Graphilla.com :: Преглед на тема - Кандидатстване в НХА?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кандидатстване в НХА?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 1:34 pm    Заглавие: Кандидатстване в НХА? Отговорете с цитат

Здрасти, хора.

Сигурно никой не ме помни - преди повече от година се представих и ме включихте в 2D групата. После почти не съм поствал нищо, тъй като всичко, което съм правил оттогава, са учебникарски рисунки от натура и не смятах, че имам нещо интересно за показване; пак от време на време съм хвърлял едно око на "Графики и илюстрации". Сега обаче имам една молба.

Тъй като смятам да кандидатствам в НХА а знам, че тук има хора, завършили/учещи там като maceman и DR2, ми е интересно да видя ако случайно някой от тях си пази от нещата, които е рисувал около кандидатстването (най-добре - успешното) - да преценя горе долу на какво ниво трябва да съм, за да се надявам изобщо на някакъв успех. Абе всъщност ще се радвам да видя всякакви неща от кандидатстудентски етап, може и не само за НХА - ако някой си ги пази и не му е проблем да ги сканира и качи някъде, ще съм му безкрайно благодарен, наистина голяма услуга ще ми направите. Всякакви други съвети са добре дошли - сега ще сканирам някои мои неща за (сурова) критика (само ако нямате нищо против тук да ви занимавам с това, де).

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dobre de, a kakvo kandidatstvash? za vsiaka specialnost iziskvaniata sa razlichni osven tova si ima i edin mnogo sastestven moment, ako ne si se viasval na konsultacii ili kursove vodeni ot saotvetnite prepodavateli ot akdemiata (i dobre plateni razbra se) shansovete ti sa malki.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А, забравих... За Графика ще се пробвам.
На консултации ще ходя, може би следващия месец...
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 2:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

taka, za grafika, prigotvi se za minimum tri godini kandidatstvane osven ako ne si ama naistina mnogo dobar, da tragvash sega na konsultacii e ujasno kasno, na konsultacii se tragva ot septemvri za da te zapomniat za da slushash kakvo ti kazva profesora i da pravish kakto toi iska. nisto ne ti prechi obache da otidesh i sega razbira se, kakto i da kandidatstvash, taka ste se podgotvish za dogodina. sajaliavam za obezkurajitelnia otgovor no vse pak tova e NHA konkurenciata kakto i shurobadjanashtinata sa giganski. e poniakoga stavat i cudesa, uspeh:)

a, zamislial li si se za niakoia ne chak tolkova prestijna specialnost?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 2:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мдааа.... аз без консултации на 4-тата година влезнах :)))
Psyho-Logic

Местожителство: Vraca

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ei priqtel uspeh s kandidatstvaneto , i az sega se gotvq za kandidatstvane
v akadeniqta hem 4 ne krepaq nikakva nadejda 4e 6te me priemat
no i v sofiskiq universitet ima speciqlnosti s risuvane , e da ne e
kato v akademiqta , lo6oto e samo 4e v sofiskiq nqma skluptura a v akademiqta ima az s tova iskam da se zapi6a. e tova e pojelavam ti uspeh :)
Върнете се в началото
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нищо обезкуражително, аз съм наясно колко е трудно и колко съм закъснял и не храня излишни илюзии, ама нали трябва да се опита - като не стане тая година - следващата, или като maceman :)

Иначе като им разглеждам тазгодишния каталог и ми се струва, че съм по-подготвен за изпитите за Графика, отколкото за останалите, та така.

С триста зора скалъпих каквото скапания ми скенер изплю от последната ми 50/70 фигура - шевовете от фотошопа се виждат, но надявам се става за общо впечатление (стъпалата не са отрязани така на кадастрона) - www.geocities.com/nickart_bg/Figurenew.jpg - май трябва с copy+paste в address bar-а. Ако geocities ви прави проблеми кажете да потърся друг хост, че наистина държа на някакъв коментар или забележки.

Psyho, thx, успех и на теб!
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 4:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми това за етюд ми седи недовършено, ама аз вече не знам какви са изискванията....
хубаво е където си се пробвал дрехите и кожата да ги правиш с различна мекота моливи,
но светлите и тъмните петна са ти еднакви навсякъде- цялостно седи малко плоско и в начална фаза на работа....
забелязвам че и пречерняш някъде- тва даже и гумата не го оправя....
иначе рисунката ти е със сравнително правилна конструкция- щрихът ти е смел, още малко усилия и повечко търпение и може да стане добра работа....
придържай се повече към академизъм (т.е. не претупвай нещата и прави детайли).... успех :)))
ако се сетя през неделята ще цъкна няколко снимки на мои работи...
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То си е недовършено - 4 часа, изпитът е 12 и за толкова бих пипнал и фона и други работи. Моливът е един и същ, (черен от комплект цветни) но това е идея за различната мекота, трябва да го пробвам. За другото си прав, наистина еднообразието на петната и щрихите винаги ми е било проблем.

Благодаря за препоръките! :)
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз винаги си имах моливи от 3Н до 6В - различните материи- с различни моливи....
трябва и да кръстосваш де- но когато правиш кожата с по твърди моливи като цяло седи по фина,
а с меките праскаш само акценти и дрехите (груба материя).... трябва да имаш степенуване на петната-
от най-тъмни (най-близките до теб) до най-светли (там където обикновено кожата лъщи- върха на носа)
и всичко между тях да е в полутонове.... един съвет от мен - на изпита не се прави на артист,
щото тия в комисията мноу мразат некой да им се праи на по голям художник отколкото са те....
чиста изцъкана академична рисунка с правилни пропорции, добре композирана и щрихована ще ти донесе по голям успех,
отколкото покзен собствен "стил" на работа крещящ "скифте ме къф съм бог- ше ми целувате ръцете некой ден еееей...." ;)))
pipi

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vsastnost po-vajno e ne za kakvo si podgotven a kakvo iskash da uchish, dobre e da govorish s hora koito uchat specialnosta v momenta da ne se okaje che tolkoz zor i nakraia ste si razocharovan. az sam uchila dve godini metal v akademiata, edna godina grafichen dizain v NBU i ot dvete mesta ostanah razocharovana, sega zavarshvam animacia v NATFIZ i ne sajaliavam za nito edna minuta prekarana v tova uchebno zavedenie, niakak sredata e po-razlichna nito tolkova amatiorska kato v NBU nito suha i iznervena kato v NHA. horata sa artisti i kinadjii i sa dosta interesni i sveji, no ako iskash da stavash grafik NHA e miastoto.............ta taka
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ако искаш мога да отделя някои и друг час да се видим и да говорим? ще се радвам да съм полезен. за успокоение ще ти кажа че в графиката много пада нивото поне от наблюденията дето имам от няколко години насам.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:
отколкото покзен собствен "стил" на работа крещящ "скифте ме къф съм бог- ше ми целувате ръцете некой ден еееей...." ;)))

Ще го имам предвид. Не бих и помислил точно на изпит нещо да позьорствам или да се правя на оригинален, надявам се и в тази работа няма такова нещо, защото наистина единственото, към което съм се стремял, е точно академична работа за подготовка (доколко съм успял е друг въпрос).

pipi, смятам да кандидатствам и анимация в НАТФИЗ, защото специалността ми харесва, карал съм един подобен курс и изпитите така, както са формулирани за тази година, ми допадат. Малко оффтопик ще стане (защо не можех да променя темата на "Кандидатстване"), но ако ми дадеш някакви съвети и за това много ще съм ти благодарен.

DR2, проблемът е, че съм от Пловдив :(
Ако нямаш нищо против някой път като наминавам през София мога да ти пусна предварително един PM да се разберем дали ти е удобно. Иначе благодаря много за отзивчивостта! :)
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

лошо няма:) пусни пм като идваш насам:) ти в хг-то ли учиш или сцен кадрите? питам понеже съм завършил "Цанко Лавренов"?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, сега завършвам Английската.
Върнете се в началото
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 5:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

hmm..ne sym spec, ama nali i az tazi godina shte kandidatstvam animaciq v NATFIZ ta hodq na kursove i prochie - ta tam kydeto hodq se podgotvqt tochno za grafika v akademiqta(e to ima i za drugi specialnosti de)...ta pone moga da komentiram rabotata ti ot gledan tochna na tova koeto vijdam tam...a i sym vijdal nqkoi rabotite pred poslednite godini.
Ta mislq che liceto trqbva povechko da go porabotish, dobre bi bilo da ne prechernqvash...syshto taka i rycete...samite drehi - po natatyka...ne che ne sa vajni no sled kato napravish edna hubava konstrukciq, poraboti ako ikash povechko dori po liceto i rycete...maceman ti e kazal tam drugite neshta za stepenuvaneto...misle che mojesh malko da izchistish shtriha - ako me razbirash kakvo imam predvid...
Hajde uspeh i dano da vleznesh! :)
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 6:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря!

BTW направи ми впечатление, че някои от критиките ви са неща, които са ми проблем отскоро (причерняването, недостатъчно внимание на ръцете и лицето), та изрових един scan на една от по-старичките ми фигури, където още не работех така щрихово - ако може за още една сравнителна оценка, щото ако се окаже, че се влошавам просто трябва да се гръмна :) - http://www.geocities.com/nickart_bg/oldfigure.jpg
Върнете се в началото
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 6:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

be za vloshavane ne znam..ama men mi dopada tazi poslednata...
znachi poraboti i po kosata...zashtoto sedi plosko...misli za razlichnite planove, za obemite kato cqlo...i se opitvaj da gi pokazvash...po qsno...
no neka se pak i master-ite se obadqt:))
uspeh!:)
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 6:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тука па хептен ти липсва обем... гънките по дрехите са ти само маркирани - не се вижда конструкцията на тялото - имаш един контур само и запълнено между него..... представи си тялото като сбор от прости геометрични фигури- топки и цилиндри и гледай да правиш основния обем по тях- всичко останало са детайли..... когато рисуваш присвивай силно очи- тогава най ясно си личи цялостния обем и дали имаш пространство в рисунката- ако всичко е едно неразбираемо петно - нов лист му е майката..... също много добре е да си изнасяш работата, да я слагаш до модела и да гледаш от 2/3 метра разстояние - от близо грешките са незабележими пък и вече си свикнал с гледната точка, но погледнеш ли от по далеч, кривините се набиват веднага в очи .....
Aragorn A.

МнениеПуснато на: Чет Май 20, 2004 6:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, успокоих се значи :) Щом старата е по-зле значи имам някакъв прогрес, хах. :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети