Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivorio
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 12:12 am Заглавие: Re: Лаптоп |
|
|
pipi написа: | Момчета давайте акъл.... |
момиче давай бюджет :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 2:15 am Заглавие: |
|
|
тва не става, диска е бавен, ЦПУ-то и той.......
и да бъда съвсем честен 13 си е леко неудобно за работа
аз съм на 13 и си е терсене... верно е лек, 1600 гр., за разнасяне е една нищо и никаква чантичка, ма 13.3 си е педя и половина диагонал....
Мисла, с следващия да заложа на 15-ка...... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SNUFF

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 1:58 pm Заглавие: |
|
|
Не се ли трошат много Asus и Acer? От чисто академичен интерес питам. Ако има някой човек с опит.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 4:40 pm Заглавие: |
|
|
аз съм с аsus от 2 години някъдъ и нямам грижи, освен че не му стигат силиците :) И познати с acer имам, който също нямат проблеми с техните. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sixide

Регистриран на: 29 Мар 2007 Мнения: 597 Местожителство: Heidelberg, Germany
|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 7:41 pm Заглавие: |
|
|
само не фуджицу сименс! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 1:26 pm Заглавие: |
|
|
аз препоръчвам Дел :)
дорба цена, здрави, качествени, освен всичко друго - лесна поддръжка след като изтече гаранцията - частите са евтини и лесно се намират. Софуерната поддръжка също е на ниво - сайта си работи добре и лесно се намират драйвери. С втори такъв - Precision - съм вече 4 години и нямам грам оплакване.
Вземи си 17" с висока резолюция - 1920 на 1080 и матов финиш! на дисплея, вярно че тежи, но се работи перфектно на него. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 2:26 pm Заглавие: |
|
|
На 17 инчов монитор хем не ти е достатъчно голям за комфортна работа, хем тежи 8 тона и особено жена да го мъкне - не върви. Без външен монитор нормална работа на лаптоп не може да се върши. От 3 тествам всякакви конфигурации :) Аз съм решил, че следващият ми лаптоп ще е 13 инча, 15-ка също се носи, но 17... Особено ако говорим за по-инския ценови клас, където 17 си тежи като 17, ябълките (примерно) са малко по-различна работа... А за марката - аз съм мега доволен от дел, понеже влача един такъв трета година и само той си знае какво е преживял, гаранцията е супер. Колегата е доста доволен от тошиба, друг познат от асус, трети от acer, четвърти ми се закълне в lenovo :) Схвана. Пред мен са умирали HP и Packard Bell, но това нищо не значи отново.
И тази недоклатена резолюция 1366x768 мен лично ме вбесява, поне 1440х900 за 15 инчов монитор. И пак не стигат. Това, че някои хора не знаят как да си увеличат шрифта на операционната система, което става с 3 клика, си е лично техен проблем :)
В момента има 10% отстъпка от macbook 13" в novmak.com, цената става към 1850 с ДДС по спомен, ама ти май не обичаше ябълки :) Все пак споменавам. Машинката е чудесна и ще ти върши работа, само и трябват още 2гб рам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plakatista
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 6:57 pm Заглавие: |
|
|
абе Ацера.... брутален брутален... колко пък да е брутален
некой зачете ли се надолу всъщност че въпросния Quad е АМD?
ето и кво казва чичко гугъл по темата
http://www.notebookcheck.net/AMD-Phenom-II-X4-P920-Notebook-Processor.30326.0.html
сравняват го да е горе-долу като Интелския Core2Duo T4500....
само за справка ше кажа че мойта 13" въжка е с Т7200 които е тамън барем 2х от въпросния Т4500 и не на последно място същата въжка е тамън 3-годишна.... и до преди месец беше най-коравия комп до който се бех докосвал... докат не зех за офиса Е8200 който в реални тестове просто сгъна Т7200 като стой та гледай....
Аз не бих говорил за марки, по скоро мога да кажа на Сиб кое е важното за гледане независимо от марката
Процесор - естествено Интелски, Core 2 Duo или i5 i7от по високите цифри разбирай Т5000-6000-7000 и нагоре.
Посочения L2/L3 кеш колкото е повече - толкова е повече ;) , това ти дава бързодействието всъщност и не се навивай на по-малко от 2-3-4Мб такъв
HDD - марката също е въпрос на кеф, важното е скоростта - гледай да е 7200 оборота, кеша също е важен поне 16Мб, а още по- да е 32....
FSB (front side bus) реално това е проводника между CPU и RAM - 677МХц ти е абсолютния минимум, 800, 1033, 1066 са интересните параметри
Видео, забравяш за вградено с shared memory, едно че ти взема от RAMа второ че взема и от ресурса на шината за да стигне до RAM паметта.
Съответно поне 512Мб собствена памет.
Стигаме и до RAMa - срещат се всякакви безсмислици от сорта на FSB 1066 пък RAM 800МHz примерно или обратното FSB 677MHz и RAM 800Mhz... тук правилото е - скоростта е = на скоростта на по бавното.
Това е, тези са жизненоважните цифри, останалото е подробности....
:) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 7:23 pm Заглавие: |
|
|
P.S. Само да допълна че за показания Acer дадения L2 кеш е 2Мб
ма това значи 2Мб за 4-те ядра, а не 2Мб на ядро... т.е. 512кб/ядро което е малко ташак рал'тата...
И разбира се накрая опираме до цифрите.... всичко изброено по-горе
трудно се намира заводски окомплектовано на едно.... поради факта, че е твърде цифра удоволствието.....
Аз лично, подчертавам лично, винаги предпочитам беърбон системите, в който реално всичко е насипно... т.е. Дъно и кутия от един производител Рам от друг, ЦПУ от трети ХДД от 4-ти и т.н. и т.н.
Да по този начин губиш отстъпката един вид за купуването на всичко в едно, но пък постигаш възможния максимум
Пак само справочно, моя лаптоп преди 3 години ми стъпи на към 2700 без ДДС с близо 30% отстъпка тъй като го събира братовчеда който с това си вади хляба и има дилърски позиции в повечето вносители. Но от друга страна е факт че въпросната машинка събрана под марката престижио (щото от там дефакто е гаранцията и кутията с дъното) 3 години не е дала един дефект, а си е избила парите десетократно и в общи линии ме храни и плаща сичките масрафи....
Иначе и аз от известно време се оглеждам за новата смяна просто щот след 3 години вече няма вид, но 95% от предлаганото на пазара все още е с параметри равни или под нейните а по-високите параметри ми се струват безбожно скъпи за това което предлагат... и така белким съм помогнал някому :) _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
xaerial
|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 2:05 pm Заглавие: |
|
|
@snooper: взе ми линка изпод пръстите :)
HP-то според мен е много по-добро от всички гореизброени и си струва парите - аз бих се замислил сериозно ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 3:39 pm Заглавие: |
|
|
Снупата, таз машинка има само един недостатък, теглото :)
И съответно, предимство в цената!
Но са и малко съвременните аналози, камо ли пък на близка цена. _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|