Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 6:47 pm Заглавие: |
|
|
А всъщност няма "в" никъде. Просто "Имам предвид" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Не съм и аз пример за правопис, но много се дразня като видя написано "незнам", "немога", "неискам". Даже и аз съм допускал тази грешка и сега много ме е срам. :(
Така беше станала голяма глупост веднъж, защото човека (може би) си мисли, че се пише "незнам", когато казваш, че не си наясно с нещо и "не знам", когато си наясно с нещо. После се оказа, че е трябвало да напише "не, знам". Ама иди обяснявай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:16 pm Заглавие: |
|
|
iDesign-er написа: | Не съм и аз пример за правопис, но много се дразня като видя написано "незнам", "немога", "неискам". Даже и аз съм допускал тази грешка и сега много ме е срам. :(
Така беше станала голяма глупост веднъж, защото човека (може би) си мисли, че се пише "незнам", когато казваш, че не си наясно с нещо и "не знам", когато си наясно с нещо. После се оказа, че е трябвало да напише "не, знам". Ама иди обяснявай. |
а тез : наляво, надясно, вкъщи, насам, натам... тех как да пиша?
на ляво, на дясно, в къщи...?
м? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:56 pm Заглавие: |
|
|
:))))))))))) ми аз винаги съм писал "в предвид" съвсем тенденционзно. но ... щом Ви дразни спирам на момента. поднасям извинения на всички, които съм издразнил. говоря съвсем сериозно! _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:59 pm Заглавие: |
|
|
Е, то това не универсално правило. Просто си има думи, на които не, на и т.н. частици се закачат като представки, а при други не. Има и случаи, в които съществуват и двата варианта, но обикновено при различната употреба има леко изменение в смисъла. Например, и засега и за сега са правилни, но в различен контекст.
А иначе толкова хора пишат в къщи, от къде, на къде, че и на дясно и на ляво няма да ме учудят :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|