Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
[mighty]
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2004 8:13 pm Заглавие: |
|
|
mnogo off vze da stava :))
ama onq font nameri li go shtoto nasqkude iskat $$$ pari za nego |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2004 8:43 pm Заглавие: Re: моята гледна точка |
|
|
BadmotherfuckeR написа: | sebastianz55 написа: | heltevica, |
takuv niama oshte mai:)))
nachi lichno za mene Verdana i Tahoma sa mi nai udachno za chetimost kato ima textove nekvi. Arial-a sum se pital mnogo puti shto go polzvat i to dosta izvesnti company v tehnite sites dokato ne popadnah na edin corporate manual mai beshe na France Telecom kudeto pisheshe " pri nevuzmojnost da se polzva fonta koito e izbran (v sluchaia mai Meta) za web site da se zamesti s Arial". a Helveticata izobshto ne sedi dobre i e dosta trudno chetima bez anti-aliasing na 10-11-12px pod PC. predi dosta gledah che za text dosta ot sitovete koito praviat Design.ru polzvaha sans-serifen font i se trvurdeshe che bil po lesno chetim na monitor, moje i taka da e, mene obache nemi haresva neshto. |
ami a sq de :) az pa predi baq vreme beh 4el pak nekwa takaa statiq na pak nekwi guruta beha - ta horata tam pi6eha, 4e po princip serifnite fontowe sa po-4etliwi i ne slu4ajno preobladawa6tata 4ast ot knigite, kydeto imame golemi tekstowe s otnositelno malyk kegel se izpolzwat imeno serifi - i tam si obqsnqwaha kak po-dobre se vyzpriemali ot 4owe6koto oko i t.n.
i pak w taa statiq pi6e6e, 4e kogato takyw text trqbwa da se pokazwa na monitor - sitnite serifi ne sa po-4etliwi ot sitnite sans fonts, a tykmo obratnutu - ne si spomnqm to4no obqsnenieto, no ideqta be6e, 4e "zavyrtulkiti" na serifite w kombinaciq s na4ina na vizualizaciq (4rez pikseli) deistwat obyrkwa6to edin wid ...
abe ne znam dali gu obqsnih kat orata, no po4wam da se ubejdaam, 4e w kraa na krai6tata maj ne6tata opirat do li4en izbor, uset i ot konkretniq slu4aj
i we4e kat za puslednu men li4no "Georgiq" za plain text s malyk kegel nou si mi areswa i ako slu4aq pozwolqwa gu polzwam ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gligi
|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2004 11:35 pm Заглавие: |
|
|
Позволете да обобщя:
Няма добри и лоши шрифтове/дизайн.
Има подходящи и неподходящи шрифтове и дизайн*.
Има шрифтове с широка и такива с тясна сфера на приложение.
Също има определени дизайни, които се приложими за широк набор от цели, както и такива, които задоволяват само точно определена нужда.
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2004 11:35 pm Заглавие: Re: моята гледна точка |
|
|
mucho написа: | i we4e kat za puslednu men li4no "Georgiq" za plain text s malyk kegel nou si mi areswa i ako slu4aq pozwolqwa gu polzwam ;) |
А, точно така. И аз Georgia най я харесвам, дори Графилата ми е с нея.
Доколкото си спомням Georgia и Verdana са правени от един и същ човек като целта е била единствено да се визуализират на екран. Затова и не изглеждат добре на принт.
А Arial въобще не ме радва за веб - прекалено е висок и сбит за ширината си. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2004 11:24 am Заглавие: |
|
|
gligi написа: | Позволете да обобщя:
Няма добри и лоши шрифтове/дизайн.
Има подходящи и неподходящи шрифтове и дизайн*.
Има шрифтове с широка и такива с тясна сфера на приложение.
Също има определени дизайни, които се приложими за широк набор от цели, както и такива, които задоволяват само точно определена нужда. |
i edin mormot zavivashe shokolada v staniol... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2004 1:20 pm Заглавие: |
|
|
отговор: охххх... човеко(iDesigner-e), где си бил през последните години... понятието "pixel font" да ти говори нещо? а? а?... има ги с тонове навсякъде... _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2004 2:08 pm Заглавие: |
|
|
bile ..toi e idesigner..ipod..imac.. ot de nakade she e chuval...
fonta dokolkoto vijdam deto e polzval borkata e 04B-08 _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TT2

|
Пуснато на: Чет Мар 11, 2004 10:52 pm Заглавие: |
|
|
То хубаво, но за добрите, професионални направени шрифтове искат солидни пачки а с намирането "по друг начин" рядко се получава... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AngeloFF

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 1:09 pm Заглавие: |
|
|
Zabranete s zakon Brush Type i Doomcrat /za vtoria ne sam siguran dali taka se pishe/. _________________ Angeloff.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 7:40 pm Заглавие: |
|
|
При нас плъзна едно Hebar-ско животно което в курсивния си вариант
променя буквите ч,ъ - и - ц
Аз ли съм само щастливеца (някой да му се намира хебар дето да не ги прави тези щуротии(Hebar normal мисля беше)) или то си е така просто?
 _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|