Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 1:47 am Заглавие: Съвет за обувки. |
|
|
Значи реших да си купя някакви обувки който да са надеждни, да ме изкарат дълго време, да изглеждат добре, пазят от вода, дълги пътувания по всякакви терени из чужбина....и така нататъка, та се спрях на две марки и няколко модела, та който има повечко опит в носенето на подобни обувки нека да сподели.
Значи изборът ми се е спрял на
1. salomon
2.salomon2
3. salomon3
4. 4 тези изглеждат по добре от 3-тият вариант
Другият избор е на това, като цена е по добре, кортекс е не пропуска вода
1. timberland
review _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:26 am Заглавие: |
|
|
north face _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:38 am Заглавие: |
|
|
Не бях носил таквоз преди, доволен съм. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:49 am Заглавие: |
|
|
адидас, мадидас, найки майки, хед ала бала = 1 сезон, единствено Саломоните изтраяха 4 години после адидас ги продадоха и у бг ги нема веч дъге :( та кво беше 2 ръце за саломончето (единственото френско нещо което ми харесва) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:51 am Заглавие: |
|
|
aaa не с лошо за head. безсмъртни са ;) аз имам такива зимни нямат мърдане |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 3:07 am Заглавие: |
|
|
"Как може!!! Брат ти преди теб ги носи 7 години, а ти сега за две седмици ги скъса?!?!" :) _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 3:20 am Заглавие: |
|
|
daysleeper написа: | "Как може!!! Брат ти преди теб ги носи 7 години, а ти сега за две седмици ги скъса?!?!" :) |
тева си го адвам в тетрадката с мъдри цитати за внуците :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 11:38 am Заглавие: |
|
|
Ммм, горе си показани ширпотребски марки, които са добре с рекламата, но ето ти Хаселбладите на обувките:
http://lasportiva.com/catalogue/catalogo.php?cat=19&Language=EN
http://www.vasque.com/
http://www.zamberlan.com/catalog/index.php
Използвам първите 2 марки за зимни и 3-трисезонни обувки, третата просто не се внася в България, но е обиколила Земята хиляди пъти на краката на много пътешественици ;)
Сега вече, дали ще си избереш ниски или високи - зависи къде отиваш, има ли много камъни по пътя ти и да прецениш дали искаш на всяка цена да са леки и ниски... или искаш по-високи обувки, които да пазят краката ти от навехване/изкълчване на глезени (недай си Боже!) и от ухапване от змии.
Лично аз предпочитам високите обувки в 90% от времето си извън града, отървали са ми краката много пъти от сериозни щети... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 2:52 pm Заглавие: |
|
|
Значи за сега ниски(тъй като плановете ми за непал и индия се провалиха) но по нататъка ще искам да си взема и един чифт високи, всъщност исках да си взема високи първо но моята схема на снимане е 50-60% градско и останалите проценти обикаляне в покраинините, където пък има змии скорпиони.... но пък си мислех че краката на който и да е яма да се чувстват много комфортно през летния сезон с високи обувки.
иначе преди да пусна темата гледах васкесът и не си харесах нищо, но сега се разгледах по подробно и май ще се спра на ей това, добро от към цена, има и кортекс и като дизайн ми харесва
vasque
само трябва д вида кой да ми ги изпрати от щатите , тъй като тука в ук-то не се продава тази марка _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Съб Яну 30, 2010 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Интересно, Васкю се внасят в България, но не в Англия... даже и в Полша не се внасят, странна работа.
Иначе, доста размишления и опит на принцип проба-грешка, показва как универсалната обувка за снимане не бива да е с ниски мрежи и за предпочитане да е в по-тъмни цветове - локациите за снимане често са из разни дерета, хълмове, кални локви, поляни с роса... така че ако ще да са ниски обувки, то поне да са по-непромокаеми.
За жегата не се притеснявай, Gore Tex мембраната си знае работата да пуска влагата от краката извън обувката.
едно
две
три :)
Абе, сбъркан ли съм, дето не обичам да говоря за фото-техника, но мога с часове да обсъждам екипировка за Живот на Открито? :)))
И да знаеш, ако мислиш да снимаш с тях по някое заледено езеро и не искаш да носиш котки... трябват ти ВЕРИГИ! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AndonastY

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 10:05 am Заглавие: |
|
|
САТ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 6:15 pm Заглавие: Re: Съвет за обувки. |
|
|
TETRAGRAMATON написа: | Значи реших да си купя някакви обувки който да са надеждни, да ме изкарат дълго време, да изглеждат добре, пазят от вода, дълги пътувания по всякакви терени из чужбина.... |
Генерал Шварцкопф препоръчва:
http://www.altama.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 6:18 pm Заглавие: Re: Съвет за обувки. |
|
|
kingBMF написа: | TETRAGRAMATON написа: | Значи реших да си купя някакви обувки който да са надеждни, да ме изкарат дълго време, да изглеждат добре, пазят от вода, дълги пътувания по всякакви терени из чужбина.... |
Генерал Шварцкопф препоръчва:
http://www.altama.com/ |
Аз потвърждавам. Eдин тип - LeBrute :-P ме прилъга и мен, та ся съм с original SWAT - уж са "desert" модел, ама зимата ми е топло с тях. Е... не са за най-големия сняг, ма са чудни за повечето ситуации в които изпада човек в и около града :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Фев 01, 2010 10:35 pm Заглавие: |
|
|
Altama са сериозната работа... дааааа... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 12:52 am Заглавие: |
|
|
сериозно грозни са също. ма ако ще снимаш само, давай.
на мен тва ми препоръчаха ама нямаше моя номер
 _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 1:11 am Заглавие: |
|
|
ееееееееe туристическа обувка може ли да не е грозна!?!?!?!
направо съм втрещен _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 2:05 am Заглавие: |
|
|
:) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 11:40 am Заглавие: |
|
|
Повечето неща на North Face са серии за разхождане на кучета, правят и изключително сериозни продукти, но трябва да се увериш кои са.
Ако нямаш това време - горе съм посочил 3 марки обувки ;)
А тези войнишките... хубави са, ама всеки скинар по улицата ще те поздравява с високо вдигната дясна ръка :)) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 11:42 am Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | ееееееееe туристическа обувка може ли да не е грозна!?!?!?!
направо съм втрещен |
ЛХ, това са тип обувки за труден терен...
А мигар ендуро моторите или джиповете за наистина здраво подскачане по камъните и калта са красиви...? Не мисля :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Фев 02, 2010 11:47 am Заглавие: |
|
|
ми да де... тва казвам и аз.
всъшност, както се оказа, човека си търсел маратонки за разходка:) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|