Graphilla.com :: Преглед на тема - борбата с грипа продъжава с всички средства

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

борбата с грипа продъжава с всички средства

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Zing

МнениеПуснато на: Сря Ное 12, 2003 9:21 pm    Заглавие: борбата с грипа продъжава с всички средства Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
reverned

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 12, 2003 9:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааа! Най-после някой и тук да постне нещо, направо мухляса тоз форум.. Ма имам малко критики..
Мене лично си ме кефи като идейка, ма шо етикета толкоз тъмен? Нищо не се вижда, а нали там се мъдри "вицът". Не ме впечетлява като цветове, нито като рендер, нито като текстури (тоест едната текстура).. Тоз area shadow отзад ми седи много нелогично. Такъв се получава единствено ако обекта е осветен индиректно (дифузно), а в случая нищо не ми подсказва за подобна светлинна постановка. Като композиция не е зле. Въобще можеш да го раздвижиш нещата в страшно много аспекти. Незнам защо всичко е черно. Въобще, не виждам никаква живопис в гледката. Сложи малко повечко цвят. Средата на обектите като цяло ми е много странна. Лично аз бих интерпретирал темата с шишенцето и хапчетата върху някаква мазна стара покривка примерно и бих осветил с някое яко hdri най-малкото - не ти трябват много повече елемнти за да освежиш гледката. Та тва е според мене - повечко живопис - GI, малко color bleeding..
Аре, искам да видя следващия вариант!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2003 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Hehehehe ideino e Tumbi :)))) Mai i az shte minawam na takiwa lekarstwa ako ne pochna da se nawlicham po-dobre sutrin.

Ya dai podrobnosti -- na kakwo e, kuw renderer?

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2003 8:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

da..naistina e malko B&W.. na men pyk ne mi haresva materiala na hap4etata - ne e dostaty4no lyskav, butilkata(ako e styklena)syshto...
i naistina senkite ne sa ot nai-dobrite... spored men, na kartinkata i lipsva akcent .. :) sloji nqkyde neshto... znam li i az ;) nqkoi umrql grip naprimer ;P
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
atmos

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2003 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

you got to be kidding... right ?
Zing

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2003 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos_fear написа:

не чуам Ингилизки - транслате молим

иначе и белото и черното требе да са пластмаса - ама хич не мезат на такава де - предполагам се дължи на безграничните ми познания за МенталРей и мая

дам ша препраааме кога има фреме
Върнете се в началото
ovendelon

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2003 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos_fear написа:

basi vzemi se dryj po-estestveno i prili4no
Върнете се в началото
atmos

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2003 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми на мен първото нещо, което ми се набива на очи е самата форма на шишенцето. Са изобщо незнам ква е идеята ти, но ако не ме лъже паметта то шишенцата за хапчета са леко по малки и тумбести. Сега в момента е тръгнало да изглежда кат малка бутилчица с алкохол но кат и видиш гърлото ии...

Другата критика ми е относно етикета, но нея ще ти я спестия щото изобщо незнам това какво трябва да стане и какво ниво на реализъм търсиш у този пик

ае успех
Zing

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

его

Върнете се в началото
reverned

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Еееее, съвсем друга история си е тва вече!
Всичко дет треа се вижда си се вижда, приятно ми е кат го гледам.. Светлината е по-топлата от задънващата се студена shadowed area.. В ТОЗИ случай вече мога да си представя че осветлението е дифузно - дневно и блърнато под влиянието на квото и да било там. Кефат ме двете отражения по bevel-а - подсказват в известна степен формата. А тва в случая е много важно, тъй като шишето тук е едно огромно, отровно черно петно. Ако го изсветлиш малко да се вижда рефрактнатата геометрия отзад ше е оше по-яко. By the way, бих направил тези две отражения да следват изцяло формата - отдолу до горе и да не са еднакво широки. Етикета си се вижда перфектно..
Просто подскажи формата с дъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъълги отраженийца. Мноо ме кефи хапчето дето се вижда вътре. Горе при корка трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да хвърлиш спекулар на некой ръб - никъв обем нема са. Иначе незнам, тва е поне 100 пъти по-яко от първото. Доста неща се изясняват вече. Не се притеснявай от тва че нямаш фон, който формата да изкривява за да се разчитат обемите. Можеш да постигнеш много неща рисувайки със спекуларите. Ако ще изсветляваш шишенцето (което силно ти препоръчвам), сложи некъв бъмп на дъното да се кефим:)
Аре, почва ми харесва, искам още (тва последното май го казах вече де..)
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

двете бели петна - са си ламбите
2х ареа лампи - както снимат фотографите - поне така сам виждал тук там така да фотат а отзад един чаршаф ако може да е сивичък и да не е много намачкан
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2003 9:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

супер е, tumbi! далеч по-добро от първорто като изпълнение. материалите много кефят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
atmos

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 1:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ктитика:

като за начало ми прави впечтление колко тънко ти е стъклото. Най-добре се вижда при гърлото където е вкарана тапата. Аз лично си представям подобно шишенце от доста по дебел материал. Като цяло съдържанието му трябва да е добре изолирано и ... което подсказва, че е логично да е по дебеличко.

втората ми критика е свързана с етикета и по-точно това, че малко ти се слива с цвета на шишето. Колкото и да са еднакви цветовете това не означава не е редно да изглеждат по подобен начин ( може и да е от монитора на които съм в момента ^_^ ). Шишенцете трябва да е по лъскаво и с по ярки и отсечени speculat-петна докато етикета ( според мен де ) трябва да е някак по матов. Ярките петна да са по размазани и т.н.

и последната ми критика е относно корковата тапа която в момента ти седи много изкуствена. Една такава с идеална форма. Поуръфай я малко де. Направи и текстурата към дъното да е малко по тъмничка. Да има пръстен малко над мястото където влиза в шишенцето и т.н.

ааа и не прави етикета да е 100% прилепнал по шишето. Сега незнам дали ти е отделен материал, но си мисля че ще е добре ако е. Направи го малко по разлепен на места

ае успех
Zing

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 1:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos_fear написа:
ктитика:

като за начало ми прави впечтление колко тънко ти е стъклото. Най-добре се вижда при гърлото където е вкарана тапата. Аз лично си представям подобно шишенце от доста по дебел материал. Като цяло съдържанието му трябва да е добре изолирано и ... което подсказва, че е логично да е по дебеличко.

втората ми критика е свързана с етикета и по-точно това, че малко ти се слива с цвета на шишето. Колкото и да са еднакви цветовете това не означава не е редно да изглеждат по подобен начин ( може и да е от монитора на които съм в момента ^_^ ). Шишенцете трябва да е по лъскаво и с по ярки и отсечени speculat-петна докато етикета ( според мен де ) трябва да е някак по матов. Ярките петна да са по размазани и т.н.

и последната ми критика е относно корковата тапа която в момента ти седи много изкуствена. Една такава с идеална форма. Поуръфай я малко де. Направи и текстурата към дъното да е малко по тъмничка. Да има пръстен малко над мястото където влиза в шишенцето и т.н.

ааа и не прави етикета да е 100% прилепнал по шишето. Сега незнам дали ти е отделен материал, но си мисля че ще е добре ако е. Направи го малко по разлепен на места

ае успех

ama sto da go pravya orufano i nabruchkano?
mi ne sta iskam da e laskavo
da myaza na snimkite deto gi pravi edin batko fotograf na batko LH za shushetata s vinceto

mai trebashe po rano da go kaza da da da da :)
Върнете се в началото
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

dam, i az imam kritika kym stykloto - pyrvo 4e trqbva dae maaalko po-debelo i vtoro - stykloto ne e estestveno da e s takiva ostri rybove, zaobli gi - govorq za rybovete gore na gyrloto... syshtoto vaji i za korkovata tapa - i tq trqa da ima malko zaoblen ryb za da e estestvena i malko moje da i otkysnesh nqkoe drugo par4ence :)) sha pomogne za realizma... drugata mi zabelejka e kym hap4etata - oshte sa matovi - trqa sa lyskavi ...:)) pone az sym pil samo takiva ;)
Zing

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 9:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

май финал?

Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2003 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tumbi, bratche, sya da ti kazha edin trick za prawene na gotini stukleni raboti (usobeno shisheta, pipilnitsi, wazichki, etc.) Nachi, renderera kato renderira (pu ebasi i tupoto zwuchi :)))) ti prosledyawa powedenieto na swetlinata kato minawa ot praznoto kum stukloto (IOR sredno 1.5 s malki wariatsii w zawisimot ot towa kakwo ima wuw sustawa na samoto stuklo -- ama taka ili inache sa sled desetite sled zapetayata) prawi edno izkriwyawane na swetlinniya luch. Sled koeto na izlizazne ot stukloto IOR-a ne se promenya, shtoto tam nema nishto. UBACHE, na zhiwo towa ne e taka. Na zhiwo na izlizane ot stakloto swetlinata se prechupwa OSHTE edin put, zashtoto nawliza otnowo wuw sreda, koyato e razlichna otkum IOR ot vacuuma -- wuzduh ((IOR 1.0003, za po-kratko obiknoweno e prosto 1) . Renderera towa wtorichno prechupwane ne go prawi, i kato rezultat stukloto obiknoweno izlgezhda po-tunkostenno i nyama neobhodimata plutnost i obem -- abe, nakratko, ne sedi 100% ubeditelno.

Za da oprawish toya problem prosto wuw wutreshnostta na butilkata, pipilnika, wazichkata, ili kwoto i da bilo tam e prosto prawish oshte edin obekt (nai-lesno e prosto da naprawish scale/clone ili duplicate/scale ili kwoto i da se wika tam wuw LW ako pak si minal na nego :)))) i sled towa da mu nalepish edin material koito e 100% transparent, no koito ima IOR-a na wazduha. Kato rezultat, imash dwoinata refrakstiya ot "na zhiwo" i w kraina smetka stakloto ti izglezhda mnogo po-ubeditelno.

Sya ne znam nai-advanced rendererite dali imat setting IOR na okolnata sreda, no pri wsichki sluchai toya prozrachen obekt sus IOR na wazduha nema da nawredi :))))

Inache kartinkata mnogo me kefi. Az lichno (shtoto obicham da mi e po-sharenko) samo malko bih uwelichil Glossinessa na hapchetata, shtoto w momenta mi sedyat leko gumeni, a puk zhelatinowite kapsuli imat po-ostur blick (oswen ako ne sa prashasali :))))

Aaaaaaaaaaaaaaide,
Drone

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
skynet

МнениеПуснато на: Чет Ное 20, 2003 12:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

materiala na hapchetata moje da go napravish po-luskav, edin dof, malko scratches tuk tam i zaspiva :)
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Чет Ное 20, 2003 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnooo qko stava....

A za stykloto:
tova deto Drone go kazva e mnogo pravilno samo edno predlojenie....predi vreme mislq che Nixon beshe pusnal edna statiq (na pdf) ot 3d World za stykla....ta tam nomera beshe che modela ima oshte edin sloj poligoni deto sa s obyrnati Normali ta te pravqt obratnoto prechupvane....Ti tova mojesh da si go napravish prosto kato copirash shishenceto i go scalenesh, lekichko de..(kakto vika bate Drone) ama posle samo mu flip-vash normali-te i mu slagash syshtiq material kato na shishenceto ti - taka veche shte ti se poluchat dvete prechupvaniq syvsem vqrno.....ili pone az taka si mislq.... ;)
atmos

МнениеПуснато на: Нед Ное 23, 2003 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

начи прави ми впечтление че етикета ти седи някак неестествено на бутилката. Аз лично като ти гледам работата си изграждам горе долу следната представа за етикета ( sorry ако досаждам с критики ама така виждам аз нещата ) Бутилката е видимо празна от съдържанието си което вендага ме навява на мисълта, че тази бутилка е видяло много местене и пипане и е от доста време в допир с околната среда. Самия допир с човешката ръка малко или много ще рефлектира на материала на хартията която би трябвало да се разлепи на места и да е на леки мазни петна. Също така по крайщата ще изглежда леко изтъркана и цветът няма да е еднакъв по целия етикет.
Мазните петна важат и за материала на самото стъкло, което също ( та даже и повече ) ще бъде променено от въшната среда. Трябва да има леки драскотини особено по дъното и т.н.
Тапата също има нужда от уорк но ти си каза че не искаш да я пипаш затова ще ти спестя комента си.
За хапчетата гледам са ти казали вече :))

ае успех
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети