Graphilla.com :: Преглед на тема - какво се има В предвид!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

какво се има В предвид!
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 6:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А всъщност няма "в" никъде. Просто "Имам предвид"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iDesign-er

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм и аз пример за правопис, но много се дразня като видя написано "незнам", "немога", "неискам". Даже и аз съм допускал тази грешка и сега много ме е срам. :(

Така беше станала голяма глупост веднъж, защото човека (може би) си мисли, че се пише "незнам", когато казваш, че не си наясно с нещо и "не знам", когато си наясно с нещо. После се оказа, че е трябвало да напише "не, знам". Ама иди обяснявай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iDesign-er написа:
Не съм и аз пример за правопис, но много се дразня като видя написано "незнам", "немога", "неискам". Даже и аз съм допускал тази грешка и сега много ме е срам. :(

Така беше станала голяма глупост веднъж, защото човека (може би) си мисли, че се пише "незнам", когато казваш, че не си наясно с нещо и "не знам", когато си наясно с нещо. После се оказа, че е трябвало да напише "не, знам". Ама иди обяснявай.

а тез : наляво, надясно, вкъщи, насам, натам... тех как да пиша?

на ляво, на дясно, в къщи...?

м?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:))))))))))) ми аз винаги съм писал "в предвид" съвсем тенденционзно. но ... щом Ви дразни спирам на момента. поднасям извинения на всички, които съм издразнил. говоря съвсем сериозно!
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 17, 2004 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, то това не универсално правило. Просто си има думи, на които не, на и т.н. частици се закачат като представки, а при други не. Има и случаи, в които съществуват и двата варианта, но обикновено при различната употреба има леко изменение в смисъла. Например, и засега и за сега са правилни, но в различен контекст.

А иначе толкова хора пишат в къщи, от къде, на къде, че и на дясно и на ляво няма да ме учудят :(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети