Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vesquto
|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 12:58 am Заглавие: Eдна година по-късно |
|
|
...малко повече, но надявам се достатъчно!
И малко пейзажи за вкус....
 _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 1:53 am Заглавие: |
|
|
Преди да напиша това 3 минути се опитвах да си дам отговор защо предното ти представяне преди година беше по-добро от това? Вероятно не отделяш вече толкова време на фотографията, не знам.
Във всички кадри (без "yess") композицията е неподходяща. Позите са статични, вкарай малко (или много) движение - особено при кадри, заснети навън, статиката е враг номер едно и половина.
На пейзажите светлината не е тази, композицията също.
Относно кадрите с младежа, сниман отгоре - само в 0,02% от случаите портрет, заснет от подобен ракурс може да е уместен и това се преценява трудно в първите години снимане, същото важи и за много нисък ракурс. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 1:58 am Заглавие: |
|
|
54ka написа: | Байковете в блога ти ли си ги снимал...? много радват :) |
След това мнение ги погледнах - вярно много радват, не знам защо си пуснал за представяне горните снимки като имаш такива хубави екшън кадри с движение и всичко. Давай все така! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 10:01 am Заглавие: |
|
|
Тези с байковете, честно, вие сте първите, който изразиха подобно мнение за снимките с колелетата! Макар, че аз много си ги харесвах!
Иначе благодаря за критиката, макар и далеч да не ме зарадва! В кадъра с горен ракурс имах точно такава идея, сниман отгоре, макар и сега да се чудя защо съм го направил! Вече няколко часа си мисля, как аджиба да има емоцията и движението без да е пресиелно и клиширано, напр. с развяти отникъде и наникъде коси и т.н. и всъщото време да се придържа към първоначалната идея? ще го измислим... _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 10:34 am Заглавие: |
|
|
да в блога имаш по-добри неща _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 10:46 am Заглавие: |
|
|
vesquto написа: | Тези с байковете, честно, вие сте първите, който изразиха подобно мнение за снимките с колелетата! Макар, че аз много си ги харесвах!
Иначе благодаря за критиката, макар и далеч да не ме зарадва! В кадъра с горен ракурс имах точно такава идея, сниман отгоре, макар и сега да се чудя защо съм го направил! Вече няколко часа си мисля, как аджиба да има емоцията и движението без да е пресиелно и клиширано, напр. с развяти отникъде и наникъде коси и т.н. и всъщото време да се придържа към първоначалната идея? ще го измислим... |
ми ти си снимай клиширано, всеки минава по тоя път. и като те ошамарят няколко пъти хора като снупъра ще почнеш да разбираш КАК да ги направиш кадрите. е, естествено ако имаш желание да се учиш, а не да се обиждаш от шамарите :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 11:46 am Заглавие: |
|
|
Качвам снимки от една сесия от миналата седмица, ще съм благодарен на всякакви коментари и критика! :) Надявам се съм изичситл проблемите с композицията, в момента търся и изпробвам осветителни схеми и т.н. :)
ето и снимките
1.
2.
3.
4.
5. _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 11:59 am Заглавие: |
|
|
Няма как от тези кадри да проличи ясно дали са изчистени проблемите с композицията за толкова кратко време, но пък - нещата са много по-добре от преди!
Определено сполучливи за мен първия и последния кадър!
По 2 и 3 - много внимавай с кадровките, в 99% от случаите е неуместно да се реже през китките или точно под тях, оставяй повече от ставата нагоре. Същото важи и за колената в други случаи.
Дам, определено последният кадър фаворит - много добра работа със Светлината, приятна тоналност и настроение... въобще давай все така! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Демонстрираш желание и старание... и това много радва!
От мен имаш +1 ЗА
Добре дошъл :)
Не коментирам кадрите защото смятам, че ще е хубаво това да се случи в специализирания форум.
Но последната дума имат шефките ;) _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:21 pm Заглавие: |
|
|
тази не може да я нямаш без ръката и ябълката... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:35 pm Заглавие: |
|
|
54ka написа: | Демонстрираш желание и старание... и това много радва!
От мен имаш +1 ЗА
Добре дошъл :) ... |
Желая ти Успех! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 2:59 pm Заглавие: |
|
|
Портрета с ябълката ми хареса, иначе честно казано нищо друго не ми хвана окото. Колелата също за приятни. Успех. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 6:50 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря, на всички за мненията!
@54ka: Благодаря, точно за тази сесия, си мислех, че трябваше още малко да се постарая, поне що се отнася до първия кадър, защото за него честно казано имах по-големи очаквания, за разлика от другите които надхвърлиха очакванията ми, а особено съм доволен от тези за които ми доиде идеята чак по време на снимките!
@snooper: Благодаря за ценния съвет, сега като се вгледам в рязането определено дразни, а снимките не са кропвани!
@implant: Имам още една снимка със същото осветление но без ябълката, но все още я ретуширам, понеже нямам много време напоследък, утре ще я кача!
:) _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AndonastY

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 9:46 pm Заглавие: |
|
|
Импли-то май се усъмни, че си добавял Ай-хенда......си мисля! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 9:13 am Заглавие: |
|
|
gluster написа: | Импли-то май се усъмни, че си добавял Ай-хенда......си мисля! |
Нито него го разбрах нъплон, нито тебе :D:D ама здраве да е, ще я кача и тая снимка пък дано съм разбрал правилно!
 _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Правилно си ме разбрал... ама не черно/бяла и с композицията на онази с ябълката нямаш ли? Сега както си и резнал ръчичките през раменцата не е добре, а девойката е много красива и тия рамена трябва да се виждат.
Защо си махнал пиърсинга на нослето? Доста детайл си изгубил в тъмните части. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 4:39 pm Заглавие: |
|
|
Сега в портрета най-изразителното нещо са очите, при тебе нещата са две тъмни петна на това място, отвори го малко това око...
Ето какво имам в предвид.
Косата от ляво не си я направил добре.. замазал си я.
Ако трябва да кропвам може би така:
 _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Ное 13, 2009 6:41 pm Заглавие: |
|
|
на мен ми харесва повече оригиналния кадър... сори..
и да това ти е най-доброто от показаните! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|