Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 8:20 pm Заглавие: Nikon D5000 или Canon EOS 500D |
|
|
Знам че темата "Канон или Никон" е тегава работа... :)
Интересуват ме конктретно двата модела или по-скоро двете оферти.
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=6837&show=additional#slides-pane-2
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=5003&show=additional#slides-pane-1
Четох малко из нета по въпроса, основното което разбрах че Никона няма мотор в тялото и проблема е с обективите след тва :)
Нямам кой знае какъв опит с фотографията, имам едно Fuji FinePix S5000, не е съвсем сапунерка ама вече не става, телефона ми снима по-добре, особено през деня :) а и почна да се скапва.
Парите които мога да дам са до 1200лв макс.
Идеята ми е да ползвам китовия обектив, най-много да си взема някога един "твърд" (поне за сега така ги виждам нещата ама знае ли се.. :)).
Офертата за Никона е с два обектива което е далавера, от друга страна пък незнам доколко ще ми трябва този "големия". Нямам идея кой обектив е добре и кой не, също как стои въпроса с "мотора" в тялото. Предполагам че като обектива няма мотор ще трябва да фокусирам ръчно.
Да не изпадам в подробности, знам че и двата апарата са горе долу сходни (и като пари :). Може би единственно ме "притеснява" тва с мотора, т.е. ако ми щукне да си купувам разни обективи за в бъдеще да не се окаже ще ще трябва да се набутвам двойно повече ако съм с Никон-а ;) Май имам повече симпатии към Никона (незнам защо, просто ей така).
Май някъде четох че корпуса на Канон е метален което според мен е по-добре, не ме притеснява кой колко тежи. Абе може и глупости да говоря незнам.. Имам приятел с 350 или 450D и ще трябва да го погледна :)
Сигурен съм че тук има хора които са доста по-компетентни от мен и ще се радвам на съвет от тяхна страна :)
Няма да ставам фотограф, ще снимам за кеф и от време на време ще го използвам за "професионални" цели, поне за сега тва ми е идеята :) _________________ www.miroslavkocev.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Реших, D3100 ще е ;) _________________ www.miroslavkocev.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 8:13 pm Заглавие: |
|
|
Само ако се поразходиш из базара на photo-forum.net колко тела като 20Д, 40Д, Д200, Д300 ... ще намериш за тези пари и после няма да искаш да се сетиш, че си се точел на тези неудобни напудрени камерки :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 1:58 am Заглавие: |
|
|
В големи дилеми изпаднах.. егати фотоапарата. Със сигурност ще е NIkon ама какъв още не знам. Май ще го избера с ези-тура :) _________________ www.miroslavkocev.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 2:09 pm Заглавие: |
|
|
D80 или D90 за тези пари, зависи колко точно ти се дават и как си с обективите. D200 рядко се появява за продажба. Задължително втора ръка, ново нищо под 2к от канон и никон не си струва (освен д90). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xaerial
|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 4:15 pm Заглавие: |
|
|
за около тия пари се продават 2-3 К20+китов в базара на ФФ - много добри тела |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 3:42 pm Заглавие: |
|
|
най ги обичам тея теми някой като пита какъв трабант да си купи и се появят 10 човека да му обясняват колко по-добре ще му е с ферари и как си хвърля парите на вятъра с тоя трабант. ;) _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 3:56 pm Заглавие: |
|
|
Ми който иска да си купи трабант на цената на ферари да се оправя. Продавам 20Д за 340 лева в момента, който иска да заповяда. ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 4:05 pm Заглавие: |
|
|
mi_ro_to
закупуването на "съвременна" камера наблъскана с мега гига турбо пиксели в комбинация с два евтини разтегателни обектива неимоверно ще довете до пълно незадоволство след 2-3 месеца до година и загубата на едни 1000 лева :)
купи си тяло от класовете които ти избори Снуп с един свестен обектив и си свиркай и не се занимавай с глупости и харчене на пари за пластмаса произведена в Малайзия
DLA (Diffraction Limited Aperture)
ето ти едно примерче за лошата мегапикселна предостатъчност в модерните камери и защо 8МП са предостатъчни за кропка :)
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-7D-Digital-SLR-Camera-Review.aspx |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|