Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 3:19 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност фритата отговарят за нещата които са качени там. Фри ежро вече имаха предупреждание за незаконен софтуер. Но ако те се съобразят със закона, то тогава трябва да изчезнат.
(Друга е темата, че Арената и Датата се опитват и да търгуват незаконен софтуер |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 3:43 pm Заглавие: |
|
|
mucho написа: | Juana написа: | Ako tova Bullact tuka beshe realno, niamashe li da e po-logichno pyrvo da zatvori free.evro.net i podobnite mu, kydeto prosto dumata "legalno" ne syshtestvuva???? |
sakyn dewoi4e, sakyn :)))) pepel ti na ustata |
are be,a z kak se spraviam bez free.*** ;) Sega vnimavai, da ne ti pishat i na teb edin mail za chlen 172 (pak pepel na ustata mi) :))))
Coldblooded:
Цитат: | If you have any issues you would like to discuss, please contact us:
4, Ljulin Planina Str. tel./fax (+359 2) 52 34 27 e-mail: Bulmail@ Sprint.com
1606 Sofia , BULGARIA (+359 2) 51 86 25
|
Probvai da zvynnesh, moje i da vdigne niakoi :))) Ako ne, otbii se v (ako ne se lyja) Lozenec
Vse oshte prodyljavam da se chudia shto emailyt im e kym site, koito predlaga DSL.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Ами наистина как се справяш без фрита?
аз преди да се принудя да кача Linux имах в къщи незаконен софтуер за 50 години затвор ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 4:01 pm Заглавие: |
|
|
ima si niakoi programki za svaliane na kvoto iskam :)
osven tva vchera me svetnaha za edin site kym universiteta, ot koito moga da si izteglia legalno dosta neshta na microsoft - windowsi, chudesii, niakvi programistki paketi, det ne gi razbiram ;) ima gi i vsichkite versii na DOS (ne znam dali vsichkite, no dovolno kolichestvo) hohoho |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Вероятността тези програми да са легални е едно към невъобразимо голямо число!
Доколкото знам от университет изтече и сорс кода на Windows :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 6:19 pm Заглавие: |
|
|
Juana написа: | ima si niakoi programki za svaliane na kvoto iskam :)
osven tva vchera me svetnaha za edin site kym universiteta, ot koito moga da si izteglia legalno dosta neshta na microsoft - windowsi, chudesii, niakvi programistki paketi, det ne gi razbiram ;) ima gi i vsichkite versii na DOS (ne znam dali vsichkite, no dovolno kolichestvo) hohoho |
"imate prawo da myl4ite, wsqka wa6a duma moje i 6te byde izpolzwana sre6tu was w syda, imate prawo na adwokat ...." _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 10:01 pm Заглавие: |
|
|
Предварително се извинявам ако някой смята че по-долу изложеното мнение е извън първоначалната тема!
Напоследък доста фирми почнаха да търсят знайни и незнайни авторски права. Тази практика навлиза и при фирмите разпространяващи различен вид софтуер. Доколко са прави обаче?
Според българското законодателство нямаш право да продадеш и фасонка за крушка, ако тя не е придружена с подробни обяснения за експлоатация на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Какво е положението при програмните продукти!? Засега само Windows и Office (при това частично) са преведени. Доколко са съвместими с родната ни кирилица е друг въпрос, но всички могат да проверят колко теми във форума звучат като "кирилицата ми не работи". При другите програми просто превод НЯМА. При това положение те НЕ МОГАТ да бъдат продавани на българския пазар. Т.е. не могат да се купят официално. Ако някой ги продава, то той нарушава закона. Да не говорим че незачитането на кирилицата като азбука при някои програми е просто потресаващо. Примерно ако се опитате да си направите допълнителен речник с български думи в Quark ще видите че нищо не става, защото тази програма просто не смята "Р" и "Ч" за букви. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 1:55 am Заглавие: |
|
|
Juana написа: |
Coldblooded:
Цитат: | If you have any issues you would like to discuss, please contact us:
4, Ljulin Planina Str. tel./fax (+359 2) 52 34 27 e-mail: Bulmail@ Sprint.com
1606 Sofia , BULGARIA (+359 2) 51 86 25
|
Probvai da zvynnesh, moje i da vdigne niakoi :))) Ako ne, otbii se v (ako ne se lyja) Lozenec
Vse oshte prodyljavam da se chudia shto emailyt im e kym site, koito predlaga DSL.... |
mi ako imam pyt shte vidq...ama Ljulin planina ne se vodi v Lozenetz(vse pak sym ot tam:) ta q nqma) - Ljulin-a ako ne se kyja e pri Pirogov..ama se taq de...blizo mi e ...tam mi e rentgenoviq kabinet(taka de...tam hodq:P) ta kato hodq moje gi navestq...ama mnooooooooooogoooooo me symnqva da sa tam....:))))
SO.....Bullakt - be prepared:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:21 am Заглавие: |
|
|
Славейков е емблематичен по въпроса с пиратите, къде е кравешката фирма БУЛАКТ (не благодаря, не си падам по полови контакти с животни!) къде е икономическа полиция - мистика? В общи линии голям смях в залата! А цинизма и рекета в последно време са официална политка на нашата държава, да я ... аз тази държава. Имаше един готин графит "Мразя държавата, обичам родината!", та така...Красотата да насърчават хората да бягат от Б-я няма край, пак държавна политика! АМАН ОТ ЛАПАЧИ $$$! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:31 am Заглавие: |
|
|
mr_j написа: | Имаше един готин графит "Мразя държавата, обичам родината!" |
i az kolkoto puti minavam ottam vse mi stava edno tupo takova....... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 2:33 pm Заглавие: |
|
|
ул. Люлин Планина е между 5-те кьошета и Руски паметник. На точно този адрес никой не отговаря на позвъняване на вратата /не питайте що съм ходил! :-)/
Понеже данданията стана голяма тука, проучванията показаха следното:
Булакт не са оторизирани от Universal да предприемат действия по нарушения на NDA, защото в България няма нормативна база позволяваща правни действия по въпроса, което на практика значи че за такава издънка точно те не могат да пипнат никой в БГ. Това е. Мирише на партенки тука, като в спалното в Малко Търново едно време...
p.s. А безобразията със софтуера няма да престанат докато софтуера не бъде официално признат за "продукт", а не за "лиценз", че тия кучета ни се качиха на главата! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|