Graphilla.com :: Преглед на тема - 3D obuchenie w BG
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3D obuchenie w BG
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nixon



Регистриран на: 19 Дек 2002
Мнения: 886
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 17, 2003 3:00 pm    Заглавие: Още и още... Отговорете с цитат

morgoth написа:
Е това отрича академичното обучение/образование изобщо ;)
А то си има много положителни страни, не се ограничава само със "За да направиш това, кликни тук", което ти дава самоубочението. Средата, състезанието, режимът, схемата и т.н. са доста важни и недооценявани неща в България, ама така сме научени защото така са ни научили, когато нещо не е направено добре - как да го харесаш :)


Е за тва говоря... работата в ЕКИП. Съгласен съм с Morgoth, че в университета и по принцип академичното обучение дава неща, които никое самообучение не може да даде.

Много ми се иска да вярвам, че в големите български фирми работата в екип върви добре и шефовете знаят как да я разпределят, но на колкото места съм бил и гледал, това просто не е така. Има наистина много добри професионалисти, но за да ръководиш екип оптимално трябват и много добри организационно/мениджърски умения и опит, които за съжаление в БГ липсват и не знам дали скоро ще се появят. От време на време идват някакви кадри отвън, които се опитват да задвижат нещо, но ние българите сме особена порода и трудно се поддаваме на контрол. Мисля, че просто трябва да мине време...

Колкото за големите екипи, за които говоря, моля ви някой да погледне страницата на Mainframe http://www.mainframe.ca
и да види за какви продукции става въпрос.

Колкото до умирането на класическата анимация... ха ха! Много ми е интересно кога компютрите ще могат в някакви разумни времеви интервали да изчисляват реални и преувеличени физики на предмети - вода, дрехи, герои и т.н. Тъй или иначе, ще трябва да има keyframe анимация. Не знам дали някой е чел за анимирането на Yoda от Епизод 2, че са го правили изцяло keyframe, за да запазят изражението на героя от първоначалните епизоди. Много ми е интересно, как и кога ще можеш да зададеш на компютър команди като "пиян и меланхоличен герой", да се клатушка и да се блъска по стълбовете? Законите на класическата анимация ще си ги има, докато въобще има анимация. С компютър все още не могат да се направят много, много деформации, които на ръка стават за минути. Компютъра само ше може да помага и да дава нови средства, като например новия 18" Cintiq, казват че е много удобен за анимация и може да спести наистина много време. Това ще е най-голямото нововъведение, ако може да бъде осъществено. Все още е ясно, че е прекалено скъпо, но от друга страна таблата и работните места на големите аниматори никак не са евтини... Кой знай един ден на какво ще бъдем свидетели.

Но, пак се оляхме.
_________________
Критиката е хубаво нещо, за хубави неща...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост






МнениеПуснато на: Съб Яну 18, 2003 1:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

zna4i seki sam si reshawa moeto mnenie e 4e akademi4nat sreda ne stimulira a osakatiawa imal sam wazmoznost da obstuwam dosta s takawa no ne ot nbu ne wiarwam tia da e po razli4na po toia powod moze bi morgota e redowen na lekcii.:)))ia ne se ebawaite.daskaloto e 4ast ot igrata no ne e ZADALZITELNATA 4ast ot igrata TO ne moze da zamesti bezsunnite nosti i zertwite koito 4owek prawi w imeto na twa da si na4ese krastata.PAK SE POWTORA kogato ima studia w bg koito imat REALNA WIZIA warhu pazara i GOLEMI PORU4ki samo togawa za akademi4nata sreda w cg oblastta ima shans.SAMO togawa kogato ima realna nuzda ot specialisti za edna industria se piawiawat daskali na niwo.ne se zabluzdawaite dori togawa se ima pliawa ot hora koito sa GOOLEMI SPECIALISTI.SAMO SKIWAITE KWO WREME STE ZAGUBILI W DRUNKANE.GADOWE PO4WAITE DA KOPATE ISKAM TUTORIALIII DA ZUBKAM.A OSTAWETE WREMETO DAPOKAZE KOI E IZBRAL PRAWILNIA PUT.ISKAM TUKA NE DA 4ETA # STRANICI GLUPOSTI a da gledam koi kwi nowi netsa prawi i da se wdahnowiawam.S TIA bulseti za akdemi4nata sreda moe da swaliate prwokursni4ki.:))))
Върнете се в началото
atmos



Регистриран на: 09 Яну 2003
Мнения: 859

МнениеПуснато на: Съб Яну 18, 2003 1:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Emi za kakvo govorime az nemoga da razbera, temata na spora se promeni 100 puti. I triabva da priznaia 4e vseki si ima svoia gledna to4ka koitato si za6titava. Spored men cakata e v komunikaciata a ne v akademi4nata sreda no tova si e moe mnenie i niama da vi dosajdam s romani po temata.

A za umiraneto na klasi4eskata animacia moje mnogo da se spori poradi mnogo faktori za koito sigurno pove4eto ot vas ne sa se zamisliali. Spored men animaciata kato takava na ruka niama da iz4ezne napulno nikoga. Tova mi napomnia na edna tema postnata na skoro v edin nebezizvesten forum kadeto be6e diskutirano za mnenieto na edin koito spodelil 4e v blizkoto bude6te direktorite na produkcii 6te praviat si4ko s pomo6ta na pc-to koeto e meko kazano sme6no :) Tova ozna4ava umiraneto na hudojnicitei 4oveka kato cialo spored men koeto e nelepo i sme6no
_________________
Nelson Inomvan's blog
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
atmos



Регистриран на: 09 Яну 2003
Мнения: 859

МнениеПуснато на: Съб Яну 18, 2003 1:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ha pomejdu drugoto Nixon suglasen sam za primera ti s Mainframe no sega da ne navlizame v detaili i da sporim sa ne6ta koito triabva i decata da znaiat. Moga da te zarina s materiali na hora koito sa dele4 ot 100 4oveka i praviat neveroiatni ne6ta.

BTW gledal sam po4ti si4ki ot tezi fil4eta na Mainframe i moga da kaja 4e si gi biva i to mnogo
_________________
Nelson Inomvan's blog
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov