Graphilla.com :: Преглед на тема - Елица Сърбинова [е... познайте коя! :-)]

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Елица Сърбинова [е... познайте коя! :-)]

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RG®

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 5:33 pm    Заглавие: Елица Сърбинова [е... познайте коя! :-)] Отговорете с цитат

Която прави Handmade Day в Пловдив и други чудесни неща

Еличката, както я наричат всички, е по детски усмихнато момиче, което може би отказва да порасне и затова продължава да играе с кукли. Тя завършва Пловдивската математическа гимназия, а след това "Дизайн на детската среда" в Националната художествена академия. Сега работи като дизайнер във фирма за детски продукти и създава прекрасни неща с топлата си енергия – кукли, картички, листове за писма, всякакви съкровища... Ето я малко преди есенния Handmade Day в Пловдив.

Как и кога се роди първата хартиена кукла?

Не помня точно, беше много отдавна. От малка се занимавам с приложни неща, правих и парцалени кукли. Първата хартиена, която си спомням, направих още в НХА. Беше подарък за един мой приятел. Странното е, че след няколко години тази кукла се върна отново при мен и в момента даже е вкъщи. Чувствам се много добре, когато правя куклите, изпитвам нужда от тези неща и когато правя кукла за подарък, винаги разпитвам за човека, за когото е предназначена. Искам да е някак близка до него.

Само подаръци за приятели ли са?

Докато учех в София, често надничах зад витрините на едно приказно магазинче на улица "Цар Иван Шишман". Мечтаех да видя моя кукла там, но така и не събирах смелост да представя. Един мой приятел обаче показал моя кукла. Собственичката на магазина, Боряна, ми се обади точно на рождения ми ден, за да ме покани там. Това беше най-хубавият подарък. Иначе имам кукли на много места по света, правени за подарък, защото имам потребност да подарявам.

Името ви свързваме с Handmade Day в Пловдив. Как се роди тази идея?

Суперслучайно. Всичките ми приятели са хора, които правят интересни неща, а това събитие се роди под наслов "Да си направим нещо приятно" - време и място, където всеки да покаже чудесностите, които прави. Реализираме идеята с Ваня и Деничка, които са мои приятелки, и мястото на събитието винаги е дворът на Ваня, пред нейния магазин. Подходихме малко несериозно, на шега, но правим всичко с безумен ентусиазъм. Първата такава събота беше през пролетта на 2006 г. и оттогава този ден се случва всяка година по два пъти - пролет и есен. Следващият ще бъде на 3 октомври. Събират се хора не само от Пловдив, но и от различни краища на страната, и носят ръчно направени чудеса. Много често си разменяме нещата, а вечер обикновено организираме интересно събитие – пускали сме късометражни филми, има танци. Мотото на събитието е "Хора. Музика. Неща".

Кое беше първото по-голямо събитие, на което показахте ваши съкровища?

Тази пролет в София. Това бяха две последователни съвместни изложби, които направихме в "Апартамента". Нарекохме ги " Момичешки истории". Първата беше по-момичешка и работихме заедно с Ирина, а втората, през юли, беше по-детска и в нея участвахме трите с Ирина и Мая. Идеята беше на Ирина и се роди на есенния HandmadeDay през 2008.

Щастието е...

Звучи клиширано, но щастието е в малките вълшебства наоколо. Едно от последните неща, които ме усмихнаха до зад ушите, бяха морето и вятърът на Аркутино -имаше морска буря, не че обичам морските бури, но хората около мен бяха приятели, които могат да усмихват.

Пътуването...

Иска ми се да е повече. Направо съм влюбена в Мадрид и Шанхай.

Любимият ви ден е...

Неделя. Това е денят за мен - ден за домашни палачинки, сладко от малини, зрели смокини и разходки извън града.

Капитал Лайт
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз познах! Познах коя е :P Крайно време беше да се популизира малко това събитие! Толкова е чудесно и някак уютно, красиво и различно! Дано да успея да ги навестя и тази есен ;) И много хубаво интервю Еличке !

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 10:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда, харесвам когато група момичета правят с ръцете си нещо различно от лакиране и сочене на други жени :) Успех в есенното издание!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети