Graphilla.com :: Преглед на тема - трябват ми аниматори да бач по триизмерен анимационен филм

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

трябват ми аниматори да бач по триизмерен анимационен филм
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
жапанкъ

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 9:12 am    Заглавие: трябват ми аниматори да бач по триизмерен анимационен филм Отговорете с цитат

предстои дипломирането ми, за целта реших да започна отначало всичко - за аймакс. трябват ми 4-5 съвестни, мнол кадърни люде, които от август-нататък да се заемат сериозно по проекта. за което ще им се плати добре при завършване на анимацията.

свиркайте на този мейл: grozen@abv.bg
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 3:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

демек няма да вземат пари докато не свършат филма?
:)

ако е така, звучи готино, но не и за тях. еле па за готините, да не говорим за кадърните, които невинаги са готини.
жапанкъ

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
демек няма да вземат пари докато не свършат филма?
:)

ако е така, звучи готино, но не и за тях. еле па за готините, да не говорим за кадърните, които невинаги са готини.

ще направя всичко възможно да съм осигурила парите преди започване на работа, но в случай че не смогна до началото на август - плащането ще стане при завършване на анимацията. нямам намерение да завличам никого.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
жапанкъ

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 2:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

такаа, даш ми обърна внивание, че не съм формулирала добре тази обява..
не търся три-де аниматори или аниматори с опит в правенето на кино, което се гледа с цайси. търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси. за всеки случай, в момента съм поръчала изработката на типажите и в три де, за да преценя дали не е по-добрият вариант, но на 90% съм сигурна засега,че ще остане 2д.
просто, на този етап нямам време да си проведа проучването, щото бач по нещо друго, но от 1 май до 30 май ще ъпдейтвам режисьорската книга и ще се информирам кое-как се прави.
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 9:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А как ще стане да ти направят филма да се гледа с цайси, ако нямат опит в това?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
жапанкъ

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
А как ще стане да ти направят филма да се гледа с цайси, ако нямат опит в това?

затова си ти :)
Bethoven

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе... чакай да помисля.

Значи трябват ти, кадърни и опитни 2D аниматори който да има опит в правенето на 3D или Imax филми? ...уха! Аз в момента не мога да си спомням да съм чувал за подобен филм в света. Съответно в световен мащаб, ако има такива хора то те са много малко. А в BG точно нула. В BG изобщо имало ли е 2D анимация за голям екран, че да има хора с опит в това?

Единствените 2D анимации който се правят са малки проекти, който се рисуват на 12 кадъра в секунда и после изкуствено се удължават на 24, за да се спести работа. Все пак е по-важно да има филм от колкото да няма.

Но да оставим хората на страна, да кажем че се намерят. Щом е 2D филм които да е на 3D или Imax... говорим за много технически изисквания. 2К резолюция, два канала за всяко око... това са по 10mb за всеки кадър, по 24 кадъра в секунда 240mb на секунда, по примерно 10 минути, това е 240mb по 600 секунди се получава около 144gb финален файл. Файл които експортваш на края, преди това имаш още много много пъти по-толкова. Всичко това трябва да се държи поне на две машини, че да не изгори нещо. Отделно на колко ще трябва да се работи и колко време, не мога да сметна в момента.

Всичко това + работата на хората.... просто от любопитство, как успяваш да финансираш всичко това? :)
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За всичко си има решение. Нужно е само да се знае в началото, какво искаме да получим накрая.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
daysleeper

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
.... Единствените 2D анимации който се правят са малки проекти, който се рисуват на 12 кадъра в секунда и после изкуствено се удължават на 24, за да се спести работа. Все пак е по-важно да има филм от колкото да няма.

личи си че не си работил и не разбираш от 2Д анимация ;)
за какво учи толкова в тоя НБУ?

cinemotion.bg
Върнете се в началото
dekster

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2010 2:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Такова омаловажаване от страна на 3Д аниматор към 2Д анимацията не бях чувал. Все едно слушам сноубордист как ми разправя, че сноуборда е по-як от ските:)
Само да те светна , че и Дисни в пълнометражните си филми работят на двойна
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NEN

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2010 10:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бети иска да каже по "приятелски начин" , че се страхува амбицията да не убие реалното просъществуване на проекта и дали не би било по добре да се помисли за по скромно изпълнение освен ако идеята не биде осъкатена от което , но все пак да се завърши накрая проекта в по-кратък период от време (т.е. не след 5 години) и с по малък бюджет , с какъвто най-вероятно разполагаш ... или по-скоро това е сромното ми и доста неопитно мнение :Д

http://www.behance.net/NENNN
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсолютно точно преведе Нен това което съм казал :) 10х Нен

days, те в НБУ 2Д анимация няма :) Поне докато аз съм бил там, което не е много. Там анимация няма ти 2Д искаш :)

dekster, такова омаловажаване не си чувал защото не съм се обаждал във вашата тема с Анимационната дискусия :) Щеше сигурно бая по-бързо да са я локнали :) Шегувам се :) Но това с Дисни дето казваш... хубаво. Но Дисни са... Дисни :) България нито има нещо общо нито нищо. Щото и аз рендя на 24 фрейма/сек и ILM и Weta и те така работят, ама нещата дето излизат накрая са бая различни.

Може един по-забавен пример да дам ама няма :) Сори за офтопика.

Та.. найстина, как се финансира такова нещо?
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 10:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ам.. ако нещо съм объркал пак изразните средства, плс Нен да преведе :)

Само приятелски чуства пиша :)
labtoon

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 11:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси."

Май аз нещо неразбирам,откога има такова кино?
Мислех,че само 3D анимацията се гледа с цайси.
Явно нещо съм пропуснал, или съм много тъп :)

И нещо друго,без да се опитвам да се бъркам,а приятелски съвет -
ако сценарият ти е железен ,едва ли цайсите ще го направят по - як.
Тъкмо по-евтино ще излезе.
vrabchev

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 12:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За всяко нещо има първи път.
Dash

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 12:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

labtoon написа:
"търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси."

Май аз нещо неразбирам,откога има такова кино?
Мислех,че само 3D анимацията се гледа с цайси.
Явно нещо съм пропуснал, или съм много тъп :)

Ще има.

От догодина.

=)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
жапанкъ

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 3:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

я каква дискусия тук.. интересно.

първо. никъде не съм писала, че търся хора с опит в аймакс филми. а че търся кадърни 2Д люде, които да работят по рисуван филм, който да може да се гледа с цайси.
финансирането тепърва предстои. първо искам да събера екип, да разговарям с всички, да видя какво е нужно, кой какви пари иска, каква техника ще трябва - после правя финансов план и действам по въпроса за кинтите. това е.

а защо не търся хора с опит - защото смятам да напиша дипломна работа от 25 страници, в която пише как обикновен човек може да се научи да прави такъв тип анимация.

говорим за филм в рамките на 10 минути.
крайната цел е филмчето да е готино, а не самоцелно - само за да кажем че сме правили цайс-филм. а и не ми пука колко ще струва. начин ще се намери.
labtoon

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да Dash,мерси.Подсети ме, че преди време гледах статии за 2D филми на Disney,
които имат идея да ги правят да се гледат с очила.
Но и тогава се замислих,какъв е смисъла - хубавото на тези филми е,че са рисувани
и в това им е чара,защо е необходимо да се правят да изглеждат триизмерно и да се гледат с очила.
Като се сетя на времето имаше картички,които под определен ъгъл на гледане се "движеха"
и изглеждаха триизмерно,иначе нарисувани двуизмерно,голяма атракция беше,но 2D анимиран филм
да изглежда по подобен начин..........,не мога да си представя какъв ще е резултата.
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да се обадя и аз неподготвен... по едно време във връзка с едни клиенти разцъквах точно такива софтове с призматични лещи дето от 2Д го правят псевдо 3Д...

по същото време горе долу си поиграх и с ефектите на псевдо 3Д с разноцветните очила които се получават... та чисто технически можеш всичко да направиш на такова псевдо 3Д.... включая и обикновено 2Д рисувано филмче така да се каже.....

whitewater
Върнете се в началото
daysleeper

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

едва ли говорят за псевдо 3Д ...

cinemotion.bg
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети