Graphilla.com :: Преглед на тема - ъъ, ригване?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ъъ, ригване?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 9:08 am    Заглавие: ъъ, ригване? Отговорете с цитат

сами ли си правите скелета или ползвате готови работи?
и после сами ли си го анимирате?
а скриптове или там физика ползвате ли?
някой ползва ли character studio?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 12:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zawisi :)))

Za kwo pitash -- Maya, Max?

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 12:49 pm    Заглавие: Re: ъъ, ригване? Отговорете с цитат

Imperial Friedrich написа:
сами ли си правите скелета или ползвате готови работи?
и после сами ли си го анимирате?
а скриптове или там физика ползвате ли?
някой ползва ли character studio?

mnogo ti e stranen vuprosa man, shtoto ne e konkreten...ako e za nqkakvo prouchvane - ok - ama ako se opitvash da izvadish niakakva informaciq shte triqbva da kajesh kakvo tochno te interesuva:)Kakto kaza Drone zavisi ot sluchaq taka ili inache.
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 12:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами за max

бтв наистина тия дни си играя малко (ма съвсем малко) с maya но тва е поради необходимост и няма отношение към въпроса

имам предвид, като си правите човече някакво, кокалите сами ли си ги правите, или ползвате готови работи. Щото имам едно човече да правя, просто си върви няколко крачки напред и character studio ми върши работа, обаче ми се струва че в по-сложни случаи контрола с него не е достатъчен
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Drone

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 1:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Character Studioto e idealno neshto -- ot nego mozhe da se oplache samo nyakoi, koito ne e prawil full rig (IK/FK/driven keys) wuw Maya na ruka :))))

Character Studioto ti dawa control wurhu wsichki joints deto sushtestwuwat w choweshkoto tyalo. Ako iskash oshte -- slagai dopulnitelni obekti (za zhenski gurdi ako iskash da imat secondary motion, primerno). CS w kombinatsia s Morph e zhelezna systema :))))

Върнете се в началото
luzterin

МнениеПуснато на: Пон Фев 23, 2004 2:43 pm    Заглавие: rig rig Отговорете с цитат

mdaa interesna tema se poluchi... az polzvam final rig 1.2b za maya.... vutre ima fk/ik kontroli gotovi.... no kato se pochne edno paint skin weight tool.... i iiiiiiiii basi uzasa.... ima edno the setup machine to obache e plateno ... nqkakvi nabludeniq da imate ot nego ?... pishe che:

By automating the setup process, The Setup Machine for Maya makes it possible for everyone to enjoy the benefits of animating with a high-quality rig. TSM for Maya:

Eliminates the need for special setup skills
Builds a powerful, easy to use rig for any character or creature
Saves hours or days of priceless production time
Gets you animating sooner

ta... nqkoj da go e testval tuj chudo
Zing

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

най-бързо става така :о)

Върнете се в началото
luzterin

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 12:48 pm    Заглавие: XSI ? Отговорете с цитат

ave stava burzo taka no za nqkoi hora... :)))))) az kat si pusna xsi i nemoga da si vrutna scenata :)))

probvah "the setup machine" ... aaaa final rig e po dobro spored men i e free... i kontrolite sa po dobri... imam edno character studio za maya... koeto nqma nishto obshto s tova za maxa... nego ne sum go testval... no se sumnqvam i to da e nshto po osobenno...

no pak neshtata sa svursheni na polvina... sled kato avtomatichno imam skelet ik/fk.. kontroli za opravlenie i sum napravil smoot skin.. ostava GOLEMMIQ PROBLEM sus Paint Skin Weight toola... mnoogo bach bahti chudoto... moze bi shtot oshte ne gi znam pinizite no sum risuval tegla sigurno 5 dena.... i sega sum na etap influence objects... koeto sigurno shte e oshte tolkoz...

ne znam kak e v xsi nito v maxa... no v mayata dokato napravish edin character da se murda kat horata..... dosta rabota trqbva da otmetnesh...
moze bi ako praish tuj neshto ejednevno shte go zaburzash celiq proces ...

ima li nqkoj koito e probval i xsi riginga i maxa i mayata... da kaze koe e naj burzo.... ?
ovendelon

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 12:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

luzterin: probvai da paintvash prez warp ili predi smooth-a, zashtoto se grijish za dosta po-malko verts. polzvai mirror skin weights-a - pesti dosta vreme. a ve4e influence-ite sa kurava rabota te i driven keys nqmat skatavki ;) bi4at si se dosadno bavno i metodi4no :))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Drone

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 12:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Luzterin,

Az si perdasha wsichko na ruka, shtoto me kefi, a puk i si e drugo ebasi :))))

Ot mene edin suwet -- ne slagay Smooth Bind, nyama smisul. Slagai si Rigid, imash si control nad Vertex Weights, i sus Lattices si donaglasyawash neshtata. Paint Weights si e E%@! $#&*@%$ *#$#*&(A -- i pri mene se wurti kofti :))))

Tumbiiiiiiiiiiii, taka NE E CHESNO!!!! To samo ti tryabwa i Button Generate Character ebasi :)))) Twa XSI e kato Poser, deba :))))

Върнете се в началото
luzterin

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

thanks to all

Drone: hvurlqsh me vuv razmisli za toz rigid bind... nikoga ne sum go polzval... slushah batko alex alvares che neshto mai ni sa radvashe nogo nogo i vikam dai da tzukam smooth... shte testvam.. .thanks
ovendelon: prez wrapa paintvam man.. tzepih charactara na parcheta.. ot tam mirror im davam... ma pak neshto mi e bavno... basi :( az si misleh che neshtata stavat dosta po burzo....

sii ..!@# ma...ta, qsno, nqma izmukvane :) pochvame da kopame zdravo...
Drone

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 2:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami wizh, Smooth Binda si e nai-dobroto, prosto mnogo chesto nyama nuzhda ot nego -- towa e wsichko. Kombinatsiyata Rigid/Lattices e dostatuchno dobra w 75% ot sluchaite.

Inache, nai-dobrata kombinatsiya za Bind e na Stahlberg spored mene -- eto edin tutorial (ako ne go znaesh weche, de :))))

http://www.optidigit.com/stevens/rigtut.html

Върнете се в началото
luzterin

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

thanks drone...
Ixtiandur

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 2:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно навреме отворихте темата. Някой случайно да знае линк към туториал за maya, засягащ ригването на механични части задвижвани от хидравлика. Кофата на багер примерно, или по точно специфичното
движение на хидравликата. Мерси предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Drone

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 4:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PPP, za takowa neshto rig ne ti trebe. Prosto si naglasyawash pivotite da ti se namirat w tochkite na wurtene, i posle si prawish hierarchy-to, i si gotow. Nema nuzhda ot bones, bindings, etc. Twa e mnogo prosto, naistina. Eto twa go naprawih za 15 min ot scratch -- wizh kak se durzhi -- wsichko e pivots&hierarchy.

www.drone3d.co.uk/dump/Landing_Gear_test_01.avi

Okolo 2.4 MB e fila.

Върнете се в началото
Ixtiandur

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много. Ще загледам веднага. Предполагам става за по-комплексни контрукции. Оказа се, че трябва мааалко да наваксам с ригването за конкурса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Drone

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Nema znachenie dali e po-slozhno. Rig sus Bones i Skin ti tryabwa za nelineina defomatsia na obekt. Pri bager nyama stawi, ima suedineniya. Ramoto na bagera ne si promenya powurhnostnite parametri e zawisimost ot polozhenieto si. Wsichko e twurdo i zhelezno. Rig mozhe da ti tryabwa samo ako imash MNOGO obekti i iskash da si spestih rabota. Ama dori i togawa az lichno bih trugnal s Hierarchy, zashtoto shte ti spesti chasowete, prekarani w naglasyawane na Vertex Weights.

Върнете се в началото
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2004 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ne slagay Smooth Bind, nyama smisul. Slagai si Rigid, imash si control nad Vertex Weights, i sus Lattices si donaglasyawash neshtata.

Donjakade sam saglasen za "rigid bind", verno e 4e imash kontrol nad vseki vertex, oba4e mojesh da ludnesh da naglasjash razli4en "weight" na vseki edin ot tjah (osobenno ako ti se padnat dosta ot tjah).Spored men, zavisi ot slu4eja...smooth bind si ima i svoite preimushtestva, i "paint weights" si e mnogo hubava funkcija, mojesh da postignesh mnogo interesni efekti dosta byrzo s neja.
Oba4e ne mislja 4e slaganeto posle na "Lattices" e mnogo elegantno reshenie na problema (makar 4e i az sam go polzval tova ponjakoga).Prosto neshtata stavat prekaleno obyrkani i kolkoto sa pove4e tolkova po-obyrkano stava posle....

P.S. Vsi4ko po-gore se otnasja za Maya
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети