Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
The_Racer_GT

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 8:55 pm Заглавие: Портретни - първи опити |
|
|
Преди 2 седмици направих пореден опит за снежна фотосесия с една приятелка, но повечето станаха доста сковани и скучни. Ето все пак няколко примера да чуя и вашето мнение - дали има някаква надежда или ще си останат просто за спомен.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
 _________________ http://tihomirmladenov.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 12:52 am Заглавие: |
|
|
Еми дори и такива да са, в тях по-интересната част е в заобикалящия фон. Трябва да помислиш повече върху него в такъв случай, също и в поведението на момичето. Твоето се държи все едно я снимаш за спомен с малко апаратче, като фотограф задачата ти е да изкараш някакво състояние от нея. За мен само в снимката с парапета си подходил интересно със заобикалящата среда. В тази със стената да кажем че е имало нещо, но може би не трябваше да гледа в обектива. Това е от мен, дано поне малко съм бил полезен. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 1:11 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите :) За следващия опит може би ще трябва да почакам до пролетта, когато всичко се раззелени, че сега в това време... _________________ http://tihomirmladenov.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 2:55 am Заглавие: |
|
|
Изобщо не чакай!
Снимай!
Търси контрасти, евентуално смени модела и заеби бокето! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 5:45 am Заглавие: |
|
|
Има реална нужда да можеш да контролираш размазването на фона. Не знам с какво снимаш, но в един момент човек трябва да си прави сметка за ограниченията на техниката. Тоест, с определени инструменти можеш да правиш едни неща, докато други задачи ще са им непосилни.
Тия точно кадри, които ги даваш за пример не са това, към което би трябвало да се стремиш, защото не са добре. Разбира се, ти си още в началото, ама ако ще трябва да имаш нещо, към което да се целиш, по-скоро трябва да е нещо като http://www.brunodayan.com/ _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 5:48 am Заглавие: |
|
|
Щях да забравя. Когато снимаш модел, начинът, по който е облечен и гримиран е от значение. Аз не снимам портрети, но ако трябва да го направя (или реша доброволно, хехе), определено не бих снимал девойка с такъв тип джинси и обувки. Палтенцето е симпатично, ама би работило само ако полата е по-къса от него :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 6:15 am Заглавие: |
|
|
Момичето не е модел, просто добра приятелка, която ме помоли да й щракна няколко снимки и аз се опитах да направя нещо по-различно от това, с което по принцип се хвалят във фейсбук. _________________ http://tihomirmladenov.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 6:21 am Заглавие: |
|
|
Е под модел се разбира всяко същество, което снимаш :). Няма значение дали ти е приятелка, позната, професионален модел... винаги е важно представянето. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bbfl

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 6:47 am Заглавие: |
|
|
И аз да добавя, че бг сайтове от типа на фотофорум и т.н. по-добре да ги забравиш и да не ги отваряш! :) помага наистина! защото снимките дето си ни показал и примерните и твоите са абсолютни фотофорумски тип... гледай снимки само на чужди фотографи, oт добрите естетсвено (може с изключение на 1-2 български)... та от там взимай вдъхновението ;)
ето от тук ( http://community.livejournal.com/ru_glamour ) можеш да гледаж на куп ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 6:34 pm Заглавие: |
|
|
Айде и аз да се включа...
Ама къде го пратихте момчето към фешъна (освен, ако няма намерения да се развива на там).
Ето два примера за друг тип фотография:
http://www.pastelphotography.com/index2.php
http://www.annamyersphotography.com/index2.php?v=v1#/gallery1/1/
В галериите могат да се видят много добри портрети на хора, които не са модели, няма излишна масовка, грим или пък стил (както във фешъна)...
Иначе и аз казвам.. не чакай.. снимай... разглеждай сайтове..
Има много блогове и статии, които дават напътсвия относно снимането на портрети и хора - светлина, поза, обстановка, малките детайли... а това, което не може да прочетеш, а трябва да откриеш сам е, как да измъкнеш състояние от човека, който снимаш. _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 7:09 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите и линковете :) Иначе нямам намерение да навлизам във фешъна. Дори и при обикновените портрети нямам намерение да ставам професионалист, просто искам да се науча да правя малко по-различни и семпли снимки, това е :) Все пак слабост са ми пейзажните снимки. Ето и още няколко снимки от зимата, на една друга приятелка. Интересно ми е какво е мнението ви за тях.
9.
10.
11.
 _________________ http://tihomirmladenov.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 7:42 pm Заглавие: |
|
|
не прекалявай с обработката...
ползвал си блърнат леер със софт лайт?
ако ще ретушираш нещо в определен кадър трябва да имаш правилна преценка кое точно...
в 9 например е можело да ретушираш светлите петна в ляво от снега.
както и това светлото петно под брадичката...
в 9 и 10 има нещо.. състояние на модела и търсене за по-интересен кадър...
Успех! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 9:26 pm Заглавие: |
|
|
филтър се ползва само тогава, когато наблюдаващия няма да разбере, че има такъв... за съжаление при теб това не е така... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 12:05 am Заглавие: |
|
|
Тихомире, ако още веднъж пуснеш серия портрети с повече от 5 кадъра, в които модела ти е центриран в композицията посред железа и тухли, ще те намеря и ще ти залепя парче дъвка или восък в центъра на челната леща на обектива, без майтап ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Racer_GT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 1:21 am Заглавие: |
|
|
Абе никой не е чак безнадежден, ама на теб отношението ти към тази задача е суперпогрешно. Да не говорим, че не си си направил домашното преди да започнеш.
Сега, ако не те влече, недей снима хора.
Ама ако ще снимаш, направи го човешки :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|