Graphilla.com :: Преглед на тема - Лафче за фотографче
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лафче за фотографче
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 3:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тя тая тема още в зародиш си е осрана...

1. лични нападки и коментари към отделни юзъри няма да ги накарат да пишат такак както на теб ти се иска
2. никой не е длъжен да дава акъл, насоки и коментари за собственото ти или нечие друго развитие
3. това че е специализирана секция не означава че всеки тук е длъжен да споделя опит или каквото и да е било друго с който и да е от другите юзъри които имат права за секцията

Предлагам за сега да си мерите зумовете с фотоси което ще е в пъти по-ползотворно отколкото да философствате... адекватните коментари ще се появят неминумо.

А това какво ти е било казано в представяне.. никой не е длъжен да седи да чака пост кат излезе да изсипе някви конструктивни критики и коментари... Повечето от хората пишещи тук си имат и други занимания извън вируалното пространство.

Ако на теб не ти уйдисва кой как и какво снима по-добре не коментирай и запази мнението си за някой към който имаш респект.

Това последното не засяга само теб а всички които пишат тук. Ако нямате отношение към конкретен пост всеки коментар би могъл да бъде разбран като злостен опит за конфронтация и мерене на его...
което принципно не се харесало...

малко извадки в произволен ред за последно:
Zing написа:
Тази тема не ми харесва!
Има само текст за четене, а картинки за гледане няма!

mim написа:
аз лично нямам против подобна дискусия, стига да не се отнесете в грубости един към друг
Христов, заради нямането на едит, ще те "едитна" малко

а и не говорете Изобщо, а по темата

DeyanStefanov написа:
и к'во никой ли не е снимал напоследък? :)

54ka написа:
Не знам къде тук има модна фотография, защото аз такава не виждам?

Това са си лайфстайл кадри.
И разглеждайки ги като такъв тип кадри предпоследния си е супер.
Обработката има какво да се желае, но в кадъра има настроение, излъчване, атмосфера. И това ми стига за да ми хареса ;)

Във всички останали кадри за мен композицията е основния проблем. Обработката е въпрос на личен вкус... на един ще му хареса на друг не?
...но първия със сигурност не ми допада.

DR2 написа:
...
Възхищавам се на доста хора които постват и пишат тук. Но това не означава че хората които са още в началото на пътя трябва да бъдат заливани от подобни коментари само защото сега се учат! Никой тук в тоя форум няма нужния левъл че да се титулова гений. Да не говорим че дори и тогава е неуместно да се коментира по подобен начин!
...

_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hristov2256



Регистриран на: 13 Сеп 2008
Мнения: 458
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2, прав си. Никой не е длъжен.
Но все още чакам някой да ми обясни, защо, когато изказах мнение за нечий снимки, се изсипаха подобни обиди по мой адрес?
Защото, когато ще ме обиждат, поне да има с какво да ми засенчат един вид коментарите. Защото през цялото си пребиваване в този форум, никога не съм обидил някой или съм се заял, освен дразгите с ПЕТРОВ, ама той си е тежък характер от край време и никога не каза нищо, сам си говори. Най-много ме изненадоха думите на СУМО, но както и да е.

Всеки говори, но никой нищо качествено не каза.

По тяхната логика, дайте да спретнем ГРАФИЛА като Онлайн галерия и да не си тровим нервите. Излиза, че полето за коментари е излишно в очите на някои хора.

Благодаря на ДР2, за мнението, единственото такова по темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vesquto



Регистриран на: 05 Юни 2008
Мнения: 47

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемният ти пост в темата на Tetris-a не е лошо щото си се заяждал и си писал глупости. Напротив! Дал си мнение, има градивна критика, има насоки за по-нататъшно развитие и т.н. дотук добре! НО!
Начинът по който е формулиран текста и употребата на изречения от рода на
Цитат:
Тъъъът. Грешка :)
като за начало!
Цитат:
Ми хаааайде де

Цитат:
Мацаш, момче

Цитат:
*ба го в какво време живеем, всичко ти е на тепсия сложено.

Цитат:
А! :)))

(само да спомена няколко)
Сами по себе си не са лоши, но комбинирани с критиката и цялостния тон на постовете, както и едно с друго, дават вид, че все едно го е писал някой известен моден фотограф, който видиш ли, влиза във форума за да наставлява тях младите и неуките! Имам някво чувство, че имитираш Снуупъра, като разликата е че при него тона е обснован и не дразни!
Надявам се да ме разбираш, но на мен точно такова впечатление ми прави! И това е малко арогантно поведение мисля! Колкото и да е гадно и заради възрастта, а и заради това че не си горепосочения изглежда нелепо! Аз също съм от новаците във форума, но дори и мен ме дразни, щото форума винаги съм го четял и помня времето когато и ти беше в представяне и на тебе ти отговаряха по подобен начин, а сега изведнъж стана разбирача! Няма лошо, разбирай си, но имай едно на ум като пишеш, да не изглежда по този начин! Щото тоя пост ако ще Аведън да го беше писал, пак нямаше да изглежда на място!
Моят съвет е да продължаваш да си пишеш и критикуваш! ;) Евала за което, но малко по-шано го раздавай, особено с горепосочените изречения! Човек има нужда от критика, а твойто изглежда малко като присмех. Имаш желание, кефиш се, даваш съвети, но го прави по-формално!
Това е от мен! И аз съм нов от форума. И аз понякога си мисля, че съм велик и понякога съм убеден, че съм по-добър от този на който критикувам снимката, но внимавам да не го показвам, защото знам, че от едни съм по-добър, но в сравнение с повечето съм поредния щракач и за тях ще изглежда тъпо! А и аз самият имам ужасно много хляб да изям!

П.С. Винаги съм се чудел защо хора дето гонят да снимат птички, коментират снимки на хора дето гонят да снимат пички и обратното! Нито тея дето снимат птички знаят как да снимат пички, нито обратното!
И все си мисля, може би защото точно ако тези които не разбират от жанра виждат определени грешки, значи наистина са големи грешки... тва е интересна тема! Също доколко хората задълбвата само в един жанр? И т.н. :)
_________________
http://www.behance.net/vnickolov
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst


Регистриран на: 02 Дек 2002
Мнения: 9090
Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 5:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

2256, все още нищо... продължавай да пишеш.
Да спомена само, че още малко ще изтърпя тази меко казано малоумна тема!
_________________
asenpetrov.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hristov2256



Регистриран на: 13 Сеп 2008
Мнения: 458
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2011 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде, трий, ако няма да напишеш нещо свястно в тази тема. Това е най-лесното, да натиснеш Delete...

Мерси на vesquto за мнението.
Първото нещо: Тъъъът. Грешка :), беше за коментара на ПЕТРОВ.

За другите, аз така си говоря с хора, за които имам определени наблюдения, че го правят с кеф и се опитвам да помогна по един или друг начин. Честно казано последните 4 цитата не ми се виждат кой знае колко "зли", писани са с добри чувства. Казал съм това, което съм видял, че маца (за мен тук няма спор). Хайдеее де - може го, но някак явно не си подбира кадрите. Това за времето, в което живеем е доста точно казано, мисля. Сега всичко ни е сложено на масата, просто трябва да се протегнем и да го вземем...
Въпрос на разбиране. Може би леко "тежко" съм се изказал, принципно говоря по този начин, когато ме е яд на някой. Разбира се нищо лично към автора, просто все си мисля, че всеки човек може да се бори за максимума от себе си. Както в фотографията, така и другаде.

Снупъра ме е научил на много неща. Никога не съм се опитвал да бъда като него, не искам и да бъда. Всеки човек е специален по свой собствен начин. Снуупъра е голям, гледам и се уча от него.

Искам да стане ясно, че аз за ГОЛЯМ не се мисля. Аз правя това, което обичам, което винаги съм правил. Снимам по мой си начин и стил и се старая всяка следваща снимка да става все по-добра. Далеч съм от мисълта, че един форум и няколко юзъра могат да ме направят велик фотограф.

Опитвам се с цялата тази тема да кажа, че сме тук да изразяваме свободно мнение, че щом сме в спец раздела, да можем да чуем мненията и на останалите, не само отделни срички. Да посочим това, което ни дразни, това което мислим, че не е на място и да кажем защо.
Една от причините да се изразявам малко по-импулсивно в последната тема на Тетрис, е че от няколко месеца, може би 1 година, го моля да пусне малък размер, оригинал -без да е пипана, на дадени-негови снимки. За да видим защо точно избира този вид обработка и както казахме по-рано, че под толкова обработка, се изпускат истинските кадри и дали наистина е нужна толкова обработка. И понеже нито 1 път не пусна една оригинална, на снимките, които бях посочил да пусне, реших да напиша всичко точно и ясно за снимките му. Разбира се нямам нищо против момчето, нека снима, нито е длъжен да ми показва снимки. То си е за него, едни мацат, други мацат по-добре. Щеше ми се да си поговорим за това с него в темите му и да поговорим за това.

Аз птици не снимам, не искам и да снимам това. Това е онзи момент, който ме кара да изчезна от града и да се забутам някъде далече, при животните, планините и т.н. Отдавна се отказах да снимам лелки в затворени помещения. Снимал съм всичко и то доста време, наблюдавал съм и други хора как го правят, както и съм се учил от тях. Аз съм практик, затова се опитах да помогна, защото имам едни малки наблюдения, които може би биха му помогнали. Като не иска - не е проблем за мен.

Благодаря отново, vesquto.
За това говоря. Когато отсреща имаш човек, който коментира и го прави с умерен тон без да те обижда и направо да те мачка, нещата са други.

Петров, не се обиждай, сериозно. Нищо лично нямам към теб, това да стане ясно. Ти си добър професионалист в това, което правиш. Аз лично много пъти съм "ахкал" от твой неща.

Общуването в фотографията е важно нещп. Винаги съм си мислил, че когато с теб говорят като човек, а не изтрелват куп "ла*на" по твой адрес без никаква причина, разговорът би бил далеч по цивилизован и без нападки от 2те страни.

Наистина ми се ще, някой ден да видя една тема или под някоя публикация - няколко човека говорещи за снимките, обсъждащи ги и т.н, вместо до болка познатите плюсчета, минусчета, Браво, Не! и т.н.


Кала
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov