Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Tangerine
|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2012 2:26 pm Заглавие: Mamy Factory |
|
|
Малко странно се чувствам да поствам след близо 4 години мълчание - като да съм си изгубила правата за публикуване или нещо :)
Показвам един модел на хоум пейдж за онлайн магазин, който ще продава бебешки дрехи, ръчно плетени от истински баби. Дрехите ще са изработени от луксозни материи - кашмир, мерино, вълна, памук, коприна.
Бабите пък ще образуват нещо като мини общество, ще поддържат връзка... идеята е да се чувстват полезни и не самотни, ще си помагат финансово, правейки нещо, което умеят и обичат.
Определени продукти ще бъдат изработени от ...дакелска вълна - тази на маскотчето, от първия и третия екран, което е дакела на баба (него не съм го рисувала аз) :) Приходите от тези продукти ще отиват в специален фонд за помощ на възрастни хора :)
Дизайнът е само модел, още не е сигурно дали ще се развие по-нататък. 3те екрана на хоум пейджа се слайдват един след друг на определен интервал след като се зареди сайта. Идеята им е да показват 3те ключови момента на сайта, които описах вече - детската колекция, социалния аспект при работата с бабите, фонда със средства за възрастни хора.
_________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
piperkov
|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2012 3:22 pm Заглавие: |
|
|
на първо четене ръцете са кофти качество - кофти резолюция и недобре изрязани..
системните неща за търсене, количка, логване бих ги направил с друг фонт, да са по-четливи |
|
Върнете се в началото |
|
|
piperkov
|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2012 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Сега като помисля си споменал, че това е само модел, така, че това с ръцете може би отпада? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2012 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Да, ръцете са там "за малко" :)
Ако сайта бъде одобрен ще се снимат и изрязват нови ръце :) _________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
BORSP
|
Пуснато на: Пет Мар 30, 2012 4:24 pm Заглавие: |
|
|
Сещам се за една книжка на Георги Данаилов, "До Чикаго и назад - 100 години по-късно". В нея автора
отива в САЩ (1990 г.) и описва неща, които са го впечатлили. В един пасаж се описваха американските
баби (по-специално как карали велосипеди с каски, а нашия, по-балкански, се чудел дали каските
наистина ще им помогнат ако паднат). Имаше и разсъждения за цветовете, за това как тамошните баби
харесвали и носели предимно свежи, ярки, силни цветове. Имаше и пример, за дядо в България, който
на гроба на бабата си, бил боядисал парапета жълт. И когато хората го корели за това, той казвал:
"Малко и е черно на бабата, ами и още черно... Не! Нека да и е светло и радостно!".
Това относно наситеността на цветовете и цялостното усещане за... липса на energy. Някак си...
ако се търси подобност с енергийния заряд на бабите тогава защо и шрифта да не е нещо класическо?
От друга страна, ако пък се търси баланс може би едни по-живи цветове биха били добре дошли.
По отношение на четливостта, за хора над 60 годишна възраст, текста е малък.
Като усещане, деликатност и композиция и трите екрана са прекрасни. Единствено бих сменил
мястото на елемента индикиращ на кой слайд сме, централно, над туйтъра. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2012 3:09 pm Заглавие: |
|
|
BORSP, сайта не е таргетиран към бабите (по отношение на четливостта), а към майки между 30-40 години. Ролята на бабите е добавена стойност на продукта, но все пак водещ е самия продукт :)
Mamy Factory трябва да е "модерен винтидж", това е и едната причина да ползвам тези цветове, по-важната обаче е, че това е онлайн магазин и не мога да си позволя да ползвам цветове, които пост фактум ще се окажат в конфликт с цветовата гама на колекциите :) Т.е. по мое мнение е важно интерфейса да бъде тих и дискретен, да бъде фон за колекцията, а не да влиза в конкуренция и дисонанс с нея. От там и решението за неутралните цветове. Някакви ярки бликове дейстително съживяват нещата и стоят добре, но надявам се, че те ще дойдат от самите дрехи.
Продължавайки си разсъжденията за неутралната гама - нямаше как да направя първия слайд (с колекцията) неутрален, а втория с ръцете ярък, защото като се комбинират заедно изглеждат несвойствено и чуждо (прбвала съм :)) ). Не приличат на обединено нещо, на част от цяло...
A и самите клиенти искат всичко да е много софт, нежно и дискретно (което се чете и в маскота - рисуваното на ръка с молив дакелче)...
За навигацията приемам, че има какво още да се помисли по нея!
Шрифта ми е изпратен от тях и се почувствах като да трябва да го ползвам, а и в интерес на истината ми допада детското му настроение. Едновременно с това обаче дясната страна на менюто някак изглежда разхвърляна и рошава... И малко като цяло идва ту мъч!... Обаче ако го ползвах само за трите линка от ляво пък пак не ми се връзваше, защото има някаква условна симетрия в сайта и различните шрифтове от двете страни на логото пак не ме кефеха.... Но да, трябва да се помисли още както казах и живот и здраве и до това ще стигна :))
Мерси за коментара! :) _________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
BORSP
|
Пуснато на: Нед Апр 01, 2012 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Tangerine написа: | ... сайта не е таргетиран към бабите (по отношение на четливостта), а към майки между 30-40 години. Ролята на бабите е добавена стойност на продукта, но все пак водещ е самия продукт :) |
Аха-а-а... къде бил ключа от палатката. Да, в такъв случай - съвсем правилен подход. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Пон Апр 02, 2012 10:23 am Заглавие: |
|
|
В крайна сметка клиента много харесва тази версия, но много харесва и версията на другия дизайнер... и както и в живота става (а какво е дизайна, за да се цепи от общите правила) - нужно ни е да смесим в едно две неща с всичките им достойнства, за да сме напълно щастливи (уж) :)
Така че сега ще има генерални промени и се надявам и цветовете по някакъв начин да могат да живнат повече...
Аз в интерес на истината в началото исках да ползвам такава цветова гама: http://www.behance.net/gallery/Calendar-Girl/2701729
Но както казах хем трябваше да имам неутрален бекграунд за колекцията, хем и трите слайда да изглеждат като част от едно цяло нещо, а тези цветове стояха много доминиращо... И като ги изсветлявах, изсветлявах не сработваше просто....
Сега ще има втори шанс за тях :) _________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
ico
|
Пуснато на: Пон Апр 02, 2012 11:14 am Заглавие: |
|
|
Изглежда добре :)
Тези точки дето показват на кой слайд си по-добре ще седят на някое по забелимо място... щото така по-добре без тях. По интересно ми е как сте решили нещата навътре в магазина. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Sovellis
|
Пуснато на: Пон Апр 02, 2012 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Дизайнът кефи!
Съгласен съм с ico за слайд контролите. Също бих добавил да помислите технически тези шрифтове как ще са реализирани, за да няма разочарование като дойде време за дев имплементирането. IE без anti aliаsing и този скрипт шрифт може да изглежда нечетливо, което няма да се отрази добре на продажбите от кошницата. Като цяло аз бих заложил на по-четлив скрипт/по-голям размер, бих предложил на клиента да разгледа други. |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Пон Апр 02, 2012 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Дизайна наистина кефи.
Аз бих сложил точките ето тук централно:
Интересно ми е и на мен да видя реализацията на вътрешните страници.
В. |
|
Върнете се в началото |
|
|
123acrime
|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2012 1:52 pm Заглавие: |
|
|
Яката работа! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Deskov
|
Пуснато на: Вто Апр 03, 2012 10:51 pm Заглавие: |
|
|
И на мен много ми харесва! Чудничко! :) _________________ If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Greenhorn
|
Пуснато на: Нед Апр 08, 2012 12:26 am Заглавие: |
|
|
Стела, много е приятно да кажа отново. Браво :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
|
Върнете се в началото |
|
|
daskaloff
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2012 7:26 pm Заглавие: |
|
|
всичко е повече от добре, ама шрифта и подретбата на менюто нещо.. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2012 10:32 am Заглавие: |
|
|
И малко дребни илюстрации и халтурки към сайта :)
_________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
BORSP
|
Пуснато на: Нед Юли 01, 2012 12:33 pm Заглавие: |
|
|
Супер са нещата, карат ме да искам така да рисувам. И почти да се науча да плета :)
Сериозно, много са готини, а хлапето и овцата с ламата са върха. Само за последния,
ръцете ми стоят донякъде полово детернимирани - малката розова/женска и голямата синя/мъжка.
Ако са бели както птиците и облаците? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2012 10:58 am Заглавие: |
|
|
Хм, не е било съзнателно това с цветовете и джендър стереотипите... Теоретично текста, който стои под тази илюстрация обяснява как Mamy Factory създава връзка между поколенията - т.е. илюстрацията е ръката на възрастен човек (баба) как се докосва с ръката на дете :)
Мен повече ме притеснява едно усещане за разностилие, което се прокрадва...
Идеята първоначално беше да има снимка + някакви детайли от нея да са илюстрация (както на хоума).
После по ред причини част от вътрешните страници (корпоративната част на сайта) получиха илюстрации в хедъра (Оur materials, Тhe spirit of mamy factory, etc.), които са без снимки...
Освен това маскотчето на бранда (дакела) е много реалистично нарисуван. И докато дребните дорисувани цвъкнИ по хоум пейджа не влизат в някакъв особен стилистичен конфликт с това дакелче, то с останалите илюстрации, които споменах нещата вече не стоят така.
Още едно освен това - на хоум пейджа рисуваните неща са едни такива, тип "небрежни забавни детайли", а останалите, по-големи звучат по-сериозно или по-скоро псевдо сериозно (или "сериозно, с опит да изглежда забавно) и това също е конфликт на настроението, което е заложено на хоум пейджа... То вярно, че тези илюстрации са за корпоративната (по-сериозна демек) част от сайта, но все пак... Можеше и по-фъни и синхронно с хоума да се подходи и там...
И това момченце - сладуресто или не - стилистиката му няма нищо общо с останалите илюстрирани животни (то е по-стилизирано от тях), нито с илюстрацията на дакела.... Отчитам го като грешка! :) _________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
|