Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Chef

|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 6:48 pm Заглавие: brand naming |
|
|
За много години на всички. :))
Имам една задачка, в която трябва да измисля име на списание. Дали някой знае къде мога да проверя дали името е заето. Някаква база ли, патентно ведомство ли.
мерси предварително _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Stupid_one
|
Пуснато на: Нед Яну 03, 2010 7:10 pm Заглавие: |
|
|
www.brra.bg - търговския регистър (тук можеш да провериш имената на регистрираните фирми)
www.bpo.bg - патентно ведомство (тук са всички РЕГИСТРИРАНИ вече търговски марки в България; проблема е, че там процеса на регистрация е повече от година и ти трябва допълнителна справка за евентуално подадено вече заявление)
П.С. За много години ;) _________________ Цъкам си OpenCart теми и сайтове за Здраве и медицина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пон Яну 04, 2010 2:06 pm Заглавие: |
|
|
Мерси човек.
Имам още едно питане.
Да речем, че трябва да измиля име на списани тип "направи си сам" и съм измилислил име " Майстор Пешо". Имам ли право да изполвам като слоган фраза която е вече регната марка. Например:
МАЙСТОР ПЕШО /име/
направи си сам /слоган/
Сигурно въпроса е много лейм но не съм много навътре в тая матрия с имената. _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Stupid_one
|
Пуснато на: Пон Яну 04, 2010 3:22 pm Заглавие: |
|
|
Не съм толкова навътре с марките, но е (поне за мен) логично да НЕ можеш да ползваш регистрирана вече марка за каквото и да е. В смисъл ти можеш да си я ползваш :), но някой може да ти потърси отговорност.
Има обаче една особеност при търговските марки, а именно, че се регистрират за дадена област. Ако регнеш името "МАЙСТОР ПЕШО" в област ТЪРГОВИЯ, то не е проблем някой друг да го използва примерно в област РЕКЛАМА (това са примерни области за регистрация). Пак повтарям, че не съм адвокат и има възможност да те подведа :) _________________ Цъкам си OpenCart теми и сайтове за Здраве и медицина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Доста интересен казус....
Може ли фраза, запазена като марка във патентното да се използва като слоган на друга марка?
Ако има марка "От А до Я" (да речем, на издателство за учебници) а пък аз искам да използвам същото съчетание като слоган за марката "Сезонна кухня" (която пък е собственост на издателство за кулинарна литература) какво се случва?
Според мене не би трябвало да има проблем.
Някой адвокат сред графилци ще обясни ли на леймърите? :))) _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Stupid_one
|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 6:26 pm Заглавие: |
|
|
//OFF Имаше един пич в представяне, ама не успя да мине ситото на Мейса :) _________________ Цъкам си OpenCart теми и сайтове за Здраве и медицина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|