Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
VENKO
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 3:21 pm Заглавие: Български Чопер |
|
|
По Дискавари тече една мноо готина серия"Американски Чопер".Редовно я гледам и мноо се вдъхнових;-)! Бти,тия пичове правят истински произведения на изкуството,от купчина желязо!
Не знам защо но като погледна тия маши, в мен се заражда ниакакъв порив,жажда за свобода! Да го яхна,и да отпраша на дето ми видят очите;-)))
И аз си направих едно чоперче само че,3Д;-))).За жалост;-(!
 _________________ 3DLUMPEL ;-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 3:29 pm Заглавие: |
|
|
Аааа супер готин модел:)
Ако му спретнеш няколко по-сериозни материала и закърпиш и един бръснач рендър... на един прашен хай-уей ще убие рибата:) Отдавна не бях виждал хубава моторетка БГ хенд мейд:)
БРАВО
/offtopic
Джоуви сигурно му текат лигите вече:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NURBOS
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 1:17 am Заглавие: |
|
|
докато видях картинките и си викам "тоя ако не е гледал дискавъри пък на", после чета ко си писал :)
Много добре се получава, само зарежи сканлайн рендъра, Vray и тва е
Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 1:32 am Заглавие: |
|
|
modelcheto e ok. materialiet kucat malko no e trudno s tozi setup da se vidiat dobre. lightinga e mnogo zle. ne znam dali tozi si go pravil vremenno, no ti preporachvam da go opravish. tozi lens super drazni. i tez prelivki za nebe... ermm... turi edno HDR, turi edin vray, kakto kaza kouegata otgore i shte stane mnofo mnofo podobre. hubavoto e che s HDR niamash nujda ot nikvi lampi - svetlinata shte stane sama kakto triabnva - stiga ad vzemesh vernia HDR map razbira se. togava shte se vidiat i materialite dobre, che sega neshto bludkavo sediat. e - i ... MNOGO render power :-)
adi i uspeh. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 2:32 am Заглавие: |
|
|
дам те всичко казаха преди мене :)) много добър модел наистина :) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 3:57 am Заглавие: |
|
|
за ХД си е супер трепач
само материалите както казаха преди мен и си Но1
[of]
ами извинявам се за оффа ама нищо българско и родно не виждам аз тук :(
аспусите - са копи
двигател - и той се знае откаде
огледала, ръкохватки, и т.н. жив ХД :)
поне един надпис Балкан 250 да имаше :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VENKO
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 10:02 am Заглавие: |
|
|
За светлините и материалите сте абсолютно прави! Но на този етап беше важно да направиа самия дизайн на модела. Пък и честно казано,от двигатели с ватрешно горене не разбирам много.За това ми се наложи да отделя доста часове,в ровене из интернет за инфо и снимки на разни детайли и възли на агрегата.
Да двигателят не е български;-)) А е на Ултима"Бруто110".Ама не съм чувал,да произвеждаме ВЕ мотори у нас;-)))))
В момета обмислям подходяща композиция за чоперчето.И щте съм мноо благодарен ако ми дадете някъква идейка;-)))! _________________ 3DLUMPEL ;-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 10:09 am Заглавие: |
|
|
LuPi написа: | дин прашен хай-уей ще убие рибата:)) |
_________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 11:05 am Заглавие: |
|
|
м малко рамата трябва де преправиш - там отпред където е двигателя не трябва да е остра за да е направена от извити тръби или две тръги заварени с триъгълна планка помежду тях. също потърси реф за задното окачване и по-точно за задната част на вилката - не може да е огъната траба - ще се скъса - там пак се прави така с планка а на планката има регулиращи шпилки за натягане на веригата (зъбчатия ремък)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 3:17 pm Заглавие: opaa |
|
|
значи, като цяло ще ти кажа едно "евала". много детайли, много пипнато, всичко изглежда съвсем кат истинско.
общо взето съм съгласен със мнението на другите за осветлението и материалите, наистина с една комбинация HDR + Vray със включен DOF и малко повече време за смятане ще се утрепе картинката.
Нещото, което мога да добавя е че можеш да погледнеш някой готин албум с за мотори със добри фотографии и да се опиташ да "изкопираш" композицията, осветлението и настройките на фокуса. Ако успееш да се справиш добре, ще вкараш и една допълнителна доза реализъм, а и ще спечелиш от това, че имитираш вече успешна фотография.
Ако се справиш добре, можеш съвсем спокойно да пуснеш модела си за продан. Направи няколко версии като резолюция на геометрия и текстури и се пробвай. Ще загубиш няколко часа, а можеш да спечелиш нещо като кинти.
Една идея... към V-ray обществото. Много често виждаме подобни модели, но със лошо изпълнение откъм светлина и композиция. Мисля си, че ще е много лесно да се направят няколко сцени със настроени HDR, светлини и камери, нагласени за рендър с V-ray Free или там която и да е версия и само да си слагаш модела вътре и пускаш рендър. Ще е много гот да се направи, не е трудно и ще помогне на много хора, които не им е това основната дейност.
Тъ, успехи и се надявам много да се види развитие на моделчето, ще бъде много яко, сигурен съм :) _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 3:44 pm Заглавие: |
|
|
Bro, nema kvo da se 4udi6 za komposiziata....
samo GIRL-i ti lipsvat naookolo i si na ribata KILLER-a....
Moje da mu HACK-ne6 edin nadpis: << BAD >> ili tam kvoto ti e na surce... niakude po rezervoara .... ili vurhu auspusite... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:30 pm Заглавие: |
|
|
vij snimkata deto fatwalker ti e pokazal i malko pipni modelinga na rezervoara4eto ... ne razbiram ot motori no nqkak ne dobre mi sedi... sravni go s tozi ot snimkata prosto... a i 6te stane maniakalno ako sloji6 edin nadpis "Balkan 250" ;)) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VENKO
|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2004 11:35 pm Заглавие: Пооправих го малко;-))) |
|
|
Уфффф!! Тази седмица бях адски ангажиран,и нямах грам време за удоволствия;-)Но сега малко се поосвободих,и си купониасвах с макса;-))Върху чоперчето! Спретнах му нови материали и нов рендер.
Използвал съм Врей+ХДР. Мислиа че сега изглежда каде по добре.
Май заприлича на нормално 3Д;-)))
Еее, може и още да се поработи ;-)
 _________________ 3DLUMPEL ;-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 12:52 am Заглавие: |
|
|
e taka si e drugo neshto:)
moje bi tezii svetnali metalni/aluminievi chasti ne si pasvat mnogo mnogo s fona...ama tova ti e HDRI-to..taka che mojesh (ako ti se probva) da testvas i drugi...ili malko da go vrytnesh...
no taka opredeleno si e mnogo po-dobre:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 2:40 am Заглавие: |
|
|
Bravo.Super e. Mojesh da svalish reflection-na suvsem malko. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 10:34 am Заглавие: |
|
|
da mnogo po-got e. Obache mahni DOFa, az imam nqkolko podobni snimki i ot tova raztoqnie vsichko si e idealno na focus.
GL _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 11:15 am Заглавие: |
|
|
добре добре става
ама пак си сгънал тръбите отзад :)
ама ХРОМА - рефлекшън мапа - няма я ОКОЛната среда :)
там нещо МИКС с ХДРИто и реален рефлекшън мап |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2004 12:40 pm Заглавие: |
|
|
яяя то можело и убаво де се рендоса;) за рефлешъна обаче са ти казали вече...:) Много гот се получава!... мотора плаче за едно маце отгоре:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
|