Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:01 pm Заглавие: ниид мъни за издаването на бг комикс роман |
|
|
`БЯС` Комикс роман, поредица от 2 тома по 80 страници с формат А4, оформени в твърди корици.
Том 1 е напълно завършен. Втори се подготвя в момента. Автори са сценаристът Сибила Коритарева и художникът Иван Коритарев
необходим бюджет за печат 7 000лв.
ако по някакъв начин имате желание и възможност да помогнете за реализацията на тази книга, моля - свържете се с мен на мейл: sybilla.koritareva@grozenentertainment.com _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:11 pm Заглавие: |
|
|
преди да се е намесил някой, ще кажа, че лично разреших на сибила да пусне тази обява, че това което правят с иван е супер яко и много бих се радвал ако си намерят хора, които да подкрепят начинанието... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Не сте уцелили момента младежи. Иначе изглежда яко, спор няма, както и денги за такива добри цели. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:48 am Заглавие: |
|
|
С една хубава икономическа обосновка се обърете към сериозни издателства, така най-лесно ще стане, пък ако я преведете на друг език... шансовете ще са ви по-големи. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:11 am Заглавие: |
|
|
напоследък си мисля често `но мъни, но баница`.. а баницата, която месим е вкусна - гарантирам:)
мерси мейс.. :)
HEA, комикса е вече преведен на английски и френски, а в момента в който се съберат достатъчно пари ще се реализира освен в България - в САЩ, Белгия и Франция. както и всички останали проекти на издателството и анимационно студио, което създадохме с Иван..
и да, BIO - моментът не е уцелен, но пък след като кризата отмине, може да дойде нова криза. дотогава иван ще е нарисувал още 4-5 комикса по 50-тина страници. а ние не спираме да чакаме. за всички останали комикс-автори, да не говорим. кризата може и да забави процеса, но той вече е започнал. в момента, българските комикс автори са супер напред с материала и рисуват уникални неща.. заела съм се да ги реализирам едно по едно. дори и да отнеме време.
сайтът, на който всичко ще е презентирано съвсем културно и готино още е ъндърконстръкшън, което бави всичко невероятно много. комикса е готов отдавна, но просто няма добра презентация в нета, заради което и парите за печат идват доста бавно. затова, междувременно пуснах тази молба тук.
тоест, може и да се забавим с издаването, но ще издадем всичко и съм страшно благодарна на всеки, който реши да се включи с парички за да започнат да се случват нещата и наяве. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Ако е към деца ориентиран, имам връзка с Егмонт, те издават подобно неща, може и да се заинтересуват. Но те са издателство и да ти дадът пари кеш, ти да си издадеш нещо няма да стане. Същото важи и за останалите издателства. Но пък те имат изградена дистрибуторска мрежа и така, ако го издадът лесно ще се реализира.
Ако пък просто събираш пари ти да си го издадеш.... както каза Симо.. трудна работа. Всеки ще ти каже че, е много хубаво, супер, ама нищо няма да ти даде :) Така че, ако искаш да види бял свят - Егмонт, там ти е мисля най-големия шанс :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:24 pm Заглавие: |
|
|
друго издателство не е вариант.
ние сме вече издателство :)
просто правим първите стъпки. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:29 pm Заглавие: |
|
|
... ами много хубаво Сиб, няма смисъл да задържаш готов продукт в името на някаква идея, в момент на криза се иска гъвкавост, затова действайте.
Успех! :) _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 2:48 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | друго издателство не е вариант.
ние сме вече издателство :) |
то сигурно това ти е ясно, ама има банки, кредити т.н. за първи стъпки.
Иначе всеки които би ви дал парите, ще чака някаква възвръщаемост от това нещо, а някой такъв човек като на вашия другар Лок няма ли _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:49 pm Заглавие: |
|
|
Четете какво пиша бе :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 6:47 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | само кредит не теглете моля ви се, говорихме за бизнес ангелите Сиб, но аз съм черногледа и смятам че тук пазар няма, виж навън...може и да има не знам. |
мдам, и аз съм от групата на черногледите тук и за Б-я, както и подкрепям съвета за пропуск на кредит с две ръце. Линка по горе звучи обнадеждаващо... _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 11:53 pm Заглавие: |
|
|
TchudO написа: | то сигурно това ти е ясно, ама има банки, кредити т.н. за първи стъпки.
Иначе всеки които би ви дал парите, ще чака някаква възвръщаемост от това нещо, а някой такъв човек като на вашия другар Лок няма ли |
никоя банка не дава кредити на стартиращи бизнеси. проверено.
нужно е да има поне една декларация подадена. с други думи - да мине година. и то с някакви резултати черно на бяло. аз се регистрирах февруари тази година. вече има резултати, но декларации се подават декември - януари.
с бизнес ангел преговарях три месеца като ме караше всяка седмица да му се обаждам във вторник, а като му звъннех не си дигаше телефона и го откривах в четвъртък или петък - за да ми каже, че бил командировка и да му звънна във вторник. слред два месеца безропотно звънене, на директен въпрос от моя страна - има ли въобще интерес да се включи в проектите ми - каза `да, имам, но не ми остава време да вникна по-дълбоко в нещата и да преценя какво мога да дам от себе си.` а вчера ми каза, че напоследък пътува твърде много време и така и не намира време за нищо, затова на този етап не иска да се ангажира с ново съдружие :)
аз пък се регистирах три-четири пъти в българският форум за бизнес ангели, но системата им не ми изпраща потвърдителен код на мейла и не мога да си пусна поректа. разрових и международните сайтове за бизнес ангели и този уикенд ми е задачка да се регистрирам навсякъде и ще пусна проектите..
в замяна на спонсориране мога да предложа или съдружие или този пидиеф с рекламни оферти за всяка една фирма.
иначе, exile - мноо мерси. непременно ще се ползва.
HEA написа: | ... ами много хубаво Сиб, няма смисъл да задържаш готов продукт в името на някаква идея, в момент на криза се иска гъвкавост, затова действайте.
Успех! :) |
ама, разбрах те, но идеята не е да се даде на други издателства..
вече СМЕ издателство, специализирано в това да се възроди комикса в България и да се популяризира по света.. в момента се работи по над 10 комикс проекта със страхотно качество - един от които е комикс списание, останалите са романи във френски формат. идеята е да се наложим като издателство, а не да си даваме проектите на други издателства. вече съм минала по този път и съм достатъчно добре запозната как стават нещата.
за реализирането финансово на тези комикси се работи по доста начини.. кандидатствах по програми и конкурси, но резултати ще станат ясни едва в края на годината или другата година началото, имам и рекламен отдел, който се занимава с разпращане на презентациите към един доста дълъг списък фирми, но докато не стане сайта готов ще е ужасно трудно, защото реално дотук само се говори какво ще бъде, а всеки иска да види лично как ще бъде.
и понеже, всичко се бави по милион причини, а този комикс е напълно готов за печат, а бизнес ангел си нямаме и дотук само разходи се трупат, затова реших да ви помоля в графила. разбира се, никой не е длъжен да помага :) _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 12:26 am Заглавие: |
|
|
Щом сте регистрирано издателство с добра и дългосрочна цел, това, от което имате нужда не е еднократна помощ за издаване на един комикс. Шансът само от един комикс да генерирате достатъчно печалба, която да ви позволи да възродите комиксите в България е много малък.
Имате нужда от стратегическо дългосрочно финансиране -- което значи, че трябва да имате дългосрочен стратегически план :) Ако имате такъв -- идеално :) Ако нямате -- трябва да се сдобиете с такъв.
След това, ето тук е едно добро начало:
http://ec.europa.eu/small-business/funding-partners-public/finance/index_bg.htm
В момента размисли в тази посока са един добър начин да постигнете това, което целите. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 1:07 am Заглавие: |
|
|
има 5 годишен финансов план, изготвен от мен, а после подплатен с финансови факти и изчисления от счетоводна фирма. ако ти е интересно, мога да ти го изпратя.
никъде не съм казала, че искам да изкарам печалба от един комикс за да възраждам бг комикса :)
въобще, никой не си прави илюзии, че ще паднат големите кинти от всичко това. то и не се прави за това. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 1:24 am Заглавие: |
|
|
Сега, знам, че ще кажеш, че аз съм гъс и съм гаден, тъп и обезумял, а ти всичко си знаеш, но аз действително харесвам комиксите ви - ще кажа просто: това не е държаватата. Правите много добри неща, а по Света има пък много добри representative agents, които с малко натискане и за добър процент ще направят каквото трябва за да си постигнете своето без да се продава на банки и други издателства. Блъскам се по подобна на вашата пътека, но сам и на тема Фотография, имам идея какво ви е.
И един дребен, но важен момент - спонсорските пакети, така написани и сбити в един документ са много дълги. Обикновено един мениджър е склонен да изгледа кратка презентация (20 слайда е много дълга презентация и накрая казват "нищо не разбрах") преди да реши дали би отделил времето да разгледа в детайли въпроса да инвестира в съответния проект. В сегашния вид, макар да са интересни и такива неща да не се подготвят всеки ден, един човек от машината за пари ще спре да чете съвсем в началото, защото "Господ е дал на европееца часовника, а на африканеца времето".
Та, Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 3:01 am Заглавие: |
|
|
nub написа: | Направи един тираж с минимална печалба. От там като видят хората че имаш и продукт и рекламодател нещата ще са по-лесни:)) |
ам, след всичко прочетено до тук в 3+1 теми и с подсказката на nub, ми дойде една друга идея...дори 2.
Едната е да се вкарат спонсор реклами в тази книга на известни студия, които имат сходна дейност (както направихме с изложбата на форума ни),
а другата е онлайн вариант на книжката с възможност за поръчка на оригинал, естествено.
Следователно, договор с печатница, която е съгласна на минимум бройки в определен срок.
CGTalk, следват същата процедура, когато си поръчваш печатното им издание, което го чакаш около месец че и повече .. или поне така беше преди.
Ако има интерес, то за един месец си набираш достатъчно количество поръчки за печат, което дори и минимално няма да бъде отхвърлено от една печатница.
ПС: nub, се опитва да промени начина ти на мислене в което има голям резон. Артистите са слаби бизнесмени и поради тази причина snooper написа: | Правите много добри неща, а по Света има пък много добри representative agents, които с малко натискане и за добър процент ще направят каквото трябва за да си постигнете своето без да се продава на банки и други издателства. | е много прав. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|