Graphilla.com :: Преглед на тема - интересно ми е вашето мнение за това

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

интересно ми е вашето мнение за това

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rumi

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 1:17 am    Заглавие: интересно ми е вашето мнение за това Отговорете с цитат

Здравейте, ще съм благодарна да чуя вашите мнения за тези логота--фирмите се казват Лекс комуникати и Оптима Урис, първата се занимава с комуникации, а втората е адвокатска кантора.
Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumi

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 1:19 am    Заглавие: линк Отговорете с цитат

http://www.r28.biz/ou_lex.jpg
извинявам се, обаче съм заплес и забравих да сложа линка..
Върнете се в началото
[mighty]

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 2:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

na logoto na LEX smeni purvata bukva i shte stane perfectno.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Morty

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 4:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

мхъм, ми честно казано си далеко от добро, запомнящо се лого. аз не съм много добър в това отношение, но базирайки се на опита си, смятам, че е нужно да поработиш доста още, като преди това поразгледаш подобни такива.
citizen

Местожителство: ddorf

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 5:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

на първото лого, не се разчита комуникати, а и тея, вероятно радиовълни, стоят грозничко, освен това ex не е заравнено с L-то, ма тва се оправя лесно. вариант 4 намирам най-сполучлив от лекс логото. а второто, ама хич не мога да го свържа с каквото и да е, включително с адвокатска кантора. в действителност не е задължително да има символика, но има ли символика е просто съвсем друго ниво. помисли примерно какво се свързва с адвокатска кантора, демек направи един брейнсторминг. успех и дано не съм те здухал:)!
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 11:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

на мен първото никак не ми хареса. никак не ми се вързва това тежко Л за такава фирма. а и като графичен силует не ме радва. за адвокатската кантора погледа ми се спря на вар.4. малко му трябва за да се получи. на мен ми прилича на някаква отворена книга или нещо такова. това ли ти е била идеята?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
KOBOLD

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, вариант 4 на първото може да стане, но след още работа.Примерно:да отцепиш дясната половина на Х цветово, т.е. да е в един цвят с вълничките.Би могло буквите да са бледи, а на края по-ярко(вълните)-да наблегнеш на тях или обратно.Така ще очертаеш графично силуета на чиния с вълни.Може и да се стопяват(да отслабват) вълните, стига да е достатъчно четливо в малък формат-опитай!Може да помислиш и за смяна на шрифта, нещо по-овално.Първите 3 варианти, комуникати е не четливо, ЛЕХ грубо, и като цяло, не е изведено до лого.
За другото лого-вариант 3, това поставяне на О , въпреки , че е в черно(цвета на Оптима), създава внушението , че е отнася за двете думи и може да се чете Оптима Оурис.Асоцииации с адвокатска кантора има само при вар.4,макар че не е задължително да присъства някакъв намек за това. При стотици добри лого-та на известни фирми няма нищо друго освен добър шрифт(е-х , понякога дори специално създаден за таи цел). Но в.4 още не е станал лого.Др. не са добре за мен.Надявам се да има полза от бележките, не го считай за заяждане , а желание за помощ.
Върнете се в началото
rumi

МнениеПуснато на: Сря Юли 14, 2004 9:25 pm    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за изразените мнения, критиката не я приемем за заяждане, а за коректив, който не бих могла да бъда сама на себе си.
В интерес на истината това, което виждате е много вип--обаче не ми беше ясно точно какво не му е наред. Ще помисля отново и ще ви покажа редактирания вариант.
Върнете се в началото
skipoid

Местожителство: и тук и там

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с повечето от писаното по-горе.

Лекс:

- единствено 4 върви нанякъде. В първите три има неравновесие между L-а и вълничките (по тежест, ъгъл, цвят), а последното някак си ми навява тия корпоративни лога от 70-те години, дето на мястото на "Комуникати" може да се сложат имена на всевъзможни хипотетични други отдели на Лекс -- Лекс Медикус, Лекс Курорти, Лекс Авиация, Лекс Услуги -- и прочее.

Само че защо ли зеленото някак си не ми говори за комуникации. Синьото е цветът на мисълта, а зеленото -- на храната...

Хм... тия радио-вълни нещо ми напомнят на последната мода от 30-те години... Ако става дума за разгласа, комуникиране, съобщаване, бих рекъл един рого- или мегафонообразен символ върши по-универсална работа...

Оптима Урис:

Язък, че липсва начално J в uris..! Но името не подлежи на коментари, като фамозното bulgari@air.bg...

1 е сносен и приличен вариант за лого на, примерно, издателство. 2 и 3 са претенциозни и демоде -- тия измъчени връзки между буквите, прощавай, ама бая кич падат. Пък и малко на "URLs" почва да мяза, което ни отвежда далее-е-ч от адвокатлъка. 4 вече си е професионално лого. На издателство. Или пък на чадърджийница. А на 5 мястото му е над клуб в Албена. (Бе ша извиняваш, ама тоя кафян цвят клиентът ли ти го продиктува, или ..?)

Адвокатлъкът, собствено, все ми напомня на червени восъчни печати, често прикрепящи копринени ленти към някаква хартия. И на консерватизъм -- облекло, маниери, стил... Евентуално и на перуки... Сега, ако им направиш фирмената бланка лее-е-еко жълтеникаво-кафяна, цена няма да имаш! Пък ако им цъфнеш горе в средата един "восъчен печат" и/или "лента" с името им (в най-четлив и консервативен вариант), и две цени няма да имаш!
Върнете се в началото
KOBOLD

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 10:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В първите три има неравновесие между L-а и вълничките (по тежест, ъгъл, цвят), а последното някак си ми навява тия корпоративни лога от 70-те години, дето на мястото на "Комуникати" може да се сложат имена на всевъзможни хипотетични други отдели на Лекс -- Лекс Медикус, Лекс Курорти, Лекс Авиация, Лекс Услуги -- и прочее.

МНОГО ВЕРНО!!!!
Само че защо ли зеленото някак си не ми говори за комуникации. Синьото е цветът на мисълта, а зеленото -- на храната...
И това също, много точно!

Оптима Урис:

Язък, че липсва начално J в uris..! Но името не подлежи на коментари, като фамозното bulgari@air.bg...
И аз ще кажа жалко!
Адвокатлъкът, собствено, все ми напомня на червени восъчни печати, често прикрепящи копринени ленти към някаква хартия. И на консерватизъм -- облекло, маниери, стил... Евентуално и на перуки...
Тъй де!
Върнете се в началото
rumi

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 12:45 pm    Заглавие: малко ъпдейт на логотата Отговорете с цитат

Здравейте, а какво ще кажете за тези?
www.r28.biz/variations.jpg
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само първите коментари бяха безплатни - един вид зарибявка....sry, ама за следващите требе да се бръкнеш....
skipoid

Местожителство: и тук и там

МнениеПуснато на: Чет Юли 15, 2004 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лексът пак не ми седи кък тряба. Абе донякъде самото име е все отрязано -- комуникати... Дъл няа да е добре да му цъкнещ там ООД ли кво ли, та да личи, че не е отрязано (смея се).

Ауу, ама Урисът е страхотен -- ти що си ги крила тия два варианта досега? Вторият е у!-би!-ец!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети