Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TchudO

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 1:34 pm Заглавие: ИДВАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА |
|
|
това се получава по мейла
 _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 1:42 pm Заглавие: :-) |
|
|
Това някой изключителен интелектуалец го е писал.
Говоря за формата на съдържанието, разбира се...
Интелектуално пиратство, ударите на закона, плати наказателно обезщетение...
:-)
Много ми напомнят на едни други идиоти, дето отдавна вече утихнаха...
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Хората са си решили - никой не може да им се сърди. Въпроса е, дали тия лицензни правила сега влизат в сила или винаги са били "някъде там" - в предишните лицензни документи. Щот аз не виждам голяма далавера да им платя 3-4 бона за шрифтове, които да ползвм само за "работни проекти", а после да трябва да ги питам и клиента ми да им плаща още за ползването....
А най-интересното е, че го получих и аз, хем шрифтове от тях нямам купени, само софтуер :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 2:45 pm Заглавие: |
|
|
Аз още си пазя дискетите с пълната колекция на Хермес Софт някъде... едно време ми ги дадоха така, без договор - без нищо. Само кутиите с дискети и фактурата.
Мисля, че проблемът е техен от там нататък. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Значи аз виждам нещата така:
- Хермессофт ми дават цялата си колекция безплатно и ми зачисляват процент от печалбата при употреба на техни шрифтове в работа за мои клиенти, за което аз имам грижата да уведомя вторите.
- Купувам си шрифтове на Хермессофт (което всъщност вече съм направил), за да си пиша Word документи с тях и да имам много фенси оферти и презентации.
WTF???
Разбирам да ставаше въпрос за корпорейт айдентити - хайде ще приема, че едно фиксирано fee е адекватно, ама да направя банер в който текста да е Хелън и хората да трябва да си плащат за това, след като аз съм си платил за този шрифт ... Освен това аз лично бих ви спукал гъза от дела ако се опитате да промените условията със задна дата.
И за да не излезна някакъв пълен хейтър, ще кажа, че по-принцип смятам, че как ще си продават хората продуктите и какви права ще им търсят си е тяхна работа, въпроса е, че не може да се променят правилата в средата на мача. Като цяло жалко, не са лоши шрифтовете, но пък са заменими... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 6:45 pm Заглавие: |
|
|
някой си е нямал работа в офиса им явно... при положение че всеки знае колко мудна е съдебната система в нашенско.. никой няма да земе цялото тва писание на сериозно.
само едно не зацепвам къде в цялата "аудио" картика се вместват шрифтовете им... и не се казва произведение а продукт... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Не е нужно да минава през съда изобщо
Нужно е само да ти пратят проврка, защо не си дал данни за клиента си на Хермессофт, след като си купил колекция от тях
Ще ти приберат комповете за две седмици - това е достатъчно
Но пък не се сещат, че кирилизирани шрифтове вече има много и то на големи студия.
А Хермес, ще получат съчетание от пръсти с преобладаващ среден _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 9:40 pm Заглавие: |
|
|
Симов, почвай да правиш кирилица :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 10:30 pm Заглавие: |
|
|
mucho написа: | Симов, почвай да правиш кирилица :) |
Мучо, ти откри пазарна ниша, и Хермес софт бяка началото :)))))))) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 1:07 am Заглавие: |
|
|
ако ме позлатят... и арабица ще има правя :) _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 1:07 am Заглавие: |
|
|
Гърците мислят за нас. Rapidshare също =). _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|