Graphilla.com :: Преглед на тема - малко помощ или как стават тезе неща? /фото/

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

малко помощ или как стават тезе неща? /фото/

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 1:18 pm    Заглавие: малко помощ или как стават тезе неща? /фото/ Отговорете с цитат

Снимките:

Инфото:
Снимките са от две серии, но всички са с почто еднавки характеристики.
В кафенето имаше съмо изкуствена светлина и се оказа, че сапунерката ми не може да снима без светкавица, т.е. може но без нея замазва образите ужасно независимо от скоростта.

Въпросът:
Може ли по някакъв начин да се подобри, как да го нарека..., качеството на снимките като такива?
Мнения и коментари очаквам с нетърпение.

Бонус:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tuchi

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 1:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми... шарпни малко в шопа, или си купи светкавица и щракай наново:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 1:45 pm    Заглавие: Re: малко помощ или как стават тезе неща? /фото/ Отговорете с цитат

sebastianz55 написа:
Въпросът:
Може ли по някакъв начин да се подобри, как да го нарека..., качеството на снимките като такива?

Дефинирай "подобри качеството"?!
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами....знаех си, че така ще кажете....
- да не изглеждат толкова аматьорски т.е. като ги гледаш така тези снимки не приличат много, много на нещо хубаво и добре издържане и искам да разбера с наличната ми техника дали има накъква възможност да ги подобря - композиция, подреждане на елементите, подбиране на момента, евентуална обработтка и т.н., така че да хващат окото поне.
Изрових серията на sunny fog в кафенето с момичето, което пуши и разликата е видима.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
the jester

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 1:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми снимките са си лоши и то не само заради техническото изпълнение. Не знам каква ти е била идеята, но резултатът не е добре. Това, което можеш да направиш е малко shadows/highlight (amount - 35-40, tonal width - okolo 40, и на advanced му върни color correction да не е повече от 8). shadows/highlight го има само в PS CS. Малко си поиграй с левълс, намали saturation-a, ретуш на тийн-кожата, щото мисля, че има нужда и накрая - unsharp mask.

P.S. От снимката "Glasses" по-малко от половината обекти са glasses, та не знам дали е удачно името.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Jester - Благодаря за инфото.

the jester написа:
Ми снимките са си лоши и то не само заради техническото изпълнение

Точно това имах предвид, освен подобрения които направих в PS 7 те пак си останаха лоши. Какво още им липсва, че да станат добри или поне да заприличат на нещо?
Не се скъпете де, планирам да оцелея след комантерите и да опитвам отново, въпросът е че трябва да имам поне някяква идея как а не само да щракам...
[/code]
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 2:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

P.S. От снимката "Glasses" по-малко от половината обекти са glasses, та не знам дали е удачно името.[/quote]

Точно заради това съм я кръстил така, защото обикновено човек си мисли по този начин.
мразя! да пускам два поста един след друг :(
Върнете се в началото
Tuchi

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добре хвани ги изщракай наново. С по-добра светлина и композиция. Както, ако не се лъжа, никсън каза в една моя тема -" от тва шедьовър няма да стане, колкото и да шопиш".
На първата ми харесва, че си хванал естествено и непринудено изражение, но иначе качеството е лошо. Не зацикляй на три снимки, щракай още.
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам още много, но освен изражението и промяна в позицията на тялото всички си приличат.
Та мисълта ми е като пак отида там при същите условия как да се справя по-добре...
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам защо много хора тръгват да си решават проблемите с фотографията от техническото изпълнение...
Хубавите кадри, съсипани от кофти техническо изпълнение са 1%!
99% са съсипани от непознаване на осветлението, цвета, композиционните правила и прочие. Тоест, във фотографията "качеството" е функция основно на художествените, а не на техническите умения.
Като съвети за начало:
- снимай много, колкото се може повече. Така най-бързо се "качва левъл". Имаш дигитален апарат явно - няма да се охарчиш за филми.
- не ползвай светкавици, нито вградени, нито добавени - никакви! Научи се да работиш с наличното осветление, защото е разнообразно и те "учи". Светкавицата винаги е една и съща мазня... По-добре пропусни кадър, отколкото до го сплескаш с флаш-а!
- гледай много чужди снимки, дори ги копирай, в това няма нищо лошо. Виж защо твоите не стават, къде е разликата, анализирай си кадрите внимателно...
- снимаш ли хора, отделяй повече време за ретуш - петна, блеснали участъци, сенки под очите... те никого не правят по-хубав.
Tuchi

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Никсън всичко каза. Снимай, експериментирай и гледай вече отвърдени неща. Левъл ще си дойде от само себе си. Ако много си харесваш тези кадри и настояваш, бих предложил да пробваш първата в ч.б. вариант.

П.С. Сложи си PS CS!
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно пак ще ходя на кафе, колкото и да не си падам по такива места.
Черно бели са ужасни.
CS - последния пък като го слагах останах много :(.

Благодаря за съветите относно горните снимки.

А сега да издевателствам за едни снимки без светкавица, на хубава дневна [ и полу-привечерна ] светлина.

много дървен експеримент:

Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

значи аз тука ше кажа моето ноу-хао, което до момента поне е безотказно....
1. най- важното е композицията... ама за тва рецепта няма - или ти е в главата или не.... все пак може да се прочетат от книжките определени правила, които ако се спазват ще се получи нещо което няма да е за recycle bin-а...
2. намаляваш оригиналния сайз до 600/700 pxl
3. правиш му копие и на копието image/mode/grayscale
4. B&W го слагаш кат layer при оригинала
5. правиш B&W в luminosity mod и му даваш sharpen /amount= 100, radius= 0,5 , treshold= 0/ ....sharpen с тези стойности се прави докато картинката стане кристал- т.е. най- малко 2 пъти, като втория път може да се коригира с по- малка стойност от edit/ fade unsharp mack и там примерно намаляваш на 50% или докато те кефи...
6. правиш add leyar mack и с brushes (B&W) мажеш по маската така че sharpen-a от задните планове, или местата където прегаря, да изчезне или просто да потъне- т.е. да стане по меко....
7. ctrl A на цялото...ctrl + shift + C (за да направи копие на всички layers) и ctrl V за да напраwи нов merge-нат layer (явяващ се 3-ти по ред)
8. новият layer се дава в overlay mod , като стойността му се намалява (аз го слагам на 30%) докато не почне да те кефи- това се прави за да станат по чисти и ярки цветовете.... и на него може да се направи add leyar mack , и с пухкава гумичка внимателно да се мине по най- черните места, така че отдолу да се покаже информацията от оригиналния layer....
9. още един път ctrl A на цялото...ctrl + shift + C и ctrl V- получава се нов 4-ти layer.... взима се clone shtamp tool-a (печатчето) и внимателно се махат всички bugs, които не ти харесват....
10. blending options/ layer style/outer glow .... по дифолт е screen mod/ жълто- аз го праа multyply/ черно или некво сиво- зависи кво ти харесва, като другите стойности ги бараш така, че да се получи един по тъмен нюанс около снимката и централното изображение да изпъкне....
11. рамка по избор, надпис ако трябва
12. ипровизирай през цялото време докато снимката или картинката не ти хареса, с всички възможности на PS (а те са безброй много)
13. писна ми да пиша, ама ако си го прочел до тука - кат ме видиш требе да черпиш ( jack daniels) :)))
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 3:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:

13. писна ми да пиша, ама ако си го прочел до тука - кат ме видиш требе да черпиш ( jack daniels) :)))

Нямаш грижи!!! :)))
Върнете се в началото
CkopnuoH

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

podoben metod na maceman no spestqwa stypki ot trieneto na zadniq fon koito systo izswetlqwa
metod sharping image bez zagybi ot filtrirane
1. Ctrl + J (copy layer w sastiq document)
2. Filter /other / high pass - po izbor ot 0,5 do 1 ili 2
3. bledning change - Overlay
4. Ctrl + J kolkoto ti dusha iska da zasilish srapinga posle mojesh da gi merjnesh layrite da ne se natrypat ( Ctrl +E )

mojesh estestweno da eksperimentirash s procenti na layera i t.n.
yspeh s probwaneto :>
sebastianz55

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А аз да разбирам ли, че останалите снимки също не са добри?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети