Graphilla.com :: Преглед на тема - безумно отношение към бебета в 3-та градска
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

безумно отношение към бебета в 3-та градска
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2010 6:52 pm    Заглавие: безумно отношение към бебета в 3-та градска Отговорете с цитат

казвам се сибила коритарева. знам, че е дълго, но ако имате дете или смятате да имате - прочетете надолу.

в събота вечерта постъпих със сина ми - на 2г. и 3м. - в 3-та градска болница за да го лекуват от пневмония. първоначално искаха да го вземат без мен там, но после ми позволиха да остана с него. трябваще да останем минимум 5 дни.

в понеделник сутринта, избягах от там с детето си, с нервен срив от всичко изживяно. и не защото някой е постъпил зле с детето ми. напротив - грижиха се добре за него, вече е по-добре и не се наложи да ни приемат в друга болница, а ни пуснаха да се долекуваме у дома.

къде е проблемът тогава?
на пръв поглед влизаш в ремонтирани, чисти стаи и коридори. във всяка стая - телевизор. стаите на пациентите са разделени със стъкла, нарисувани с картинки и има видимост какво се случва през 4-5 стаи. аз бях в 1-ва стая, а 3-та стая е със 6 легла, в който са настанени 8 малки дечица на възраст между 6м. и 4-5 години. 90% от тях със сигурност са ромчета. не знам колко са от дом за сираци и колко имат родители. две от децата спят в едно легло. всичките са облечени в дрипи - буквално като от роман на дикенз - парцал върху парцал. халатите на по-големите деца и бебешките бодита закопчават с лейкопласт, защото са със скъсани и развалени капси, копчета и ципове. децата ядат по 2 пъти дневно (аз толкова видях, но може и да са три пъти - ако имате бебе знаете колко пъти на ден яде - и те не са 2-3 пъти), като последното хранене, което аз видях беше към 6 вечерта. два пъти дневно им сменят памперсите сутрин и следобед. бебетата реват по 2-3 часа преди някой да им обърне внимание. и то само за да им даде лекарство. персонала е обръгнал дотолкова, че грижите, които отделя за тези деца са само да ги тъпче с лекарства, да им се кара, че са си подали носа от стаята, да им крещи, задето са си хвърлили одеалото от леглото на пода.. най-малкото бебе е с напукана уста, защото явно не го поят добре. децата седят наакани до ушите чак докато не дойде време за смяната на памперсите. нас ни приеха към 10 вечерта, а в 3ч. през нощтта аз сменях памперсите на това незавито, премръзнало бебе, ревящо от два часа в тъмното(двете дежурни сестри седяха в стаята отсреща без да реагират), докато не разбуди и останалите деца в стаята, цялото омазано до гърдите с разстройство и се опитвах да стопля вледенените му крачета с одеало, което взех от моята стая - стая за 30лв. - явно най-добрата възможна. защо с одеало? защото бодито, което ми дадоха за да го преоблека ( казаха ми, че на тях им е забранено да ги преобуват), бе с развалени капси и не се закопчаваше. чорапи нямаше никъде в купчината с парцали. а леглото беше цялото мокро и бебето лежеше на самият дюшек, защото беше изритало чаршава, в страни, въргаляйки се и плачейки два часа. на другия ден видях, че одеалото, с което го увих го няма при бебето, че отново е незавито - и облечено в тоя студ с едно сккъсано боди, закопчано на корема с лейкопласт... предната нощ сестрите ми казаха - докато гледаха в монитора на компютъра си, без дори да се обърнат да ме погледнат - че бебето било оздравяло. аз им казах да отидат да го облекат, защото аз не съм успяла да го закопчея, а сина ми се е събудил и му правя инхалация в момента.. никой не направи нищо.. дори зарязах детето си самичко за малко, за да изтичам през две стаи и до увия по-добре чуждото бебе. на следващият ден му течаха сополи като чешма, отново беше ледено и наакано, с температура, устните мега напукани, пак му сменях гащите и дрехите с няколко ката парцаливи дрехи, които бяха отново с развалени капси и му бяха малки, освен другото.

в стая 3 също има телевизор, работещ с монети - който, никой не пуска денем, защото се заплаща. аз го зареждах няколко пъти с монети, през нощта спях звука, защото друг не се бе сетил че може да пречи на децата да спят, а на сутринта го пуснах отново - и последното, което направих преди да излетя от там със сина си бе да го заредя с левчета за още 90 часа. в неделя мъжа ми донесе колкото дрехи и чорапи от нашето дете е намерил у дома - които да не му стават вече. сестрата ги взе и каза че щели да ги надпишат за да не им ги земат при прането от другите отделения, но докато аз бях там никой не сложи тези дрехи - донесени изпрани от вкъщи - нито на децата, нито при купчината с парцали с дрехи за смяна. аз сменях два-три пъти памперси за целият ми престой от две нощи и един ден, завивах многократно тези непознати деца, занесох им комикси и играчки. гушнах ги няколко пъти на бързо - защото се боях да не пренеса зараза на собственото ми дете, за което полагах грижи през 1 стая. имам угризения за всички пъти, които не се намесих да помогна с нещо на дечицата, защото собственият ми син трябваше да получи своето лечение и грижи в неговата си стая, и защото ме беше страх да не влоша състоянието му.

другите майки там бяха седели повече от пет дни там, защото децата им точно оздвравели отново се бяха зараздили помежду си от нова настинка с повръщане и разстройства. всяка от тези жени беше виждала всичко това през стъклата, но не бяха посмели да отидат да помогнат за да не заразят децата си и предполагам - за да не получат лошо отношение към собствените си деца.. или просто, за да не се въвлекат в проблема.

имаше едно детенце, което явно не беше добре, колкото пъти минех край стаята му - 3та или 4та - не знам - все беше в различна - винаги лежеше на теракотеният под, облечено с къси панталони, босо. ако беше в легло - беше задължително отвито. най-добрата грижа, която тези деца получаваха беше от 4-5 годишното момиченце в стая 3, което им подаваше бибата в устата, завиваше ги, а веднъж я видях да носи обувки на споменатото горе момченце. по-късно го видях обут с лявата обувка на десният крак, а лявата на десния, беше легнал на пода отново, дъвчеше мокра кърпичка и плачеше. една санитарка ми каза че било от дом и не било добре с главата.. и толкоз. никой не отиде да го гушне, да го облече, да му обясни да не лежи на пода, защото е студен и ще се разболее още.

според мен, едно бебе спокойно може да умре там, след като е плакало 3 часа, и никой няма да разбере още 1 час поне.. добре че не ме пуснаха с детето ми. като си помисля какво го е чакало без мен там! горко на тези деца, оставени там без родители, защото не са имали 15лв. на нощ за престой. толкова струват стаите им с по 6 легла.

неделя през нощта отново плачеше някой в онази стая и аз надникнах там - прозорецът беше отворен, температурата беше минусова, бебета бяха отвити в съня си - и никой не ги бе завил, а в стаята мирешеше на наакано дете. явно някой си бе направил труд да отвори за да не мирише, но не и да преобуе детенцето. цялата неделя от тази 3-та стая се носеше рев на бебенца, на който никой не откликваше. а в болницата беше толкова студено, че със сина ми спяхме облечени с по 3 ката дрехи и пуловери - хем в стаята ни, дето е най-скъпата. отделно, че имат 1 инхалатор - полусчупен, който се прехвърля от майките от стая в стая за да инхалират децата си. аз си купих вчера за вкъщи - струва 130лв. към 6 и 30 сутринта в понеделник влязох отново в 3-та стая за да видя каква е причината за рева този път. гушнах едното бебе - влезе сестрата и ми се разпореди с леден тон: ``остави бебето, излез, измий се и си иди в стаята при твоето дете!``. аз останах и я попитах - какво може да се направи за тези деца, за това отделение - за да се променят нещата. първото, което направи беше да ме нахока, че как така не съм опазила собственото си дете, а се е наложило да му слага трети абокат за 48 часа. отговорих, че моят син е дивак и все подскача на леглото или тича насам-натам. веднъж абоката се бе измъкнал, а другите два пъти се бе запушил - не по вина на детето ми.. тя ми се скара, да си гледам работата. аз я прекъснах и и разказах за нааканото бебе от предната нощ, чийто памперс съм сменила, защото на тях им е забранено.. тя ми каза, че те не били бавачки там. пак я питах какво е нужно да се направи за да се смени ситуацията, че имам някакви познати, че имам някакви връзки и мога да опитам да помогна. тя изпадна в истерия, забърза нервно по коридора в обратна посока крещейки `най-доброто ще е аз да се махна от тук колкото може по-скоро, че да се свършат мъките ми!!!` отидох си в стаята, направих последната инхалация на сина ми и събрах багажа ни. звъннах на мъжа ми да дойде да ни прибере. докато го чаках опитах да снимам през стъклото, но за беда ми се включи светкавицата и сестрата се обърна да погледне. направих се че снимам сина си. знаех, че трябва да направя малко снимки за да мога да покажа на хората и да променя нещо с тях, но вече се тресях от мъка и нерви и в главата ми само се въртеше мисълта как да се махна по-бързо от там. и когато мъжа ми дойде, не искаха да ме пуснат вън, а него не пускаха вътре. държаха ме 10 мин. във фоайето, отказвайки да ме пуснат, докато не се разревах и не се развиках в истерия, а мъжа ми звънеше непрестанно на вратата. мина един възрастен лекар, дочул суматохата и най-сетне отвори на съпруга ми да влезе. дори не изчаках да ми направят епикриза за лечението от последните два дни, съпругът ми плати и си тръгнахме. а съм най-спокойноият човек, който познавам. но нервите ми се разбиха до такава степен, че се стигна до това така драматично напускане на болницата. и два дни по-късно не съм по-добре, защото нан-стоп мисля какво видях и виждам онова малко бебенце как си удряше челото в дюшека и решетките, ревейки нон стоп, защото никой не искаше да смени мокрите му дрехи, защото бе премръзнало и гладно.

после отидохме в токуда и след преглед и изследвания ни пратиха у дома, защото сина ми се беше подобрил значително и нямаше вече нужда от болнично лечение. и слава богу, защото в таксито на път за там ревах през цялото време в ужас, че ме чакат още 5 дни в подобни условия, гледайки подобни неща - защото съм убедена, че във всички болници е същото.

какво може да се направи?

1. да се купят 10 инхалатора за отделението. за всяка стая по един. по 130лв.са.

2. тъй като децата бяха боси на теракота - да се сложи мокет в 3-та и 4-та стая. да, ясно че децата повръщат и т.н. - но към мокета, трябва да има и човек или машина, който\ която да има грижата да почиства редовно.

3. да се плаща денонощно на бавачки, отвън - които не работят в отделението, които да са там само за децата, да ги наблюдават, да ги преобличат, и да са там с тях за да правят престоя им по-приятен. това са минимум 5 дни с бронхиални астми, пневмонии, обриви и кашлици, в които те седят единствено в креватчетата с решетки, в които реват непрестанно, в които никой не ги наблюдава поради липса на време, желание и пари - най-вече. в които пет дни, някой постоянно им крещи или зъзнат, гладни или жадни за вода или просто ласка, получавайки единствено лекарствата си. предполагам, че тези деца, ако оцелеят там - излизат жестоко травмирани от болницата, но понеже са много малки и не могат да разкажат за това на никого.

4.телевизора в стаята да е безплатен и да работи винаги когато има будни деца.

5. старите дрехи да идат на буклука и да се заменят с нови, топли дрехи и чорапи + още завивки + печка или климатик за стаята.

и само това ще е напълно достатъчно. предполагам, всичко освен бавачките ще струва към 2-3 хиляди лева. бавачките ще са скъпата част. аз бих дала тези пари, но ги нямам. надявам се да забогатея един ден за да мога да си позволя такова нещо. но знам, че има хора и организации, които могат да го направят възможно. затова пиша всичко това. за да стане ясно какво очаква децата ви, ако ги оставите сами в болница. за да стане ясно, че някъде се случва всичко това. за да се направи нещо. за да стане промяната, защото това е едно безумие.
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2010 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само исках да споделя...
Като малък съм прекарвал доста време с деца от домовете. леля ми работеше мед. сестра в Хасковския дом за деца без родителски грижи... гаранция ви давам по нищо не се различаваха от другите деца с които си играех в махалата. Всички деца са равностойни и заслужават еднакво количество обич, грижи и внимание.
_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 1:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

шумя навсякъде с този разказ, пък дано се промени нещо.. звъннах в 4-5 телевизии з ада направят репортажи и интервюта, в дарик радио, в 3-4 вестници и списания, пускам по форуми.. не очаквам чудеса, но жестоко се притеснявам за тези мънички душици - особено за най-малкото бебе - подложени на всичката тази гадория - не стига, че са неразположени и болни до такава степен, че да ги пратят в болница, а и да трябва да оцеляват при такива условия! това са едни малки герои! направо ми се доплаква при мисълта.  то здрав човек като мен не го изтърпя да го гледа, какво ли е да го изпиташ на собствен гръб в такава ранна възраст!!

то бива безхаберие, но да игнорираш една мръвчица, дълга не повече от 70см., да го оставяш премръзнало и наакано до гърдите, не-завито, плачещо с часове и лежащо в собствената си урина и изпражнения, с напукани устни от жажда...  да си седиш там всеки един ден и да си мислиш, че това е явно в реда на нещата.. не разбирам, защо го правят. не разбирам и за какво ги взимат тези деца там - да си правят експерименти до колко можеш да им скапеш живота преди да умрат ли? нямат ли някаква жал, съчувствие?

и знам, че това да им се дадат пари няма да реши проблема.. трябва да влязат нови хора там, които не могат да е примиряват с подобни неща, хора, на които им пука. такива, които имат отговорност към живота. защото - като си помисля колко ми костваше да износя цели 10 месеца детето си, накрая да го опазя живо и здраво две години, като помисля какво чудо се е случило в негово лице... то е така вълшебно и невероятно! сигурно за всяка майка нещата стоят по този начин... и накрая - да го дадеш в една болница - уж да го лекуват - и там да си позволяват да си играят с живота му по такъв грозен начин!!! ами ако умре? ами ако се увреди психически? да получи травма за цял живот? дали на някой ще му пука изобщо?

някак, като гледаш лекар, автоматично се доверяваш, че това е този, който ще оправи нещата, когато си най-раним, когато сам ти не можещ да помогнеш на детето си. като си помисля само как ми казаха, че ще го вземат самичък за повече от 5 дни! а тогава не знаех за всичко това.. казаха ми, че ако му се влоши състоянието щял да влезе в интензивното без мен, а аз ще си отида у дома. а как ли са нещата в интензивното? дали се грижат повече?

явно, тези лекари са с пълното съзнание, че нещата са под контрол и всичко е точно. дори, когато в истерия исках да ме пуснат да си ходя, възрастният лекар ми предложи да оставя детето си там да се лекува, а аз да изляза. помня, че извиках: `не! видях какво правите вие тук с тези дечица!`

но да не ви заливам с повече от това.. никой не го заслужава. темата е много тежка!
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sumo



Регистриран на: 07 Юли 2003
Мнения: 2260
Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 5:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
то бива безхаберие, но да игнорираш една мръвчица, дълга не повече от 70см., да го оставяш премръзнало и наакано до гърдите, не-завито, плачещо с часове и лежащо в собствената си урина и изпражнения, с напукани устни от жажда...  да си седиш там всеки един ден и да си мислиш, че това е явно в реда на нещата.. не разбирам, защо го правят. не разбирам и за какво ги взимат тези деца там - да си правят експерименти до колко можеш да им скапеш живота преди да умрат ли? нямат ли някаква жал, съчувствие?


Това си мислех, докато четях. За мен тия хора са изверги, на които мястото е в затвора!
_________________
i.am.troll
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wicky



Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4389
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 8:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, което мен ме притеснява е... че едва ли само там е така. Само за родилните отделения какви неща знам, за детските също какви съм виждала!?! Просто е някакъв кошмар! И най-лошото е че се знаят тези неща и незнам как могат да се променят :(
_________________
Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi



Регистриран на: 16 Дек 2002
Мнения: 2991
Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е една ужасяваща история и чесно казано цяла вечер мислих само за това колко е тъжно.
Но добре дошла във света на възрастните Сиб.
Хубаво си направила, че си алармирала медиите, сега да помислим какъв ще бъде ефекта, да предположим че ще се вдигне шум и ще стане скандал, може и да уволнят някой, хората в отделението ще се ядосат още повече и повярвай ми това ще се отрази като още-по-лошо отношение към децата. От къде ще се вземат сестрите с добро и мило отношение? От небитието? С тези заплати, които получават? С цялата здравна система, която е като месомелачка за тези хора? С демотивацията, която започва още в университета? С остатъците от соца....
Ти си с правилното отношение, но не си там, всеки ден да се грижиш за тези деца, няма и да отидеш да работиш там за 250 лева на месец, непрекъснато болести, страдание и деца донесени в парцали, тези ще си идат и ще дойдат други ти колко време ще издържиш ако ти пука за всяко едно.
Ако искаш да събереш пари за инхалатори, аз ще дам и ще намеря още поне 30 човека, които ще дадат.
Не мисля, че можеш да слагаш мокет в болница, има стандарти на ХЕИ за хигиена.
Най-вече не знам до колко е добре да водиш война с хората в тази болница, освен озлобяване от тяхна страна надали ще постигнеш нещо. Няма кой да дойде на тяхно място, колкото и да ти се иска. Можеш да им предложиш помощ, ако искаш ще съберем пари и дрехи и ще купим каквото трябва.
Ако наистина искаш да промениш нещо, то няма да стане днес и сега. Има много благотворителни организации към които можеш да се обърнеш, да споделиш проблема и те да предложат по-дългосрочни решения.
Аз съм била част от организация, която е помагала и все още помага на един дом за сираци, ходили сме там, говорили сме с децата, носили сме сапун, дрехи, играчки, торта за рожден ден. Водила съм хлапетата в Ботаническата и в Природонаучния музей, те не знаеха какво е слон, а бяха на по 7-8 години вече. Тъжно е и е много трудно да се занимаваш с тези деца. Не е за нервите на всеки. И не става със спонтанни емоционални изблици, трябва да си там седмица след седмица за да спечелиш доверието им и ако в един момент решиш да си тръгнеш децата се чувстват предадени.
Не искам по никакъв начин да оправдая жестокостта на сестрите, просто ако всички само се възмущаваме нищо няма да се промени.
Няма да ти пиша сега за проблема с интеграцията на Ромите, за нулевата ум култура по отношение на превенция на забременяване и за това как изостават децата си с абсолютно ясната идея че точно това ще им се случи и с очакването че някой друг е ДЛЪЖЕН да се погрижи за тях. За здравната реформа същ няма да пиша...Макар че това, което си видяла там е просто пряк резултат от тези проблеми.
Всички сме в някаква степен виновни за болестите на обществото ни, с безразличието и живота всеки ден, сам за себе си и своето семейство. Колко от вас гласуват, колко участват в протести, колко си плащат всички данъци или почистват градинката пред блока.
Отново казвам, ако ще купуваш инхалатори, дрехи или играчки и ако има някакъв начин да се проследи дали ще идат при децата ще ти дам пари и ще намеря и други хора, които ще дадат. Ако искаш говори с управата на болницата, питай ги какво им трябва, още хора, още пари, ще направим петиция, ще пишем във Фейса, лесно е да започнеш война опитай да поговориш спокойно с тези хора
Най-тъжното е, че хората, които биха могли да променят ситуацията нямат твоето сърце, а ти имаш твърде малко лостове, които можеш да натиснеш.....
Това е Сиб, с каквото можем ще те подкрепим.
_________________
Илюстратор на свободна практика.

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Hof



Регистриран на: 04 Яну 2005
Мнения: 684
Местожителство: с.Скрът

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещата затова са сложни че не са линейни и винаги има сложни въпроси , но това не означава че не трябва да правиш така както мислиш че е правилно. pipi е права за много от нещата НО какъв е смисала да говориш с хората там в болницата след като те са наясно с нещата и очевидно нямат волята силата или желанието да променят нещата?
Затова според мен трябва да има от тези дето без да дигат шумат правят добро, и от тези дето дигат много шум за промяна към по добро . Нещата тук в тази страна са много аморални , някой неща които са ужасни се приемат за норма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pipi



Регистриран на: 16 Дек 2002
Мнения: 2991
Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 11:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, хората, които тихо правят добро, са хората като Сиб - в единични случаи, и хората от въпросните организации - като постоянна работа. А една болница е зациклил механизъм, понякога е нужно желание за помощ и промяна от вън.
Сега по-конкретно ако Сиб ще събира парички или нещо друго нека да я подкрепим.
_________________
Илюстратор на свободна практика.

http://www.shop.pipilota.com

http://www.behance.net/pipillotte

https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts

http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

пипи, като си готова да събираш пари или дрехи - действай - не ме чакай аз да ти кажа. аз в момента помагам с каквото мога. пиша всичко това и му давам гласност за да се видят какви са проблемите и да се работи по тях от всички.

ако не ти се занимава - нека, хората, които искат да помогнат финансово се свържат с мен и аз ще имам грежата да събера парите и да купя 10 инхалатора и дрехи.
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 12:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

така, сега си проверих мейла и форумите - има много хора ,които искат да ми изпратят пари за дрехи и инхалатори. затова, заемам се.

сметка мога да дам само лична и да се закълна, че каквито пари изпратите към нея ще отидат за инхалатори и дрешки.

сибила николова коритарева
банка: SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG28TTBB94001523621950

на основание за плащане - дарение за 3-та градска болница
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

темата е пиперлива.. както много други "теми" в мизерната ни държавица...
ако искате да промените нещо не е това начина.
- не се дава нито стотинка на просяци, ромски "майки" с бебета дето просят по подлезите зимно време
- не се дават пари за поущтряване на безумно високата раждаемост на малцинствата
- не се подпомагат малцинствата с жилища помощи и пр...

всичко от което имат нужда тея хора са едни по-строги закони и работа които да ги вкарат в правия път. така ще се научат и на увъжение. защото те нямат никакво уважение към хората заради които има пари да им се дават помощи...

това е начина да накараш едни безморални, мързеливи, неинициативни и неграмотни хора да се вземат в ръце!
а да караш медицинските работнички да се грижат за тея дечица за някви мизерни пари и липса на уважение е срамота!
къде са им родителите на тея деца? ето Сибила е била със сина си и се е грижила за него... от това следва че тея хора нямат най елементарно увъжение към живота.

Защо търсите вина тогава у хора и институции, когато тези от които зависи наистина нещо пет пари не дават за да се случват нещата към по-добро?
Въпроса е защо очаквате хора които са притръпнали в работа си да са вечно съпричасни любвеобили внимателни и грижовни? Мислили ли сте че това за тях е просто работа? И аз ги разбирам. Ако тръгнат да се държат към всяко дете там като свое тея хора ще пригорят емоционално след има няма месец два...

Това което пиша не за да тръгна да оправдавам хората институции и системата като цяло.. Видно е не работи добре.. Случват се гадости но да се промени положението събирайки пари и вършейки работата на държавните институции не е начина... това е времено решение!

Ако някой толкова иска да помогне няма да даде стотинка но ще насочи усилията и желанието си за промяна подтиоквайки държавни институции, родители и здравни работници ипр. да си поемат задълженията.

И последно ... Чешейки си езиците и мрънкайки никой нищо голямо не е постигнал. Нито пък събирайки 1000лв в помощ на някой нуждаещ се! Какъв процент от пишещите - четящите във форума имат физическа възможност да тръгнат да вдигат революции? Много малко хора могат да изоставят личния си живот, да пренебрегнат своите си деца за да тръгнат да търсят справедливост за другите.

все пак аз лично бих помогна със събирането на някакви пари.. със ясното съзнание че не е това начина
_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сибила, моето уважение.. и сега ако раздуеш по медии и се свържеш с някой от здравното министерство наистина би им помогнала в дългосрочен план!

ще изпратя някаква сума която ми е по възможностите!
_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ех, хора, нещо вече се прави! преди малко ми звъннаха от дарик радио за да ми кажат че отиват там, и че вече имало телевизионен екип, на място.
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2 - eвала!
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
maggy



Регистриран на: 29 Ное 2003
Мнения: 73

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сибила ужасих се докато четях историята. Помагах едно лято на моя приятелка педиатър в дом за изоставини деца и деца болни от церебрална парализа но се сринах емоционално от това да виждам тези детски личица и се отказах а и дъщеря ми беше малка. Реагирала си майчински и е чудесно това което си постигнала. Съгласна съм с Мутата и Пипи но ще изпратя колкото имам възможност и аз.
За съжаление бебешките дрешки отдавна съм ги раздала.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sumo



Регистриран на: 07 Юли 2003
Мнения: 2260
Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
а да караш медицинските работнички да се грижат за тея дечица за някви мизерни пари и липса на уважение е срамота!


Какво си мисля аз: Все едно кой е родил дете и го е изоставил. Не е работа на медицинския работник да има различно отношение в зависимост от това на кого е детето.
Знам, че им е тежко, сестра ми работи това от десетки години. Да, мизерни са парите и условията, ама има хора, които са се хванали на хорото и го играят отговорно, и има такива, които явно просто не си вършат работата. Да си медицинска сестра не е просто професия, то е призвание.

Ако ти си обездвижен в болница и се случи да се омажеш в екскременти, ще очакваш да се погрижат за теб нали? И то по-скоро, отколкото по-късно. Защо да е различна грижата за някого, който са го приели все пак на лечение в това заведение.

Все ми е едно кой плаща за грижата на тия деца. Ако не са родителите им, то държавата ще плати. Децата не са виновни за това какви са се родили, нали? Не заслужават да загубят живота си, заради някой, който не умее да си свърши работата.
И не става дума да ги обичат и гушкат, просто да се погрижат за тях.

И администраторите на това заведение са виновни, дори повече. Явно смятат и те тия деца за долна категория хора. Ами ако нямат пари за дрешки и неща, да пуснат съобщение в медиите. Една болница има глас. Хора ще се отзоват, ще ги облекат. И тези, и следващите, и така.
_________________
i.am.troll
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
daysleeper



Регистриран на: 27 Юни 2003
Мнения: 734

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 2:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз знам как ще се оправят нещата ... има разни магазини за Spy джаджи .. продават мини камери които се крият в часовници, очила, медалъони и т.н.
трябва всеки да с еоборудва с такива камери и да почнат да се правят предавания с такива материали .. нещо като господари на ефира ... ъплоуд във Youtube, Vbox7, навсякъде ... тогава и от чужбина ще ги погнат всякакви организации
трябва много да се шуми .. много!
както Еленко направи с митниците.


П.П.
и много бой за всички доктори!!! мамка им алчна!!!
_________________
daysleeper.postfolio.org

cinemotion.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не е това начина.. и защо бой.. това са примитивни средства... откак са измислени парите има и по-добри начини...

бръкни в джоба на човек, "държава" да видиш как боли...

- повече съд за държавата и организациите за погазване и неспазване на правата на гражданите
- повече санкции от ЕУ за държавата когато не си спазва задълженията
- спрени помощи за малцинствата при установяване на злоупотреба с средства
- намаляне и пренасочване на бюджетни средства.

и пр от тоя сорт.. и това всично да е на "Светло"
тъй как дават акции на данъчни и блъскане на бутилки по новопостроени мостове... да почнат да правят наистина нещо полезно за средностатическия българин... и то да се вижда че се прави

от години нищо не се прави за:
- младите българси семейства
- подобряване на здравните услуги
- подобряване на перспективата на младите хора за професионално развитие
- подобряване на инфраструктурите и комуникациите в населените райони
- ограничаване на корупцията в администрация, изпълнителна и законодателна власт
- ограничаване смъртноста по пътищата на българия
- опазване на природата и туристическите обекти от вандализъм, своеволия на псевдо собственици и пр.
- контрол над употреба от малолетни лица на опиятни вещества

и още асдки много проблеми...
винаги може да намери човек за какво да недоволства и протестира.
само че усилията ни са насочени да мрънкаме на близки, приятели и роднини колко не са наред нещата в обичната ни родина...
Едно време г-н Воденичаров ни пееше на ушенца... "Аз съм тук, не съм избягал"

Много ви благодаря г-н Воденичаров за "разумния" съвет! Пропагандата сработи и сега имате на лице 1 повече в мое лице, който вече се чуства одъртял и зверски прецакан от родината "майка"

... та така Сиб и държавата ни като институция и тези "майки" дето са си зарязали дечицата там в 3-та градска... всички са за съд

а аз лично се срамувам че съм част от тая картинка.
_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bile



Регистриран на: 26 Авг 2003
Мнения: 1367
Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2010 7:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2 написа:

- не се дава нито стотинка на просяци, ромски "майки" с бебета дето просят по подлезите зимно време
- не се дават пари за поущтряване на безумно високата раждаемост на малцинствата
- не се подпомагат малцинствата с жилища помощи и пр...


няма да изкажа моето мнение, че някоя чувствителна душа току виж ме обвинила в расизъм
_________________
pestilence
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
жапанкъ



Регистриран на: 17 Сеп 2007
Мнения: 1944

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2010 2:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

имам молба: ако имате детски дрехи, които не ви трябват вече - занесате ги в детското отделение на трета градска болница. намира се зад кино арена в люлин.

и добавям, че няколко човека изпратиха по няколко стотин лева за да могат да се купят инхалатори и дрешки.

което ме изправи пред въпроса колко дрехи, и какви биха били достатъчни и най-практично да се купят? за какви възрасти? какви размери.. павече бодита или повече пуловери, панталони? затова е добре да се дарят колкото може повече топли дрешки и парите да се харчат за по-належащите неща, за които ще се информирам тази седмица. явно ще трябва да отида или да се обадя в отделението и да разпитам кои са им най-важните разходи покрай децата. но, тази седмица ще се случват доста неща. машинката се задвижи вече и искам да видя докъде ще доведе. във вторник ще ви кажа колко пари са се събрали и за какво ще се харчат.

ако постъпят повече дрехи като дарения, парите ще могат да се похарчат освен за нови дрешки, за инхалатори, евентуално да се включат камери, които да наблюдават нон-стоп 3-та и 4-та стаи в отделението. от една страна за да се следи как персонала се държи с децата, от друга - за да се наблюдават самите деца. макар че - само наблюдението им не би променило нищо. те и в момента ги гледат, но явно не искат да ги видят.
може би зависи кой ще гледа в камерата. ако е някой от министерството на здравеопазването или от агенцията за защита на детето ще е по-ефективно.

не знам кой какво и колко ще даде за дечицата в това гадно отделение, но ще е супер чудото да не е `за три дена`.
_________________
www.grozen.com
grozen ent. fb page
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov