Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
And0
|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2012 7:32 pm Заглавие: OSX трагедията продължава |
|
|
Точно минах на mountain lion ... след стандартното четене по интернет за това как да се оправят прецаканите неща след ъпдейт, се оказва, че са вкарали sRGB като стандарт за менажиране на цветовете. Ми ок, обаче сега освен, че всичко изглежда измито, се появява проблем с fireworks който за разлика от фотошоп и други продукти няма модул за калибриране на цветовете.
Можете ли да ми кажете как се справяте с показването на точни цветове под МАК, защото избеснявам с тия промени малоумни. (нямам калибратор който да ползвам за момента). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2012 12:18 am Заглавие: |
|
|
sRGB е стандарт за виндовс монитори.
при условие, че мониторите достигащи Адобското РГБ се броят на пръсти, това защо изобщо те притеснява
Мак не съм пипал от година, но спокойно можеш да му сложиш адобски ргб в колор синка _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2012 1:48 am Заглавие: |
|
|
ValBo
В момента е на Color LCD като му сложа Аdobe RGB и всичко става зверски синьо към лилаво бих казал. Има и други опции в листа с профили, обаче всеки от тях променя цветовете към много крайни стойности на синьо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2012 2:04 am Заглавие: |
|
|
Проблема е, че с colorpicker-a na fireworks ми дава грешни стойности от това което реално е на картинката. Съответно на фотошоп, ми дава реални стойности, защото съм настроил профилите. Тоест профилите са си по дефаулт, но вършат работа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|