Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
_sasho

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 6:59 pm Заглавие: Въпрос за е-book четец |
|
|
Скоро имам годишнина от сватбата. Че ми минават някакви апокрифни мисли през главата да купя на жена ми някакъв подобен четец за електронни книги, току виж и паднала злината с 2 пункта като якото в случая е, че евентуално и аз може да го ползвам. Освен това печеля място от купища книги, които искам (и няма) да прочета, а пък и ако в цялата тая сложна комбинация спася някое дърво - все файда.
http://shop.myebook.bg/product_info.php/cPath/39/products_id/120
Тоя специално от линка го видях на живо, изглежда добре. Това, което не ме изкефи е, че за моите стандарти движи бавно, обаче служителя в магазина ми обясни, че това било заради тая яка eInk технология и не може пък всичко да ми е наред все пак.
Въпросът ми е ако може да споделите впечатления за подобни четци. Проблеми с кирилица, файлови формати и т.н. Там съотношение цена-качестово. Знам, че Kindle май ги водят най-добри ама пък те са и по-скъпи например. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 7:32 pm Заглавие: :-) |
|
|
Скоро тук имаше питане и Уейки, като спец даде разяснения.
Иначе - в изданията на Икономедиа има доста инфо.
Особено тези дни, покрай Барселонското експо...
Успех!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 7:57 pm Заглавие: |
|
|
А, супер. Намерих темата с многото обяснения и ми стана доста ясно по много от всичко. Обаче тоя дето му се точа е някакъв по-нов модел (примерно не знам как се справя тъч дисплея) и ако някой има лични впечатления ще помоля да сподели. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piperkov

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2011 8:00 pm Заглавие: |
|
|
не е ли по-добре да и подариш нещо, което ще и хареса? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 12:22 am Заглавие: |
|
|
Това ще и хареса. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 1:41 am Заглавие: |
|
|
Kindle 3 с Free 3G and Wi-Fi. Чете се български от раз, имаш безплатен интернет от амазон, има много книги, платени, безплатни.
Ако искаш тъч - на Сони новите четци.
Аз съм с Киндъл и съм страшно доволен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 11:28 am Заглавие: |
|
|
Благодаря. Май това ще е.
То с недотам легални книги и кирилица се оправя нали? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 11:56 am Заглавие: |
|
|
free 3G ? :):) кажи верно... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Chitanka-та си е добро място за начало, конверсия с Callibre, можеш да четеш онлайн сайтове (макар и малко по-бавно да става заради браузъра). Докога ще е безплатен интернета - не знам, засега си го има доколкото знам, но аз съм с версията само с уай-фай, щото не ми трябва интернет достъп с киндъла навсякъде.
ето интернет покритието - проверете си за българия: http://client0.cellmaps.com/viewer.html?cov=1
Цитат: | Built-in Free 3G connectivity uses the same wireless signals that cell phones use, but there are no monthly fees or commitments—Amazon pays for Kindle’s 3G wireless connectivity. The added convenience of 3G enables you to download books anytime, anywhere, while on the go—without having to find a Wi-Fi hotspot connection. With wireless coverage in over 100 countries and territories, Kindle 3G is a great option for travelers. |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 3:35 pm Заглавие: |
|
|
Саше вземи си Kindle, но мен ако питаш си вземи Kindle Wi-Fi без 3G. 3G-то е нещо като псведоекстра за тия географкски ширини. Можеш да достъпваш Амазон безплатно, но ако например искаш да си обърнеш купената книжка в техния моби формат и я конвертираш през киндъл.ком, си плащаш като пич за даунлоуда после. А цените на 3G-то са си солени. Скапаното е, че ако си купиш книжка например на O'Rielly от амазон с CC, те после автоматично си билват трафика от там. Естествено винаги остава варианта да си сваляш нещата от PC-то и да си ги качваш на киндъла.
По отношение на дисплей и юзабилити, новия киндъл - DX, е по-добър, по-лесно се чете (особено техническа литература - за художествена малкия е перфектен), джойстикът му е по-удобен (на стария на практика нямаш джойстик а едни стрелки, с които трудничко се свиква). И на двата модела, звука е изключително зле (на практика не става за ползване - говоря за слушане на музика). По-големия модел е значително по-тежък (освен че е по-голям, гърбът му е метализиран), което прави малкия по удобен за четене и не изморява ръцете толкова. Най-големия (за мен) недостатък на DX e, че няма Wi-Fi, а само 3G, дето реално никаква работа не ти върши :) С кирилицата нямат пробелм и двата. Големия чете по-добре pdf-и. Малкия, може да дойде със стара версия на софтуера, която е важно да ъпгрейднеш в началото, за да нямаш проблеми с pdf. Растерните пдф-и си ги показват кофти. Най-добре се представят с моби формат-а и обикновенни текстови файлове. Готина опция е, че като си регистрираш устроийството си правиш имейл в киндле.ком и там може да изпращаш файлове, който ти ги обръщат в техния формат.
В обобщение, моят съвет е да си вземеш малкия без 3G (спестяваш си 50$). Съветвам те да го поръчаш от amazon.co.uk - по-бързо ги шипват (този който аз поръчах с експресна доставка, пристигна за 1 ден - седи си на митницата и чака... Годо, 'щото нямай кой да ти се обади). Ако си намериш още някой, който поръчва, може да си разделите шипинга (на практика почти няма оскъпяване до 3 ридъра и така може да си спестиш още малко пари). Имай предвид, че със шипинг и данъците цената става около 300лв. (за Kindle Wi-Fi без 3G) и около 720лв. (за DX.) - това с бърза доставка.
И последно, нагласата ти трябва да е че си купуваш нещо, което чете книги, другите фукции са по-скоро за използване в крайна нужда. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 8:51 pm Заглавие: |
|
|
мъж ми си взе за себе си киндъла, ама аз най-безсрамно му го окопирах и захапах няколко големи поредици :)
да не стане после да се джавкате с жена си, кой да го докопа, вземи 2 :) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2011 9:35 pm Заглавие: |
|
|
Подари на жената един смартфон и си решаваш проблема. Т'ва с монофункционалността на едно съвременно устройство е откровен минус, а популярността на четците, вероятно се е зародила в момента в който тоя дивайс е бил високотехнологичен нов продукт. В момента не мисля, че има смисъл от такъв хардуеър въобще, тъй като книжки могът да се четът и на телефон с порядъчно голям екран (разбирай от 3 инча нагоре). Разбира се това е чист субективизъм. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 5:05 pm Заглавие: |
|
|
аз бих взел един таблет самсунг "галакси".... на изплащане няма и да го усетиш, а върши 100 пъти по полезна работа от четец, който след още една година ще е морално остарял.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mi_ro_to
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 6:53 pm Заглавие: |
|
|
Мен пък ме кефи четеца заради идеята че уж не натоварва очите колкото монитор. Очите се натоварват повече от излъчената светлина светина, в случая с тая технология светлината е отразена ;) _________________ www.miroslavkocev.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ScriptKiddy

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 1:33 pm Заглавие: |
|
|
Изтървал съм предните мнения ама взех Kindle 3 (G е излишно за мен и оскъпява с около 100 лв). и съм доста доволен. Няма отблясъци, имитира страница на книга, чете се лесно, лесно е за работа.
Иначе естествено, че усещането за истинска книга е по-готино, обаче къде ще ти събера това всичкото дето го издърпах. То преди това си купих "Властелина..", "Децата на Хурин" и още 2-3 и рафта свърши. Примерно сега чета "Швейк", която също си е една тухла. Пък туй носи..
Доволен съм като цяло и споделям. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ScriptKiddy

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2011 2:05 pm Заглавие: |
|
|
_sasho написа: | Изтървал съм предните мнения ама взех Kindle 3 (G е излишно за мен и оскъпява с около 100 лв). и съм доста доволен. Няма отблясъци, имитира страница на книга, чете се лесно, лесно е за работа.
Иначе естествено, че усещането за истинска книга е по-готино, обаче къде ще ти събера това всичкото дето го издърпах. То преди това си купих "Властелина..", "Децата на Хурин" и още 2-3 и рафта свърши. Примерно сега чета "Швейк", която също си е една тухла. Пък туй носи..
Доволен съм като цяло и споделям. |
Браво за избора. Аз си взех 3Г, че пътувам тук там и тогава си заслужава, за бг нямат кой знае каква мрежа. Иначе ето тук едно линкче за преведени книжки има бая и са класифицирани добре:
http://chitanka.info/lib
Проучи това с конвертирането е яко - да си пращаш документи.
Трябва да имаш е-маил като го регистрираш на сайта нещо от сорта на:
Име@Kindle.com _________________ http://www.ea.com/
http://www.punchev.com
http://getmyui.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|