Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
reWave

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2004 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Уффф много зле :)
Ако не сте разбрали до сега - занимавам се от скоро непрофесионално (всмисъл, че не работя това -ученик съм още, не че ги правя безплатно) с уеб дизайн в свободното си време. Сега един познат ми каза, че са му дали заявка за сайт на представителство на Опел (и евентуално още доста автомобилни фирми) за Бургас и той се обръща към мен. Това ще ми бъде най-големият проект досега и проблемът е, че направо не знам колко $ да искам :( Сори, че пак повдигам въпроса, но не знам какво да правя. На страници ли се плаща или как ? Или казвам, че ще го направя за 1 седмица и той ми плаща за това време работа (на час) или има други варианти ? Съжалявам ако ставам досаден, но се надявам да ми помогнете :/
Благодаря предварително ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2004 1:36 pm Заглавие: |
|
|
reWave написа: | Сега един познат ми каза, че са му дали заявка за сайт на представителство на Опел (и евентуално още доста автомобилни фирми) за Бургас и той се обръща към мен. Това ще ми бъде най-големият проект досега и проблемът е, че направо не знам колко $ да искам :( Сори, че пак повдигам въпроса, но не знам какво да правя. На страници ли се плаща или как ? Или казвам, че ще го направя за 1 седмица и той ми плаща за това време работа (на час) или има други варианти ? Съжалявам ако ставам досаден, но се надявам да ми помогнете :/ |
az na tvoia poznat takava suma shteh da mu zabia che da go svie ishiasa momentalno:). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2004 1:41 pm Заглавие: |
|
|
Друже, усещаш ли че си дошъл на място където се събират професионалисти, които си изкарват хляба с уеб дизайн и разпитваш колко да струва страница която ти правиш в свободното от училище време?! Ти си начинаещ, твоя труд в момента има много ниска цена, защото изобщо не си наясно какво и как трябва да правиш!
Единствения съвет който мога да ти дам е:
Уточни прецизно всички, ама всички детайли по поръчката, до последната подробност. После сметни колко дни ще ти трябват за да я изпълниш. Увелечи това време с 30% процента /умножаваш по 1,3/. Реши какви пари на ден искаш /не питай хората тук колко взимат защото не си дорасъл!/ и ги умножи по броя на дните! Получаваш сума, около която можеш да преговаряш.
Съвета ми е да не се настройваш оптимистично за цената, защото щом взимат човек с твоя "опит", значи си правят сметката да им излезе почти без пари! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
reWave

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2004 11:03 pm Заглавие: |
|
|
BadmotherfuckeR: хехе ;)
n1x0n: не знам какъв ти е точно проблема и защо се заяждаш с мен... Не съм претендирал да взема много пари, нито съм казал, че мога да се сравнявам с хората в web design. Просто питах по какъв начин се смята колко излиза сайта. Разбрах как и ти благодаря... Останалото не ми се коментира... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2004 4:17 am Заглавие: |
|
|
:) мале тука сичкуу разбираме:) само да вметна едно е да искаш друго е да можеш и трето и четвърто е да се вземат добри пари за тая работа! та на въпроса колко ами за секи влак си има пътници. та ценита там биват (във влака де) 1, 2, и 3-та класа. 1-вата класа тука вече стана ясна. 2-та бай Еднко я спомена а 3-та сега ще ти я обесня: подбиваш цените който тука взимат доста хора с опит и даваш 100-150 евро за гр.дизайн и там колкото иска програмиста в начален стадий на зануляване и ще дойде максимум 250 евро. само че това е максимум за минумум качество:) смятам ме разбра:) а пък като направиш такъв сайт т.е. за 3-та класа пътник по добре не поствай линк че наистина не е удачно да се хвалиш как си подбил цените на хората. а пък ако си точен пич направо ще откажеш такава поръчка, освен ако не си умрял за "леб" и се цъклиш от глад _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2004 4:29 am Заглавие: |
|
|
Abe napisvash na edin list: Fast, Good, Cheap ....i mu kazvash na klienta da si izbere koito i da sa dve ot tjah, no ne i tretoto !!! :)))
T.e. tretoto njama da moje da byde postignato ;))) _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
reWave

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2004 11:22 pm Заглавие: |
|
|
DR2 и TheViolator: Мерси ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrape

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2004 10:52 am Заглавие: |
|
|
reWave написа: |
n1x0n: не знам какъв ти е точно проблема и защо се заяждаш с мен... |
rewave , nikoi ne se zaqjda s teb .. nixon ti go obqsnqva i to mnogo pravo sha znaish ... vslushai se dobre v dumite mu zashtoto pravo govori :) kazvam go ne ei taka da se namira prikazka a mi go kazvam ot opit :)
Uspeh _________________ gimme d gal |
|
Върнете се в началото |
|
 |
reWave

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2004 12:31 pm Заглавие: |
|
|
scrape написа: | reWave написа: |
n1x0n: не знам какъв ти е точно проблема и защо се заяждаш с мен... |
rewave , nikoi ne se zaqjda s teb .. nixon ti go obqsnqva i to mnogo pravo sha znaish ... vslushai se dobre v dumite mu zashtoto pravo govori :) kazvam go ne ei taka da se namira prikazka a mi go kazvam ot opit :)
Uspeh |
OK ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|