Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
marin

|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 4:02 pm Заглавие: gargaron |
|
|
първа кръв ...
а за мен първо разцъквене на мъдбокса
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 4:38 pm Заглавие: |
|
|
Браво! Може би малко анатомията на места куца, но ми харесва иначе :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Чет Яну 13, 2011 6:39 pm Заглавие: |
|
|
много пласмасово :( иначе има емоция |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 10:14 am Заглавие: |
|
|
благодаря, Климент но бих бил благодаре ако ми посочиш по конкретно за анатомията :), за целта поствам няколко гледни точки на ниво моделинг
здравей ,Стефчо, :) не знам дали е пластмасов на мен ми седи пухкав модела е лоу +нормал машинката ми е много слабичка :(
при по високи рендери нормала няма силата на чистата геометрия явно
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 10:42 am Заглавие: |
|
|
Егати аз дори незабелязах че е лоу поли :} някои моменти са много гот _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 12:02 pm Заглавие: |
|
|
е не е лоу като за игри но средн астоиност на мешовете са между 5-10 к полигона всичко да е към 100 к |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tsura

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2011 2:01 pm Заглавие: |
|
|
Удължиха срока до 31-ви така че моя съвет е да не бързаш да предаваш ами си довърши моделинга.
Ръцете правят най-силно впечатление.
Наистина на места седи като ниско полигонен. _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 2:28 pm Заглавие: |
|
|
те като удължат сроковете и все става така че не поствам накрая :D
но това е без значение ,идеята беше да си потренирам малко на мъдбокса (едва ли си вярвам толкова ,че да мисля за класация)
за анатамията сигорно има слаби звена и които вижда такива да казва, серете братя яко затова съм пуснал няколко изгледа :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christian

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 4:05 pm Заглавие: |
|
|
според мен целия проблем идва от позата, татоса е доста добър, може би на лицето един белег би бил як или да му е изпраскано лицето в кръв. Това е от мен, ще следя развитието и успех ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christian

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 4:08 pm Заглавие: |
|
|
пф той всъщност имал белек на лицето явно ми е много тъмен монитора... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 6:56 pm Заглавие: |
|
|
интересно :), кво и е на позата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christian

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 8:20 pm Заглавие: |
|
|
ми в момента виж, фанал е главата някак си все едно казва "виж я тая глава ама не знам какво да я права" смисал поне аз така мисля трябва да е по агресивен, да е по наведен на пред, тая каска сигорно доста тежи , трябва да се е привел, да се е вглабил в смърта, копието в момента го даржи все едно ще го хварлям ли няма ли да го хварля, примерно тая втората поза горе дето е отстрани стои супер, но тази отпред е някак несигурна, помисли над това :)
ето примерно едно предложение -> лявата му рака вдигната на горе почти изпъната показва главата, все едно плаши с нея, всяваща респект във враговете му, а в другата даржи копието почти в изправена позиция до него победоносно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 6:06 pm Заглавие: |
|
|
аз нема да казвам нищо щото квото и да кажа ще замирише :)
но
"яко е бай марине "
екстра е
успех на конкурса
:) _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 11:38 pm Заглавие: |
|
|
почнах по малко да преработвам ама сигорно ще го усера и без да се размирише от устата на цецко
главата от близо -все още си е нормал спек и дифус
отблизо блури :( ама това е
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Уффффф....Аз пиша рядко, ама...секи път като видя толкова труд хвърлен в една насока и последните "10 метра" да не са доизминати....просто ме фаща яд.
Ще започна с цитат:
"Ефект който се среща навсякаде, не е ефект."
И ще си позволя да допълня:
"А ефект който се среща там кадето нетрябва си е направо дефект."
Говоря за тоя specular на който разчиташ да ти изкара нормал мап-а. За мен, просто кара кожата, костите и...всичко...да изглеждат пастмасови, неубедителни...и еднакви.
Немога да разпозная дали въобще няма specular map или има, но е прекалено равномерен (или можеби генерално объркан).
Ако нямаше specular въобще, щях да съдя за кое е кожа, кое метал, кое кост само по дифузната текстура и щях да имам доста по-ясна представа кое какво е...обаче като трябва да интерпретирам и тая лъскавина като информация, сичко става на каша според мен.
(мазал си е каската с вазелин преди битка ли?)
Лъскавината(specular-a) е ефект на "глаткост" на повърхноста на структурата на един матерял (водеща до "правилна" рефлективност на лъчите които я удрят)...тази гладкост може да е продукт на самата микроструктура на матеряла или на запълването на неравностите в нея с някаква "течност"(влага, мазнина, пот, ала-бала).
И обратното...нещо лъскаво може да стане матово ако е покрито с неща правщи повърхноста му "неравна". Като праха върху масата, раждата по метала, изсъхването на дървесината (лишаващо го от влагата в него която преди това е запълвала празнините в структурата му).
Костите са с решетъчна микроструктура(като гъба) и затова изискват вещество с голям вескузитет(което да не могат да попият бързо) за да станат "лъскави"(и от там лафа за вазелина)...т.е. КОСТИТЕ НЕ СА ЛЪСКАВИ принципно.
Позата и според мен е не достатъчно експресивна...дори бих посмял да кажа "нерешителна" граничещо с "безхарактерна".
Какво искаш всъюност да прави този? Да вдига главата на жертвата си в знак на победа, яростно предупреждение към "следващия"?
Чупейки китка докато държи глвата излъчва погнуса, а не ярост тая ръка...
А другата ръка...това копие не е нито дигнато в атака, ни свалено в момент в който не му трябва и не мисли за него...едно полувинчато положение на неадекватна внимателност и нежност "да верно не го ползвам ама няма да го оставя на мръсната земя я".
И раменете...сред първите грешки на всеки начинаещ аниматор/артист е да си мисли че ръката почва СЛЕД рамото (след като му го кажат идва грешки номер 2 и 3-да си мисли че рамото се движи адски много във всяко движение, и че се движи само без да вличе на другото рамо,таза, гръбнака и въобще на цялата поза...затова в нормалния свят като преподават анимация почват от предмет наречен "body mechanics")
За дизайна на самия персонаж коментара ще си го запазя за ако някой ме попита...понеже си е въпрос на лични разбирания и предпочитания, за разлика от фактите изложени по-горе.
{Господи...колко от отдавна не съм писал нещо конструктивно в тоя форум...и сега като си чета поста на фона на други постове тука, незнам дали да се извиня, че не се старяа да го правя по-често или да се извиня, че съм го направил сега...} _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 7:52 pm Заглавие: |
|
|
Пък на мен ми е чудно защо има сийм по средата на черепа на козата .. като изглежда че не си реюзва половините. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 9:02 pm Заглавие: |
|
|
thanks Loc :)
ето това му казвам качествено насиране
вече си имам материал за размисъл :)
Ботеф ,там си имам шев и понеже са наложени двете половинки нормала прави бела то се оправя ама не се вижда отдалеч и засега ми е последна грижа |
|
Върнете се в началото |
|
 |
shmud
|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 9:24 pm Заглавие: |
|
|
Екстра е чичо Марине!
Китайския дракон на гърдите му най ме кефи!
Мисля че на бедрото му ,едно цветно шаранче много ще му гила ,на тоз Гаргарон! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
marin

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 9:34 pm Заглавие: |
|
|
оооо шмудиии :)
хоу ар ъоу баби , там е шаранчето мойто момче не се претеснявай ма има едно парцалче отгоре му ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 10:30 pm Заглавие: |
|
|
Ухаа... LOC е изнесъл страхотна лекция. Нещата за механиката на тялото най ми направиха впечатление. Сигурно всички аниматори в бг, всичките... 15 човека... са завършили тоя курс, защото движенията на всички са просто перфектни, направо не можеш да ги отличиш от истинските.
Другото е, че всички са големи лектори и експерти по теория, и знаят как нещата трябва да изглеждат. Естествено имат зад гърба си 5-6 шорт филма (завършени, не замислени) и са наясно как стават нещата по-време на продукция.
Аз пък, като прост човек, си мисля, че пича има нужда предимно от 3 прости неща.
1. Да се замисли, колко много му пада рейтинга на картинката, само заради кофтия фон отзад. Дали не е по-добре просто да е един цвят, или най-много слаб градиент?
2. Да си оправи мапинга. (Може би най-големия проблем) С изключение на тялото, всички неща са с видимо блурната текстура. Нямам идея, но предполагам, че не ги е нарисувал блурнати, което значи, че са с недостатъчна резолюция. Не може, в тази гледна точка, тялото да е с текстура с розолюция 2к примерно, а главата която държи да е с 512... Това е просто грешка. Намали текстурата на тялото, и увеличи тази на главата, така че и двете да изглеждат еднакво детайлни, без да се блурват.
3. Имаш проблем с позата? Еми вземи един чадър и една торба ябълки, хвани ги както искаш, застани както искаш и се снимай. Нагласяш позата, като на снимката и ви готов.
И хоп... ще видиш как за 5 мин ще минеш интензивен курс по "body mechanics" и ще преминеш от "начинаещ аниматор/артист" в "професионалист". Курс дето в нормалния свят го преподават с месеци, а аз просто му казвам - наблюдателст :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|