичките идват след като го изградиш стилово шрифта, който за момента не е завършен все още така.

Е-то не го пипай. К-то също както и С,c... Щом на латиница е решен по този начин, няма нужда да правиш никакви промени!
N1kk3l

МнениеПуснато на: Пет Сеп 11, 2009 10:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз да помоля и Х,х, да не пипаш.
Ч-то наистина теснее, то се вижда защо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ники михайлов

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 10:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Astfgl написа:

update

N1kk3l

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично не забелязвам особено подобрение на положението.
А как ги направихте тея "Й" и "й" точно така умът ми не го побира?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
simov

Местожителство: Bankia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От този размер в момента нищо не мога да видя, но набарзо да изстрелям какво може да пробваш. Ако имам вектора и 10-15 мин. щеше да е по-лесно.

Главните:

1) Б и Г - за Г флипни "L" и после го насложи на Б-то и така ги направи. Много големи козирките им в момента. Забележи колегите как са се измъкнали с еднакви къси хоризонтали при F, J и L (само това как са флипнали J и L при все тотално разнородните по характер - кефят ме). Пак така са флипнали S и Z , не че и аз не минавам метър , но да не се отплесваме.

2) "Д" е много грозно - сори. Опитай да флипнеш "V" и да сложиш една чертичка _ под него.

3) За "З" си взел тройката предполагам.

4) моето мнение за И-кратките е или цял кръг или полу кръг - добре си взел кръгчето от i и j;

5) Л-то още малко работа. Спокойно можеш да го свиеш още. Има доста въздух в средата. И от птичи поглед ми кривее, както и тяхното U от което предполагам си изходил.

6) У-то - незнам как да обясня точно, но късите хоризонталки са много дебели и това изяжда въздуха и самата буква не диша. Обемите трябва да се доработят. Виж примерно при "H" тяхното колко трябва да са дебелините или при "K" тяхно как е решено. За Ч-то същия проблем.

7) Виж как си решил малките Ъ и Ь, защо така не си решил и големите. Ако за голямото Ъ така в Ок , то Ь не трябва така да завършва.

8) За малките букви много на кратко - за малкото л флипни малкото "v"...у, ч - като при големите , работа с обемите.

Като цяло самата латинска версия има нужда от римейк , щото кой знае кога е правена, има доста странности, недомислици и минавания метър. Мисля, че ако искаш да направиш по-добър шрифт , трябва да надскочиш тяхната версия , което вече не е лесно и е времеизяждащо.
Повече време ми мина в писане , с вектора по ясно и бързо щеше да стане.
Ениуей - Успех!
N1kk3l

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 1:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих на компютъра си нещо което може би ще ви е интересно:

Някой вече го е правил това упражнение. Не казвам че е добре, в никакъв случай - някой от буквите са си живо престъпление.

Но е интересно да се види как е текла мисълта на тези хора.
Върнете се в началото
N1kk3l

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А да бе и да не забравя. Хермес също са го правили това упражнение. Кръстили са го Bellhouse и го има light, regular, bold и black. Мога да го покажа ако ви е интересно.
Върнете се в началото
georgi stoyanov

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз за това се зачудих.Правил го е Васко Николов.Той има страхотни шрифтове HS Grotesk примерно, но този не е от тях.
http://www.hermessoft.com/pdf/specimens/BellHouse.pdf
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Напротив, справил се е.. с изключение на: Ш, Щ, Ъ.
N1kk3l

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хермеса според мен е много добре.
Счупили са логиката на оригиналния на места ама както казах по-рано не е възможно за някой букви да се направят точно, но компромистите им са на място.

Пък и не са го кръстили "Bauhaus BG"
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 2:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

N1kk3l написа:
Хермеса според мен е много добре.
Счупили са логиката на оригиналния на места ама както казах по-рано не е възможно за някой букви да се направят точно, но компромистите им са на място.

Пък и не са го кръстили "Bauhaus BG"

най-вероятно, защото нямат право да го кръстят по този начин ;)
N1kk3l

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 2:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

прав си
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 3:09 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

ОфТ:

Тази година се честват 90 години Bauhaus.

Много красиви неща се показват къде ли не!

:-)

/ОфТ

Извинявайте за офтопика!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 7:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Another one...

Astfgl написа:

P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Пон Сеп 28, 2009 8:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Климент ще го хареса ...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети