Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 12:48 pm Заглавие: фотоапарат ? |
|
|
изобщо не разбирам от тофоапарати
тря ми нещо за любителско ползване
четах малко разбрах че тез огледално рефлексните праят готини картинки ...обаче мно пари :) пък имам 800кинтака
единствено тоз намерих Pentax K200D е гледално рефлексен и със мсеняеми обективи а и горе долу са побирам във финансите...
притесняваме ме дефоулт обектива дали ще върши работа а не ми се дават пари и за пбектив сега _________________ panic-control.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 5:02 pm Заглавие: |
|
|
ако ще е за любителско ползване не ти трябва тоя тукмак, дето с батерията и обектив тежи кило
а му трябва като се почне поне още 1 обектив, па филтърчета, па стативец, те и той 5 кила...
похарчи 300 лв за сапунерка достатъчно прилична, щракай с кеф и с останалите пари отиди на екскурзия и наснимай достатъчно спомени
сериозно _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Cat

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Olympus E420 или Е520 със стабилизатор
Цените им са 900 за Е420 с два обектива 14-42 и 40-150, а за 520 същата цена ама е само с 14-42, ако е с двата цената му е 1100 някъде, поне там от където пазарувам аз. И определено със стабилизация. Аз направих грешката да взема 420 и догодина ще сменям тялото със 520-ка. Иначе съм много доволен от Оли-то. _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 5:05 pm Заглавие: |
|
|
п.п. к20д е чудесна машинка с много добри възможности
с кой точно обектив ти го дават окомплектован, че има няколко варианти на китове _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 6:23 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | п.п. к20д е чудесна машинка с много добри възможности
с кой точно обектив ти го дават окомплектован, че има няколко варианти на китове |
k200 bre mime :) ne chetesh :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 6:49 pm Заглавие: |
|
|
ти пък, за една 0 ли си
то поне да беше 1ца :)
въпросът седи: с какъв обектив е комплектован
а и 200д е на базата на 20д като са му запушили 1 дупка за светкавичен кабел :)
а и май беше с предното издание матрица, ама не съм сигурна, мързи ме да проверявам, на достатъчно малко пари е
и все пак: хубава машинка с добри възможности _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Сеп 26, 2009 10:30 pm Заглавие: |
|
|
Темата ти придоби опасен развой... появиха се двама пентаксаджии в нея :)
Не се набутвай само заради прочетеното някъде - един Canon G5, G6 или G9 на старо ще ти свършат идеална работа и се побират в голям джоб. С това ще разбереш снима ли ти се или не, има всички ръчни настройки, добър обектив и матрица и практиката е доказала колко добри кадри са правени с него.
Ето например G5 за 320 лева - http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=292908&t=292908&phorum_uriauth=
С останалите пари не забравяй и да почерпиш :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Нед Сеп 27, 2009 10:35 pm Заглавие: |
|
|
благодаря за отделеното време хора ))
малко шах станах ам...... snooper-е :P ше та послишам
въпреки че ми се искаше да си взема нещо по стабилно... ама наиситна нищо не фаштам от фотки
май наистина ще е по добре о да си поиграя първо с нещо по първобитно като заначало :)) да са вида колко струвам
ше помисля още малко
за черпенето нямаш грижи 10кс :)) _________________ panic-control.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 10:28 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Аз направих грешката да взема 420 и догодина ще сменям тялото със 520-ка. Иначе съм много доволен от Оли-то |
Не е грешка, ама айде ;) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Cat

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 10:47 am Заглавие: |
|
|
JoiNT_NaTuRe написа: |
Не е грешка, ама айде ;) |
??? Това не го разбрах. _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 11:09 am Заглавие: |
|
|
Единствения смислен ъпгрейд на е-4хх е поне е-620.
С една стабилизация и един програмируем функционален бутон повече нищо няма да постигнеш. По-добре с разликата в парите иди на екскурзиите, дето мим ги препоръчва :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
factotum

|
Пуснато на: Пон Сеп 28, 2009 11:43 am Заглавие: |
|
|
пентакса определено е най-добрият ти избор, дори и с най-скапания обектив, качестово ще надхвърля всяка сапунерка, а и доколкото съм забелязал цените им са изгодни а функционалността превъзходна...друг е въпроса дали после ще ти се занимава с raw-вове и обективи и дали избщо ти трябва "фото белята" която сполетява всички рано или късно...все пак апетита идва с яденето...колкото до мобилността..да наистина си е жива мъка да си правиш кефа на ексурзия с едно кило дслр и да му трепериш, де ще се спънеш и кой ще го открадне... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|