Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Tuchi

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:42 am Заглавие: Pretty one... |
|
|
Малко да избягам от анархията:) Напълно съзнавам, че серията не е нищо особено, но много се радвам на макро шотове и бих искал да чуя вашите критики и напътствия в ная насока. Пък и не мисля, че често може да се снима такова симпатично моделче. Повече ми се нравят силуетите, но това си е мое мнение. . Давайте с кусурите, чакам съвети.
не можах да избера подходяща рамка, много цветове пробвах, а накрая - пак на тъмното скочих. Не знам защо, хич ме няма в рамките, помагайте....:)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 3:28 am Заглавие: |
|
|
Sa.... faza 1 - sizvaneto do po-4oveshki razmeri po4ti ya vze...
vreme e mai paralelno da po4nesh i da zimash faza 2... poopravyaneto na dadena snimka v shopa ili kvot tam si polzvash... nali, se pak... pokazanite po-gore kon4eta, sa yako zalyati...s ubiti cvetove, za fokus nai-dobre izobshto da ne si govorim i t.n. i t.n....
i pone v edna 4ast tia problemi sa reshimi v post-productiona.
Shtot da ni iskash mnenieto za neshta koito ei tolko na ne sa barnati kum po-dobro i nie da daame koments na neshto imaginerno det bi moglo da se polu4i eventualno nei mnou redno ne mislish li....
Ne znam na kvo nivo si v shopa primerno, ma za po dolnata snimka sa napraeni korekcii v sharpena, selective color balans (v adjustment layers) i e removvan noise-to.... tva e, ei go, ku beshe otdelil/la 10 min. da pipnesh imageto malko, do kvo (primerno) moeshe da go dovedesh.... pone...
P.S. I za neznam koi put da povtorim... zabeleji razmera na imageto... 640x400 i neshto pixela, nemashe nujda ot tia 900 x X....
suobrazyavai se se pak, ku trea horata da iz4akat tvoite 5 imiga po 2-300Kb seki ili da otvorat 4-5 drugi temi za sushtoto vreme ....seti se sam/a koe she izberat.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 11:36 am Заглавие: |
|
|
:)Тази снимка я бях обработвал, ако ти покажа оргинала ще ти прилошее. Най-малкото целия беше в буклуци и петна и трябваше да чистя. Колкото до гамата, оправях цветния баланс, но ми се стори, че се убива детайл. Въпреки това, сега е доста по-живо. За шарпена, не се сетих, а колкото до фокуса, идеята е той да е върху кончето, за това си позволих останалото да е блърнато. Пък мисля, че така се получава при повечето макро шотове. Все пак мерси за съветите и ретуша, скоро ъпдейт. Между другото, така снимките не са ли прекалено малки? Щом трябва и на 600 ще ги пускам.
П.С. Силуетите как ти се сториха? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:22 pm Заглавие: |
|
|
на се добре снимките - цветовете са убити, нямаш детайл, водното конче или както там се казва не ти е на фокус , композицията е куца, нищо не грабва.... минимирото ти е показал как с мъки могат да се пооправят нещата, ма то от боза шедьовър лесно не излиза.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demetrii

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Направо го закопа. Ама... то... и скенера не е добър. _________________ Photo group Naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Така по-добре ли е? Съобразих се със съветите.
Малко грейдиенти, че обикновеното ч.б. не ми стоеше.
тва последното не е за гледане, просто ми се стори интересно
http://tuchkov.hit.bg/Siluetwebgradient.jpg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:47 pm Заглавие: |
|
|
1,2 и 4 са по добре... по-добре от горните искам да кажа :)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:54 pm Заглавие: |
|
|
за мен това става, особено ако се изсветлят черчеветата, да не привличат така вниманието.
при другите липсата на фокус и композиция няма с какво да я спасиш... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|