Graphilla.com :: Преглед на тема - Compositing проблем

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Compositing проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 22, 2009 11:34 am    Заглавие: Compositing проблем Отговорете с цитат

Нямам никакъв опит в тази сфера но се опитвам да сглобя една елементарна анимация на Sony Vegas. (Ако питате защо не на премиер - там съвсем не можах да се оправя с рендера - постоянно изкарва някакви супер нискокачествени насечени видеа без значение от кодека и качеството което му задам...) Та - вегаса много ми хареса, лесеничък точно като за каквото ми трябва, но от време на време прецаква движещите се обекти с некъв гаден шарен нойз... някой има ли идея как може да се фиксне това?

(пробвах с по стари версии, но ефекта е все същия)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bethoven

МнениеПуснато на: Нед Ное 22, 2009 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За Vegas незнам, но за Premiere принципа е там да си сглобиш филмчето и да екпортнеш некомпресиран файл, който с външна програма, като VirtualDub например да си направиш компресията :)
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Ное 22, 2009 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
За Vegas незнам, но за Premiere принципа е там да си сглобиш филмчето и да екпортнеш некомпресиран файл, който с външна програма, като VirtualDub например да си направиш компресията :)

ами да, аз точно това и правя - имам 16 отделни сцени на една анимация и на вегас ги събирам. иначе на премиера пробвах и компресирано и не компресирано.. се тая - излиза със страшно ниско качество и насича със фрейм на 1-2 секунди.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
daysleeper

МнениеПуснато на: Нед Ное 22, 2009 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

провери колко битови са тея сорсове .. провери дали нямат някоя алфа по погрешка

пише нещо че са 32 бита, което значи че имат алфа .. и като гледам тоя ноиз е само по фигурите в анимацията .. така че прегледай си рендерите преди да ги вкараш във Вегас-а

cinemotion.bg
Върнете се в началото
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Ное 23, 2009 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи

1. 100% бъркаш при задаването на компресия. Няма качин некомпрецирания файл да излиза с лошо качество. Провери си колко е големината на експортнатия файл. По принцип Vegas не се води за добър софт за монтаж. Premier или Final Cut ти препоръчвам.

2. Щом ти сече през секунда-две значи проекта ти е зададен с различвен frame rate от сорсовете. Примерно, сорсовете са ти с 24f/s, а проекта ти е с 25f/s или обратно. За да избегнеш тези ситуации, превърни видео сорсовете с секвенция от tga и нея импортни в монтажния софтуер. Само внимавай ако работиш със сниман материал, защото после внимателно трябва да си напаснеш звука и говора ако имаш такъв.
daysleeper

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 9:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вегас-а не импортва секвенции ;)

cinemotion.bg
Върнете се в началото
longjohn

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 4:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Импортва тарги.
Bethoven

МнениеПуснато на: Вто Ное 24, 2009 7:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз казвах принципно, знам че не може да вкарва секвенции, което ми е странно за монтажен софт..... ама то и за това ми е кофти славата :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети