Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
BORSP
|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 1:07 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | Само обитаемия е филмиран... |
Остров-а наистина беше убийствен просто ;) .
Това е пародия на пародията, и като такава ми хареса няколко пъти повече http://smotri.com/video/view/?id=v986591e66a |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 7:13 pm Заглавие: |
|
|
След като го гледах на дигитална прожекция, сега реших да видя каква е разликата в Imax. Всички обясняват колко по-велико било усещането там. Преди малко излезнах от Imax бесен. Субтитрите не бяха върху лентата, а се прожектираха отделно на 2D дори отвреме навреме се виждаха следите от прожектора когато останалата картина беше по-тъмна. В Дигиталните салони като Арена, Синеплекс Синемасити субтитрите са добавени в 3D слой и са разположени в главната равнина, като по този начин не се налага да променяш фокуса си върху тях и изобщо не се усещаше проблем, но в Imax проблем. Добре че поназнайвам малко английски, та не се мъчих да чета, само когато говореха на Нави се тествах, но много зле. Освен това... хм... Освен това. Заснетият във формат 2,39:1 както си се прожектираше във всички дигитални киносалони тук в Imax е конвертиран в 1,85:1 или както си го знаем 16:9. Вярно, заснет е така че да не се губи важна информация и в двата формата, но определено е много по-внушително на широк екран. Тук може да е по-голям, но не е същото. 3D ефекта изобщо не е по-добър тук, така че не съжалявайте че ще го гледате на дигитално кино, дори ще спечелите. Така или иначе филма е сниман и рендван в 2К и е скалиран до 70 мм. лента, от което повече резолюция няма да получите, а дори както вече ви споменах, виждате по-малка часто от цялата красота.
Знам че някои ще се обидят сега, обаче какво да се прави, длъжен съм да ви кажа какво ви очаква на едното и на другото място. Според мен филма не заслужава да бъде осакатен по този начин. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 10:08 pm Заглавие: |
|
|
Добре че сподели .. мислех да ходя да го гледам и на пустия Imax .. че и родителите ми бях решил да водя че не са ходили на кино сигурно от 15 години .. щеше да е голяма изцепка. Значи остава Аренката в Младост и нормално 3D. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
savages

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 10:57 pm Заглавие: |
|
|
Гледах го..
Ами това беше по модерен, ефектен и не до толкова силен "Танцуващият с вълци"..
Заслужава си да се види заради ефектите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 11:35 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за сравнението Жоро, аз го гледах в Арена.
Лошото е, че колкото повече време минава толкова по-силно осъзнавам колко тъп беше този филм. Почти право пропорционално на това колко добре беше направен и колко беше просторен и красив.
Един колега каза да не очаквам филм а извънземен Animal Planet.
Беше прав. И въпреки тва пак бих го гледал.
Просто от всичките милиони които са похарчени Камерън вместо да си беше писал сценария сам трябваше да даде на някой друг малко пари за да свърши работата както трябва и да стане наистина филм, а не 5 за 4 няква история толкова скалъпена и с бели конци преработена земна история.
Но това както четох някъде си е детско заболяване на стерео филмите, вместо да са филми са предимно стерео.
А, и толкова ли е трудно след като поляризиращите очила свалят толкова бленда, ми просто да дадат алко повече луксове на тия прожекционни апарати? Баси тъмнилката _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
savages

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 11:40 pm Заглавие: |
|
|
да бе, толкова много кинти за ефекти.. ми поне да бяха се потрудили малко над историята.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 1:12 am Заглавие: |
|
|
По принцип не се сещам каква такава прилика намират със Танцуващия с вълци че повечето го срявняват с него.
Цитат: | А, и толкова ли е трудно след като поляризиращите очила свалят толкова бленда, ми просто да дадат алко повече луксове на тия прожекционни апарати? Баси тъмнилката |
ей това ме е дразнило в 3Д на Арена, незнам дали е само илюзия ама на Ймакс сякъш е по ярко и видими.
Иначе филма и мен много ме накефи, ефектен Анимал Планет много готино го каза Био _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
savages

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 1:22 am Заглавие: |
|
|
е стига бе, същата работа(освен, че танцуващият с вълци е по добър там където аватар е зле и е горе долу там където аватар е много добре :] )
Някъв от заселниците(хората) се сближава с индианците(тия сините), печели им доверието и постепенно в влюбва в техния начин на живот, но заселниците(хората) не са на същото мнение и си знаят своята консуматорска философия.. любови, разбити сърца, чест, гордост и тн. и тн...
Са, има разлики разбира се, но около тва общо взето се върти цялата история.. _________________ Manipulative truths
Victoriusly twisting intelligence
A tornadoes tasteful sarcasm |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 2:18 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | е стига бе, същата работа |
Която я има и в Хан Аспарух и кой знае още в колко други филми. Да не говорим за литература. След като ви пречи шаблона, защо се споменава Танцуващият с Вълци, все едно е открил топлата вода. Сякаш всички за пръв път са видяли подобен наратив там.
Няма как да се обърка с такъв вечен конфликт. Когато трябва да си върнеш милиони долари от милиони зрители, няма да изпадаш в сценарни революци. Когато половината ти филм е зает с представяне на света, остава малко време за главните персонажи, да не говорим за второстепенните хехе Все още Avatar не е Star Wars и пред никой няма да мине номера с 1 общ планетарен кадър, после 15 минути интериори и накрая книги, игри и комикси обясняващи какво точно предтавлява тая извънземна планета. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 2:23 am Заглавие: |
|
|
Земята се върти, историите също. Нормално е да си приличат сюжетите. Мисля че много принизявате филма. Почти всеки който го е гледал от познатите ми е повлиян в огромна степен от въздействието му. Естествено това е въпрос и на лично усещане, но не се сещам за друг филм, който да е въздействал толкова много, толкова силно на такъв голям процент от познати и непознати.
Що се отнася до яркост, мисля че от това което гледах, по-добре се представи арената и като светлосила и като цвят. Може и това да е субективно, понеже първо гледах там филма, но не съм съвсем сигурен че съм се излъгал. А проблема със субтитрите в Imax си остава и той е доста съществен за неанглийско говорящите. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 3:03 am Заглавие: |
|
|
Сравнението с Танцуващият с вълци го направихме и ние. И Покахонтас покрай него. Имам усещането, че американците яко са се прекарали като не са разбрали метафората на баснята. Индианският елемент беше навсякъде при тези извънземни. Не знам от какъв зор. Явно с напредването на техниката ще трябва да свикваме да се радваме и на минималното количество мисъл и идея. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 3:50 am Заглавие: |
|
|
Факт. Така е. Не става въпрос за принизяване обаче.
В стремежа си да правят филм който "на всяка цена" да спечели много пари и да стане флагман на насилената стерео тенденция се обръщат към най-елементарния подход в най-елементарния му вид.
Да се идентифицира зрителя със съдбата на персонажите извънземни. В страха си да не се издънят, не са посмяли да направят нещо оригинално като да речем племенната йерархия. 1 към 1. Водач, баба шаман, принцеса мажоретка и капитан на отбора по футбол, който ще стане лидер сомдей и респективно ще топли принцесата. Но ненадейно в колежа идва друг чаровник чужденец и открадва синьото сърце на принцесата. Не стига това ами ни в клин ни в ръкав яхва най-якия Дракон и става лидер. Малоумие.
Никво съдържание в стерео-поляризирана антипратска опаковка.
В такива времена живеем, ко да прайш.
Най-лошото на филми като Аватар е че се създават с много странични цели, а не сами по себе си да имат стойност. Но това не е проблем на Камерън, той си е занатчия.
Като зрител на игрален филм(или по-скоро анимационен)
ми е смешно някой да се опитва да ми пробута евтина смляна индианска каша за фантастика. Обиждат интелекта ми, видиш ли посланието било вълнуващо. Тва послание няма нужда от тази форма.
Да направят един филм за Ирак, нефта и културните сблъсъци, кво ми слагат някви 3метрови сини писани дето живеят природосъобразен живот.
За измислен научно популярен филм си е повече от екстра. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 11:50 am Заглавие: |
|
|
Аве стига ве. Това е просто един филм. То стана малко като полемиката защо Бербатов не играел като за 30 млн. колкото струвал (ама не на тия, които най-много се палят).
То ясно, че пушилки, хвърчилки, сини хора и драгони не вървят с очакване за дълбоко дзен послание, което би преосмислило живота на хората.
Общо взето плащаш, гледаш, чакаш следващия по-смислен такъв или не плащаш, не гледаш, отваряш старите архиви и си пускаш "Две димящи дула" (Не че тоя има дълбоко дзен послание де :) ).
Тъй де според мен няма драма, чак пък да се чувствате прецакани едва ли не... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 12:15 pm Заглавие: |
|
|
По-скоро ти звучиш прецакан че си прочел нещо което не ти пасва.
Аз се каня да го гледам пак. Добре че Врабчев ми спести разкарването до IMAX-a и блъскането с побеснели молърки, 10х _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 12:30 pm Заглавие: |
|
|
В арена младост определено беше по-светъл филма отколкото в западната. То може и до салон да е, нямам идея. Но IMAX определено смуче маймунски патки и субтитрите са страшно трудни за четене. Те са и с някакъв тънък серифен шрифт и още повече изчезват из разните планове... В арената поне са си поиграли да ги позиционират на някакви места дето да се виждат по ясно. По-нагоре, по-надолу...
Присъединявам се към мненията по-горе, че историята е шаблонна и предвидима. Дали ще се търси шаблона в други филми или в някакъв исторически план - все тая. Още на първо гледане ми хрумна, че края на филма надали е изненадал някой. И въпреки че беше разказана подредено и ясно и в добро темпо, си имаше клишенца тук там. Май го бях писал тва в темата за филмите. И съм съгласен с Био. Великите филми са си велики филми и този може и да не се нареди сред тях. Но си струва да се види. Досега не съм срещнал човек който да съжалява, че го е направил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Нещата се движат в обичайната плоскост... от Осанна до Разпни Го:)
Мен този развой ме задоволява, колкото повече хора осъзнават, че са се хванали на триците, толкоз по добре за човечеството:) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 1:26 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | По-скоро ти звучиш прецакан че си прочел нещо което не ти пасва. |
Е, не. :) Не се чувствам нито прецакан, нито непрецакан. Все ми е тая и всъщност това ми беше и мнението. Не съм искал да засегна, който и да е, точно по Коледа и то на тема "някакъв филм". Ако съм го направил, сори за което и весели празници! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 3:47 pm Заглавие: |
|
|
добре :)))), да го гледам ли в крайна сметка?!? _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 4:16 pm Заглавие: |
|
|
Гледайте го! Само. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 4:18 pm Заглавие: |
|
|
Sami написа: | Гледайте го! Само. |
:)))))))))))) ще. а и не очаквам Кръстника, определено. Интересно, но тук в Графиля има някаква периодика на спорове за филми ... :) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|