Graphilla.com :: Преглед на тема - Нова Генерация!
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нова Генерация!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RG®



Регистриран на: 07 Дек 2002
Мнения: 5656

МнениеПуснато на: Сря Яну 14, 2004 10:56 pm    Заглавие: Нова Генерация! Отговорете с цитат

Концерт на Нова Генерация

На 16.01.04 във Военния Клуб ще се състои концерт на Нова Генерация, организиран от DS Music със съдействието на e-pay.bg. Култовата група ще излезе на сцената в състав: Алина Трингова (вокали), Катя Атанасова (вокали), Мишо Пешев (клавирни, вокали), Мони Воев (китара), Васко Гюров (бас) и Дани Годжев (барабани).
Нова Генерация възниква през втората половина на 80-те години на миналия век, когато под това име се събират Димитър Воев, Кристиян Костов, Михаил Пешев и Алина Трингова (с гост-музикант Кирил Манчев). Предвестник на Нова Генерация е пост-пънк групата Кале, в която участват Митко Воев, Васко Гюров и Кирил Манчев. Текстовете на Кале стават причина за скандал на Първия софийски рок фестивал в Летния театър, където по средата на "Епитаф на Кале" им изключват микрофоните и ги свалят от сцената. През 1988-ма Кале официално се разпада, но парчетата им продължават да се свирят на концертите на Нова Генерация. Васил предлага да се направи нова група под името Нова Генерация по текста на Димитър "Нова генерация завинаги”. Емигрантската вълна в началото на 90-те години променя състава на Нова Генерация и през 1991 г. във формацията влизат : Димитър Воев, Екатерина Атанасова, Георги Стоилов (Мефисто) и Мони Воев (Абсолютно Начинаещи).
Групата се събира за концерт отново след 11-годишна пауза - последният концерт на Нова Генерация с покойния лидер Митко Воев се състоя през лятото на 1992 година. Заявка за завръщане на групата се появи на организираното от DS Music и подкрепено от e-pay.bg “New Generation Party” на басейна Спартак на 27.06.03, където членове на Нова Генерация, заедно с гостуващи гост-музиканти изпълниха няколко парчета.
Освен концерта на бял свят ще се появяват на CD албумите “Forever”, 1991 г. и “Отвъд Смъртта”, 1992 г., които досега не са издавани на компакт-диск. Ще бъде издаден и албумът “Jazz и Лирика” на групата “Wozzek и Чугра”, в която участват музикантите Митко Воев, Георги Маринов и Чугра. Дисковете ще излезнат под лейбъла DS Music. На 06.01.2004 в предаването “Вечерна Смяна” на музикалния канал ММ ще бъдат представени два нови клипа: “100 Години” на Нова Генерация, а на 15.01.04 в “Интерактив” - “Соня и Салът” на Wozzeck и Чугра. Автори на клиповете са Светослав Драганов и Анна Стаменова. Клиповете са реализирани със съдействието на е-pay.bg, а клипът на “100 години” е създаден с оригинални материали на Нели Воева и могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на групата – http://newgeneration.cult.bg/index.php?news=1, където могат да бъдат намерени и други интересни факти около Нова Генерация, като интервюта, биография, текстове на песни и новини около настоящето развитие на формацията.
Концертът се провежда със съдействието на e-pay.bg, а медийните партньори за събитието са БГ Радио, Инфо-радио, радио Нет, радио Романтика, радио Експрес, RFI, порталите dir.bg и Cult.bg и Програмата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PIL



Регистриран на: 17 Дек 2003
Мнения: 27

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 1:34 am    Заглавие: Концерт на Нова Генерация Отговорете с цитат

Там сме ... Но предният път беше ад ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov