Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2010 9:12 am Заглавие: трябват ми аниматори да бач по триизмерен анимационен филм |
|
|
предстои дипломирането ми, за целта реших да започна отначало всичко - за аймакс. трябват ми 4-5 съвестни, мнол кадърни люде, които от август-нататък да се заемат сериозно по проекта. за което ще им се плати добре при завършване на анимацията.
свиркайте на този мейл: grozen@abv.bg _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2010 3:23 pm Заглавие: |
|
|
демек няма да вземат пари докато не свършат филма?
:)
ако е така, звучи готино, но не и за тях. еле па за готините, да не говорим за кадърните, които невинаги са готини. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2010 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | демек няма да вземат пари докато не свършат филма?
:)
ако е така, звучи готино, но не и за тях. еле па за готините, да не говорим за кадърните, които невинаги са готини. |
ще направя всичко възможно да съм осигурила парите преди започване на работа, но в случай че не смогна до началото на август - плащането ще стане при завършване на анимацията. нямам намерение да завличам никого. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 2:11 am Заглавие: |
|
|
такаа, даш ми обърна внивание, че не съм формулирала добре тази обява..
не търся три-де аниматори или аниматори с опит в правенето на кино, което се гледа с цайси. търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси. за всеки случай, в момента съм поръчала изработката на типажите и в три де, за да преценя дали не е по-добрият вариант, но на 90% съм сигурна засега,че ще остане 2д.
просто, на този етап нямам време да си проведа проучването, щото бач по нещо друго, но от 1 май до 30 май ще ъпдейтвам режисьорската книга и ще се информирам кое-как се прави. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 9:57 am Заглавие: |
|
|
А как ще стане да ти направят филма да се гледа с цайси, ако нямат опит в това? _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 2:30 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | А как ще стане да ти направят филма да се гледа с цайси, ако нямат опит в това? |
затова си ти :) _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Хехе... чакай да помисля.
Значи трябват ти, кадърни и опитни 2D аниматори който да има опит в правенето на 3D или Imax филми? ...уха! Аз в момента не мога да си спомням да съм чувал за подобен филм в света. Съответно в световен мащаб, ако има такива хора то те са много малко. А в BG точно нула. В BG изобщо имало ли е 2D анимация за голям екран, че да има хора с опит в това?
Единствените 2D анимации който се правят са малки проекти, който се рисуват на 12 кадъра в секунда и после изкуствено се удължават на 24, за да се спести работа. Все пак е по-важно да има филм от колкото да няма.
Но да оставим хората на страна, да кажем че се намерят. Щом е 2D филм които да е на 3D или Imax... говорим за много технически изисквания. 2К резолюция, два канала за всяко око... това са по 10mb за всеки кадър, по 24 кадъра в секунда 240mb на секунда, по примерно 10 минути, това е 240mb по 600 секунди се получава около 144gb финален файл. Файл които експортваш на края, преди това имаш още много много пъти по-толкова. Всичко това трябва да се държи поне на две машини, че да не изгори нещо. Отделно на колко ще трябва да се работи и колко време, не мога да сметна в момента.
Всичко това + работата на хората.... просто от любопитство, как успяваш да финансираш всичко това? :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:18 pm Заглавие: |
|
|
За всичко си има решение. Нужно е само да се знае в началото, какво искаме да получим накрая. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 8:56 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | .... Единствените 2D анимации който се правят са малки проекти, който се рисуват на 12 кадъра в секунда и после изкуствено се удължават на 24, за да се спести работа. Все пак е по-важно да има филм от колкото да няма. |
личи си че не си работил и не разбираш от 2Д анимация ;)
за какво учи толкова в тоя НБУ? _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dekster
|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2010 2:51 am Заглавие: |
|
|
Такова омаловажаване от страна на 3Д аниматор към 2Д анимацията не бях чувал. Все едно слушам сноубордист как ми разправя, че сноуборда е по-як от ските:)
Само да те светна , че и Дисни в пълнометражните си филми работят на двойна _________________ "Да имахме жени..."
"Зверове" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2010 10:19 pm Заглавие: |
|
|
Бети иска да каже по "приятелски начин" , че се страхува амбицията да не убие реалното просъществуване на проекта и дали не би било по добре да се помисли за по скромно изпълнение освен ако идеята не биде осъкатена от което , но все пак да се завърши накрая проекта в по-кратък период от време (т.е. не след 5 години) и с по малък бюджет , с какъвто най-вероятно разполагаш ... или по-скоро това е сромното ми и доста неопитно мнение :Д _________________ :( http://neni-nen-nen.blogspot.com
http://www.behance.net/NENNN |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 10:08 pm Заглавие: |
|
|
Абсолютно точно преведе Нен това което съм казал :) 10х Нен
days, те в НБУ 2Д анимация няма :) Поне докато аз съм бил там, което не е много. Там анимация няма ти 2Д искаш :)
dekster, такова омаловажаване не си чувал защото не съм се обаждал във вашата тема с Анимационната дискусия :) Щеше сигурно бая по-бързо да са я локнали :) Шегувам се :) Но това с Дисни дето казваш... хубаво. Но Дисни са... Дисни :) България нито има нещо общо нито нищо. Щото и аз рендя на 24 фрейма/сек и ILM и Weta и те така работят, ама нещата дето излизат накрая са бая различни.
Може един по-забавен пример да дам ама няма :) Сори за офтопика.
Та.. найстина, как се финансира такова нещо? _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 10:11 pm Заглавие: |
|
|
Ам.. ако нещо съм объркал пак изразните средства, плс Нен да преведе :)
Само приятелски чуства пиша :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 11:22 pm Заглавие: |
|
|
"търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси."
Май аз нещо неразбирам,откога има такова кино?
Мислех,че само 3D анимацията се гледа с цайси.
Явно нещо съм пропуснал, или съм много тъп :)
И нещо друго,без да се опитвам да се бъркам,а приятелски съвет -
ако сценарият ти е железен ,едва ли цайсите ще го направят по - як.
Тъкмо по-евтино ще излезе. _________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 12:50 am Заглавие: |
|
|
labtoon написа: | "търся кадърни аниматори, които да работят по 2д филм, който да се гледа с цайси."
Май аз нещо неразбирам,откога има такова кино?
Мислех,че само 3D анимацията се гледа с цайси.
Явно нещо съм пропуснал, или съм много тъп :) |
Ще има.
От догодина.
=) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 3:09 am Заглавие: |
|
|
я каква дискусия тук.. интересно.
първо. никъде не съм писала, че търся хора с опит в аймакс филми. а че търся кадърни 2Д люде, които да работят по рисуван филм, който да може да се гледа с цайси.
финансирането тепърва предстои. първо искам да събера екип, да разговарям с всички, да видя какво е нужно, кой какви пари иска, каква техника ще трябва - после правя финансов план и действам по въпроса за кинтите. това е.
а защо не търся хора с опит - защото смятам да напиша дипломна работа от 25 страници, в която пише как обикновен човек може да се научи да прави такъв тип анимация.
говорим за филм в рамките на 10 минути.
крайната цел е филмчето да е готино, а не самоцелно - само за да кажем че сме правили цайс-филм. а и не ми пука колко ще струва. начин ще се намери. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Да Dash,мерси.Подсети ме, че преди време гледах статии за 2D филми на Disney,
които имат идея да ги правят да се гледат с очила.
Но и тогава се замислих,какъв е смисъла - хубавото на тези филми е,че са рисувани
и в това им е чара,защо е необходимо да се правят да изглеждат триизмерно и да се гледат с очила.
Като се сетя на времето имаше картички,които под определен ъгъл на гледане се "движеха"
и изглеждаха триизмерно,иначе нарисувани двуизмерно,голяма атракция беше,но 2D анимиран филм
да изглежда по подобен начин..........,не мога да си представя какъв ще е резултата. _________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 4:47 pm Заглавие: |
|
|
да се обадя и аз неподготвен... по едно време във връзка с едни клиенти разцъквах точно такива софтове с призматични лещи дето от 2Д го правят псевдо 3Д...
по същото време горе долу си поиграх и с ефектите на псевдо 3Д с разноцветните очила които се получават... та чисто технически можеш всичко да направиш на такова псевдо 3Д.... включая и обикновено 2Д рисувано филмче така да се каже..... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|