Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
stefan
|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 11:34 am Заглавие: Compositing проблем |
|
|
Нямам никакъв опит в тази сфера но се опитвам да сглобя една елементарна анимация на Sony Vegas. (Ако питате защо не на премиер - там съвсем не можах да се оправя с рендера - постоянно изкарва някакви супер нискокачествени насечени видеа без значение от кодека и качеството което му задам...) Та - вегаса много ми хареса, лесеничък точно като за каквото ми трябва, но от време на време прецаква движещите се обекти с некъв гаден шарен нойз... някой има ли идея как може да се фиксне това?
(пробвах с по стари версии, но ефекта е все същия) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 12:01 pm Заглавие: |
|
|
За Vegas незнам, но за Premiere принципа е там да си сглобиш филмчето и да екпортнеш некомпресиран файл, който с външна програма, като VirtualDub например да си направиш компресията :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 1:38 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | За Vegas незнам, но за Premiere принципа е там да си сглобиш филмчето и да екпортнеш некомпресиран файл, който с външна програма, като VirtualDub например да си направиш компресията :) |
ами да, аз точно това и правя - имам 16 отделни сцени на една анимация и на вегас ги събирам. иначе на премиера пробвах и компресирано и не компресирано.. се тая - излиза със страшно ниско качество и насича със фрейм на 1-2 секунди. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 11:09 pm Заглавие: |
|
|
провери колко битови са тея сорсове .. провери дали нямат някоя алфа по погрешка
пише нещо че са 32 бита, което значи че имат алфа .. и като гледам тоя ноиз е само по фигурите в анимацията .. така че прегледай си рендерите преди да ги вкараш във Вегас-а _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Пон Ное 23, 2009 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Значи
1. 100% бъркаш при задаването на компресия. Няма качин некомпрецирания файл да излиза с лошо качество. Провери си колко е големината на експортнатия файл. По принцип Vegas не се води за добър софт за монтаж. Premier или Final Cut ти препоръчвам.
2. Щом ти сече през секунда-две значи проекта ти е зададен с различвен frame rate от сорсовете. Примерно, сорсовете са ти с 24f/s, а проекта ти е с 25f/s или обратно. За да избегнеш тези ситуации, превърни видео сорсовете с секвенция от tga и нея импортни в монтажния софтуер. Само внимавай ако работиш със сниман материал, защото после внимателно трябва да си напаснеш звука и говора ако имаш такъв. _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
longjohn

|
Пуснато на: Вто Ное 24, 2009 4:09 pm Заглавие: |
|
|
Импортва тарги. _________________ i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Вто Ное 24, 2009 7:17 pm Заглавие: |
|
|
Аз казвах принципно, знам че не може да вкарва секвенции, което ми е странно за монтажен софт..... ама то и за това ми е кофти славата :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|