Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
fan4battle
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Ух, исках да ги пусна като едно съобщение, ама малко се омотах и няма edit...
takama написа: | Това което успях да разбера е че дори да си закупиш този пакет от аппле тук в БГ не важи - просто не го поддържат, т.е. ако машината ти се развали трябва да я пратиш с куриер до най-близката държава където това се поддържа като опция. | Ами, доколкото знам има оторизиран магазин (сервиз?) на Apple, така че поддръжката я поемат те, а когато не е по силите им, тогава се изпраща до съответната държава. Но най-добре питай на http://www.apple-bg.com/forums/ , там ще кажат хора, които са минавали през такива неща... _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:17 pm Заглавие: |
|
|
преди да си взема мака ползвах НЕК 20" с S-IPS матрица, матов, и нямах никакви проблеми, перфектен монитор. Това обаче което аз се чудя, как е възможно световен производител като аппле да не предлага опция за матов дисплей за тези машини, няма какво да се лъжем зе съотношението между цената и качеството на тези машини и то е много добро, именно затова и аз реших да мина на мак защото имах нужда от нов монитор и нова машина и вече незнам дали не сгреших, преди това ползвах един лаптоп на ХП елитебоок 8730 вързан към НЕК монитор и нямах проблеми... от личен опит достигнах до извода че нещо щом ти върши работа просто продължавай да си го ползваш докато можеш :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:45 pm Заглавие: |
|
|
за Apple тепърва ще се сблъскваш с една крещяща кретения и дебилизъм съчетана по някакъв перверзен начин с висококачество на изработка и нулево отношение към някакви елементарни неща. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 11:20 pm Заглавие: |
|
|
за съжаление си прав... :( за всички които ще бъдат заинтересовани и ще изчетата всички коментари до тук, iMaca се продава, и една добавка, не е с 4ГБ рам а вече е с 8, един приятел днес ми донесе оригнални две пръчки по 2ГБ рам с идеята че ще продължавам с опитите ми да свикна с дисплея но след завършека на поредния работен ден с главоболие и напрежение в очите се отказвам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 11:43 pm Заглавие: |
|
|
Мда, не си заслужава да се мъчиш, дом при теб ефектът е такъв.
--
Пък за глупостите при Епъл - има ги при всички компании и хора, само че на Епъл се сърдят повече, щото при тях разстоянието до перфектното е по-малко и често пада чудене какао ги спира да извървят тия последни крачки.
(като казвам "перфектно", нямам предвид абсолютната стойност на понятието) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 1:02 pm Заглавие: |
|
|
май трябваше да си останеш с 8730ката и просто да си земеш по хубав дисплей... аз от 2.5 години съм с 8710 и 22 инчов мат и съм много много щастлив от комбинацията. може би най-лекият 17инч про лаптоп на пазара, разнасям си го без проблеми. на няколко пъти се чудя дали да не ъпгрейдвам, но просто за момента няма нов модел който да си струва да пръскам пари.
тази тема за пореден път ме убеди че монитор с глосс няма да си взема... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:05 pm Заглавие: |
|
|
От всичките Apple-ски работи в момента само MacBook Pro предлага опция за матов дисплей... Тъпо е, ама... _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:11 pm Заглавие: |
|
|
абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа? че чак се възмущавате от дисплея.
Искате Епъл десктоп машина има си МакПро, не искате има цял набор от Епълски играчки за други цели.
Ако си решил да си купиш йМак за такава цел значи си загърбил другия вариант и ти е ясно с какво се сблъскваш. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:25 pm Заглавие: |
|
|
TchudO написа: | абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа? |
Без да подклаждам спорове, винаги съм искал някой да обясни това.... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:29 pm Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | TchudO написа: | абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа? |
Без да подклаждам спорове, винаги съм искал някой да обясни това.... |
ми той е толкоз за дизайнерска работа, колкото и всяко сбирщайн писи с "дизайнерски" монитор за 800 лева... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:32 pm Заглавие: |
|
|
вярно е и аз съм мислил по тоя въпрос :)
мойто расъждение стигна до там, че когато сложиха АСД на йМак, всички започнахме да го купува с цел да работим на него, предимствата /бърза машина, добър дисплей, спестяване на място/ та това ми бяха доводите тогава. Но онези от Епъл не спят тази практика бързо беше пречупена :)))
Истината е че по времето на белите йМаци се сдобих с 3 броя и съм ного хепи, лошото е че вече остаряват, пък и проблема с дисплея си остава и след смяна по гаранцията както написа Ексилето _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Последните 4 поста ми се струват много верни.
А причината да се бачка на аймакове вместо макпрота са едни 5000 лева на работно място. :)
Ама това е очевидно, смятам. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:08 pm Заглавие: |
|
|
Ами купете си HP работни станции, с ниво на оборудване на мак про
ще поговорим за цени после;-)
Колкото до АйМака - това си е домашен комп. Не, че не става за "дизайнерска" работа, но не е и направен за това. Заради липсата на активно охлаждане, при натоварване намалява честота, от там производителността пада
А 5000 лв на работно място - разпределно на средно между 3 - 5 и нагоре години без нужда от ремонт и ъпгрейд на даден мак, бързо се изплащат.
Особенно когато става въпрос на него да работят професионалисти.
Но често се предпочита да се дадат 100 000 за нов джип или 2000 за маркови ботуши, отколкото да се инвестира в техника и хора. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:17 pm Заглавие: |
|
|
Валбич, това беше брат :)
сега маковете са интелски, матриците и чаркалаците са на самсунг включая АзПаднах и АзТилифон, останаа сал единия ОС и краисивите сандъци :)
Айде се ние де сме с ПЦта за по 1500 и монитори за 1200 да си режем вените с нокторезачките ли - я от 3 години не съм ъпгредвал само бачкам - това прави ли ме Ябълко потребител :)
Хайде спрете се с тази стара слава, квото беше беше, Ябълките карат по инерция кат има кой да им дава пари браво! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:28 pm Заглавие: |
|
|
Ти да не мислиш, че аз съм с Епълски монитор;-)
И Айфон няма си купя! Но за мака.. абе ела ми на гости и ще видиш сам _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:42 pm Заглавие: |
|
|
те затова ли подарява и по торба цемент, две шепи речни камичета и тел за арматура, че да им отливате фундаменти, че много "бегали" тез Макове :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 10:35 am Заглавие: |
|
|
Нова цена: 2900лв. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 11:44 am Заглавие: |
|
|
Само да допълня че iMaca е със 8GB RAM, добавил съм 4GB оригинална appleска RAM, докато смятах да го ползвам :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 11:58 am Заглавие: |
|
|
добрее да отбележиш, че това е и цена без ДДС :) това също е важно _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Вто Сеп 14, 2010 12:19 pm Заглавие: |
|
|
:) ами аз си мисля че това е ясно :) цената е такава защото е без ДДС :) аз така или иначе няма как да издам фактура :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|