Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
muzik
Регистриран на: 02 Авг 2004 Мнения: 137 Местожителство: Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2012 11:39 pm Заглавие: критика за лого |
|
|
Хай пийпс,
Нуждая се от критика във всякаква насока по отношение на бранд проект (с учебна цел).
Нов съм в бранша на лого дизайна и брандинга.
Става дума за проект с наименование БрандМе. След изясняване на основните ценности (effective, independent, sheltering).
Целта на бранда е да предлага подслон на нуждаещи се срещу супер минимално заплащане.
На концепцията за знаме като символ се спрях след солидно количество проучвания, а helvetica дойде от елемента "efficient". Комбинацията дублирана и завъртяна на 180° "ръка" на малкото r на Helvetica образува веещото се знаме.
Благодаря ви предварително и сори ако съм ви избол очите с нещо, което не осъзнавам, че е ужасно...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ducklin-th

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2012 2:03 pm Заглавие: |
|
|
така ми седи като лого за издателска къща или софтуерна компания
може би заради заигравката в r, която ми напомня на Windowsкото лого _________________ MEM Studio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
georgi stoyanov

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2012 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Не мисля, че това е правилния символ за тази дейност. Както каза и ducklin-th седи малко издателско. Бих ти дал една идея на прима виста ...защо не пробваш с някое охлювче интегрирано в C,O или Е-то на пръв поглед повече ми се асоциира с темата за подслона и т.н. А като изпълнение лайт версията смятам, че е по-добре. Може да се поработи повече върху знамето , да бъде по-раздвижено и заоблено. , дано съм ти бил полезен ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muzik
|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2012 3:18 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за безценната помощ! От това, което казахте плюс някои допълнителни мои размишления, реших да се върна към по-стара концепция (щит), понеже го "видях" по следния начин:
Старата концепция за щит ми се стори прекалено "остра" и въпреки, че харесвам много резултата, го оставих на заден план.
Благодаря ви отново! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2012 7:49 pm Заглавие: |
|
|
правилния подход е да се свърже с предмета на дейност...
в случая тоя е "подслон"
нито флаг нито щит е удачно...
заигравката с флага е гот но.. не е удачно като символика
Успех! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muzik
|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 12:07 am Заглавие: |
|
|
Благодарение на помощта ти, DR2, достигнах до варианта с който съм най-щастлив:
Харесвам го защото е безобразно просто и е съставено отново от тази прословута буква r на Helvetica, по която незнайно защо в последните два дни съм се вкопчил като в не знам и аз какво.
Благодаря ви отново за помощта! Чуждото око е страхотна помощ за мен! _________________ obsessed |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 2:28 pm Заглавие: |
|
|
То хубаво, ама изглежда да е като за извънземни... _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
N1kk3l

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 2:46 pm Заглавие: |
|
|
Аз рядко се обаждам тук, но позволи ми да си изразя мнението. Не е за проекта конкретно, а за нагласата.
Мисля че е много лош навик да се вкопчваш е един детайл и самоцелно да го чоплиш умопомрачено с дни. Едно от най-важните качества които един дизайнер може да притежава според мен е добрата преценка на ситуацията. Трябва да можеш да си признаеш на себе си кога нещо не се получава и да можеш да го захвърлиш без сантименти и да потърсиш решенито на друго място.
Помага много и във работата с клиенти :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 3:04 pm Заглавие: |
|
|
Aз си позволих за 2 минути да пробвам нещо по темата, ако смяташ че има хляб може да си го развиеш, шрифтът е примерен.
 _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muzik
|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 4:25 pm Заглавие: |
|
|
Хахаха ще си променя бранд концепцията на: sheltering for aliens! Мисля, че Vaughan Oliver доста ще се посмее, докато го презентирам.
cutepoison — да това определено е най-очевидното и първо нещо, което може да се направи. Проблемът е там, че когато представих този (първи) вариант бях критикуван за опита си да мина метър и как не съм изследвал други територии. Аз лично намирам този вариант за най-подходящ. За съжаление преподавателите са запознати с процеса много от близо и не мога просто да ги филмирам с някоя история която да продаде дизайна.
Припомням, че проекта е учебен. Има няколко детайла, които много пречат на свободата на действие, като в тях влизат обоснования на задание, някакви много псевдо проучвания, извличане на съществени стойности, но не от реален бранд а от себе си, което е супер тъпо принципно но хайде.
Реално аз имам свободата да променя бизнеса/посоката на бранда но не мога да променя посланието, което е просто нелепо, защото реално много противоречи на действителността и процеса, с който се опитват да ни запознаят. И разбира се имаме някакво никакво време за да го изпълним. Разбира се от нас не се очаква да покажем някакви невероятни резултати. Единствената причина да се напъвам е защото желая.
Имам изключително сериозна работа на хартия, дори сега като отворя sketchbooka със сигурност ще видя поне 3-4 неща, в пъти по-добри от това, което бутах до момента, но ми се искаше да направя нещо безобразно семпло, като мисля, че го имам в лицето на това с извънземните :)
N1kk3l — чопля го от личен интерес, не защото искам задължително това да е елементът.
Благодарности от къщичката с извънземните! :))) _________________ obsessed |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|