Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 1:34 pm Заглавие: Кандидатстване в НХА? |
|
|
Здрасти, хора.
Сигурно никой не ме помни - преди повече от година се представих и ме включихте в 2D групата. После почти не съм поствал нищо, тъй като всичко, което съм правил оттогава, са учебникарски рисунки от натура и не смятах, че имам нещо интересно за показване; пак от време на време съм хвърлял едно око на "Графики и илюстрации". Сега обаче имам една молба.
Тъй като смятам да кандидатствам в НХА а знам, че тук има хора, завършили/учещи там като maceman и DR2, ми е интересно да видя ако случайно някой от тях си пази от нещата, които е рисувал около кандидатстването (най-добре - успешното) - да преценя горе долу на какво ниво трябва да съм, за да се надявам изобщо на някакъв успех. Абе всъщност ще се радвам да видя всякакви неща от кандидатстудентски етап, може и не само за НХА - ако някой си ги пази и не му е проблем да ги сканира и качи някъде, ще съм му безкрайно благодарен, наистина голяма услуга ще ми направите. Всякакви други съвети са добре дошли - сега ще сканирам някои мои неща за (сурова) критика (само ако нямате нищо против тук да ви занимавам с това, де).
Благодаря предварително. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 1:51 pm Заглавие: |
|
|
dobre de, a kakvo kandidatstvash? za vsiaka specialnost iziskvaniata sa razlichni osven tova si ima i edin mnogo sastestven moment, ako ne si se viasval na konsultacii ili kursove vodeni ot saotvetnite prepodavateli ot akdemiata (i dobre plateni razbra se) shansovete ti sa malki. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 2:15 pm Заглавие: |
|
|
А, забравих... За Графика ще се пробвам.
На консултации ще ходя, може би следващия месец... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 2:31 pm Заглавие: |
|
|
taka, za grafika, prigotvi se za minimum tri godini kandidatstvane osven ako ne si ama naistina mnogo dobar, da tragvash sega na konsultacii e ujasno kasno, na konsultacii se tragva ot septemvri za da te zapomniat za da slushash kakvo ti kazva profesora i da pravish kakto toi iska. nisto ne ti prechi obache da otidesh i sega razbira se, kakto i da kandidatstvash, taka ste se podgotvish za dogodina. sajaliavam za obezkurajitelnia otgovor no vse pak tova e NHA konkurenciata kakto i shurobadjanashtinata sa giganski. e poniakoga stavat i cudesa, uspeh:)
a, zamislial li si se za niakoia ne chak tolkova prestijna specialnost? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 2:33 pm Заглавие: |
|
|
мдааа.... аз без консултации на 4-тата година влезнах :))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Psyho-Logic
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 4:13 pm Заглавие: |
|
|
ei priqtel uspeh s kandidatstvaneto , i az sega se gotvq za kandidatstvane
v akadeniqta hem 4 ne krepaq nikakva nadejda 4e 6te me priemat
no i v sofiskiq universitet ima speciqlnosti s risuvane , e da ne e
kato v akademiqta , lo6oto e samo 4e v sofiskiq nqma skluptura a v akademiqta ima az s tova iskam da se zapi6a. e tova e pojelavam ti uspeh :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 4:21 pm Заглавие: |
|
|
Няма нищо обезкуражително, аз съм наясно колко е трудно и колко съм закъснял и не храня излишни илюзии, ама нали трябва да се опита - като не стане тая година - следващата, или като maceman :)
Иначе като им разглеждам тазгодишния каталог и ми се струва, че съм по-подготвен за изпитите за Графика, отколкото за останалите, та така.
С триста зора скалъпих каквото скапания ми скенер изплю от последната ми 50/70 фигура - шевовете от фотошопа се виждат, но надявам се става за общо впечатление (стъпалата не са отрязани така на кадастрона) - www.geocities.com/nickart_bg/Figurenew.jpg - май трябва с copy+paste в address bar-а. Ако geocities ви прави проблеми кажете да потърся друг хост, че наистина държа на някакъв коментар или забележки.
Psyho, thx, успех и на теб! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 4:41 pm Заглавие: |
|
|
ми това за етюд ми седи недовършено, ама аз вече не знам какви са изискванията....
хубаво е където си се пробвал дрехите и кожата да ги правиш с различна мекота моливи,
но светлите и тъмните петна са ти еднакви навсякъде- цялостно седи малко плоско и в начална фаза на работа....
забелязвам че и пречерняш някъде- тва даже и гумата не го оправя....
иначе рисунката ти е със сравнително правилна конструкция- щрихът ти е смел, още малко усилия и повечко търпение и може да стане добра работа....
придържай се повече към академизъм (т.е. не претупвай нещата и прави детайли).... успех :)))
ако се сетя през неделята ще цъкна няколко снимки на мои работи... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 4:51 pm Заглавие: |
|
|
То си е недовършено - 4 часа, изпитът е 12 и за толкова бих пипнал и фона и други работи. Моливът е един и същ, (черен от комплект цветни) но това е идея за различната мекота, трябва да го пробвам. За другото си прав, наистина еднообразието на петната и щрихите винаги ми е било проблем.
Благодаря за препоръките! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:08 pm Заглавие: |
|
|
аз винаги си имах моливи от 3Н до 6В - различните материи- с различни моливи....
трябва и да кръстосваш де- но когато правиш кожата с по твърди моливи като цяло седи по фина,
а с меките праскаш само акценти и дрехите (груба материя).... трябва да имаш степенуване на петната-
от най-тъмни (най-близките до теб) до най-светли (там където обикновено кожата лъщи- върха на носа)
и всичко между тях да е в полутонове.... един съвет от мен - на изпита не се прави на артист,
щото тия в комисията мноу мразат некой да им се праи на по голям художник отколкото са те....
чиста изцъкана академична рисунка с правилни пропорции, добре композирана и щрихована ще ти донесе по голям успех,
отколкото покзен собствен "стил" на работа крещящ "скифте ме къф съм бог- ше ми целувате ръцете некой ден еееей...." ;))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:13 pm Заглавие: |
|
|
vsastnost po-vajno e ne za kakvo si podgotven a kakvo iskash da uchish, dobre e da govorish s hora koito uchat specialnosta v momenta da ne se okaje che tolkoz zor i nakraia ste si razocharovan. az sam uchila dve godini metal v akademiata, edna godina grafichen dizain v NBU i ot dvete mesta ostanah razocharovana, sega zavarshvam animacia v NATFIZ i ne sajaliavam za nito edna minuta prekarana v tova uchebno zavedenie, niakak sredata e po-razlichna nito tolkova amatiorska kato v NBU nito suha i iznervena kato v NHA. horata sa artisti i kinadjii i sa dosta interesni i sveji, no ako iskash da stavash grafik NHA e miastoto.............ta taka |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:25 pm Заглавие: |
|
|
ако искаш мога да отделя някои и друг час да се видим и да говорим? ще се радвам да съм полезен. за успокоение ще ти кажа че в графиката много пада нивото поне от наблюденията дето имам от няколко години насам. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:39 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | отколкото покзен собствен "стил" на работа крещящ "скифте ме къф съм бог- ше ми целувате ръцете некой ден еееей...." ;))) |
Ще го имам предвид. Не бих и помислил точно на изпит нещо да позьорствам или да се правя на оригинален, надявам се и в тази работа няма такова нещо, защото наистина единственото, към което съм се стремял, е точно академична работа за подготовка (доколко съм успял е друг въпрос).
pipi, смятам да кандидатствам и анимация в НАТФИЗ, защото специалността ми харесва, карал съм един подобен курс и изпитите така, както са формулирани за тази година, ми допадат. Малко оффтопик ще стане (защо не можех да променя темата на "Кандидатстване"), но ако ми дадеш някакви съвети и за това много ще съм ти благодарен.
DR2, проблемът е, че съм от Пловдив :(
Ако нямаш нищо против някой път като наминавам през София мога да ти пусна предварително един PM да се разберем дали ти е удобно. Иначе благодаря много за отзивчивостта! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:50 pm Заглавие: |
|
|
лошо няма:) пусни пм като идваш насам:) ти в хг-то ли учиш или сцен кадрите? питам понеже съм завършил "Цанко Лавренов"? _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Не, сега завършвам Английската. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 5:59 pm Заглавие: |
|
|
hmm..ne sym spec, ama nali i az tazi godina shte kandidatstvam animaciq v NATFIZ ta hodq na kursove i prochie - ta tam kydeto hodq se podgotvqt tochno za grafika v akademiqta(e to ima i za drugi specialnosti de)...ta pone moga da komentiram rabotata ti ot gledan tochna na tova koeto vijdam tam...a i sym vijdal nqkoi rabotite pred poslednite godini.
Ta mislq che liceto trqbva povechko da go porabotish, dobre bi bilo da ne prechernqvash...syshto taka i rycete...samite drehi - po natatyka...ne che ne sa vajni no sled kato napravish edna hubava konstrukciq, poraboti ako ikash povechko dori po liceto i rycete...maceman ti e kazal tam drugite neshta za stepenuvaneto...misle che mojesh malko da izchistish shtriha - ako me razbirash kakvo imam predvid...
Hajde uspeh i dano da vleznesh! :) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря!
BTW направи ми впечатление, че някои от критиките ви са неща, които са ми проблем отскоро (причерняването, недостатъчно внимание на ръцете и лицето), та изрових един scan на една от по-старичките ми фигури, където още не работех така щрихово - ако може за още една сравнителна оценка, щото ако се окаже, че се влошавам просто трябва да се гръмна :) - http://www.geocities.com/nickart_bg/oldfigure.jpg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 6:22 pm Заглавие: |
|
|
be za vloshavane ne znam..ama men mi dopada tazi poslednata...
znachi poraboti i po kosata...zashtoto sedi plosko...misli za razlichnite planove, za obemite kato cqlo...i se opitvaj da gi pokazvash...po qsno...
no neka se pak i master-ite se obadqt:))
uspeh!:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 6:32 pm Заглавие: |
|
|
тука па хептен ти липсва обем... гънките по дрехите са ти само маркирани - не се вижда конструкцията на тялото - имаш един контур само и запълнено между него..... представи си тялото като сбор от прости геометрични фигури- топки и цилиндри и гледай да правиш основния обем по тях- всичко останало са детайли..... когато рисуваш присвивай силно очи- тогава най ясно си личи цялостния обем и дали имаш пространство в рисунката- ако всичко е едно неразбираемо петно - нов лист му е майката..... също много добре е да си изнасяш работата, да я слагаш до модела и да гледаш от 2/3 метра разстояние - от близо грешките са незабележими пък и вече си свикнал с гледната точка, но погледнеш ли от по далеч, кривините се набиват веднага в очи ..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 6:40 pm Заглавие: |
|
|
Е, успокоих се значи :) Щом старата е по-зле значи имам някакъв прогрес, хах. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|